Muhabbet Kuşu Nasıl Beslenir (Yardım)
-
hacım ben orda yoneticilere öneride bulundum. senle veya hiçbi kimseyle meselem yok. ha konuyu derin konularda acmısın bi komiğime gitti ondan oyle yazdım. ayrıca her konunun altına illa profesörü olmadan mesaj atılmıcaksa tamam artık.
suc bende onu kabul ediyorum da sende dengesiz verdiğin tepki konusunda bi düşünsen diyorum...
-
ben sana ben normalim dedim mi belki dengesizim belki dengeliyim sonucda ben bu konuyu acarken demişim dimi yanlıs yere actıusam özür dilerim die ben kuscu değilm ki amk bilgisayarcıyım nereye acılır konu onu bile bilmem donanım falan olsa hadi neyse baktım aradım bulamadım olay o yane geyiğe acsam geyik konusu değil off topic de bulamadım fazlada aramadım actım sonucda admine yardım etmek istiosan pm at benim konumu kirletme yalandan konu hit yaptı hadi cok seviosan tbtyi at bana özelden kardesim yanlıs yere atmıssın dikkat et bak ban yersn vesaire ögle de böle konusup sigarayı bırakmısken beni sigaraya baslatma sonra
edit:
yamukmu yanuık mu adını görmedim simdi unuttum empatiyi kusla nasıl kuruosun dien arkadasa cevabım
kus minik bi sey bense dev gibiyim onun gözünden bakınca beni kocaman bi devin ellerine aldıgını düşündügümde rahatsız olurum ister istemez bunun empatisini kurmak cok mu zor sence ?
-
Arada bir marul,salatalık as kafese, ballı krakeri fazla verme cırcır oluyo zaten onu pek de yemez dağıtır gagasını biler yani. Bi arkadaş resim koymuş arada bi öyle ağzını aç senin dişleri temizlesin kommensalist bi ilişkiniz olur o da beslenmiş olur :) Maydanoz hakkında da çeşitli rivayetler var muhabbet kuşlarına vermeyin hasta eder diye ne kadar doğru bilmiyorum. Ama vermemekte yarar var. Mürekkep balığının kemikleri vardır beyaz onlardan as kemirsin gagasını bilesin. Ayna sakın asma kafese aptal olur ben bi tanesine astım ölünceye kadar mal mal baktı hıyar.
-
zuhuahaua ölünceye kadar ha xd:D ayna almadım zaten ögle simdilik kıız arkdasıma verdim o bakıo bitane daha alacam yarın kendime 1 tane de ablama almayı düşünüorum arama motorlarında videolarına baktımda aslında cok sevimli hayvancıklar
teşekürler ilgin için dreaM
-
hocam bu konuda baya tecrübeli sayılırım
bence ballı krakere gerek yok, yemini eksik etme, suyunu sık deiştirirsen daha iyi olur
bide marula hasta oluyor bu hayvanlar, arada sırada marul verirsen mutlu edersin
bide beyaz bi taşları var bunların,kuşcularda bulabilirsin, kafese ondan koy gagalarını sürtüp duruyolar nedenini anlamadım ama galiba rahatlıyolar.
evcilleşsin elime gelsin omzuma gelsin istiyosan çift olarak beslemeyeceksin
tek bitane alacaksın, olabildiginde küçük yaşta olursa iyi olur,daha kolay evcilleştirirsin
evcilleştirecegin zaman hayvanın yemini kafesten çıkartacaksın, yem vermeyeceksin biraz aç kalacak,
sonra kafesi açıp elinle vereceksin, mecbur elinden yiyecek,sonra elini kafesten cıkaracaksın mecbur gelecek :D oyle oyle yawas yawas alıştıracaksın
daha onceden marula alıştırırsan bu işlemi marulla yap daha kolay olur, deli oluyolar cunku marula
neyse hadi yeter bukadar, kolagy gelsin