Muhabbet Kuşum Huysuz Çıktı
-
hocam bunların manyakları tam manyak çıkıyo. ben aldım yavruyken adını çaki koydum hayvan biraderle benim birbirimize ettiğimiz küfürlerden piç demeyi öğrenmiş. babama gidip gidip piç piç diyo . odadan gidiyo salona piç piç piç diyo geri geliyo. sürekli üzerimizde ama tutmamıza izin vermiyo küfür edip kaçıyo. gece canı sıkılıyo evde piç diyip duruyo bildiğin gibi değil ailemizi dağıtacak pezevenk
-
HoLyCat bunu yazdıBalli yem vermeyi denedinmi
hocam 2 adet var kafesinde hiç dönüp bakmadı bile...
DevilRullz bunu yazdıHocam ben 5-6 tane besliyorum. Az oyuncak koy yoksa kendine alıştıramazsın. Kısa sürede alıştırmak istiyorsan kafesin için içinde eline almaya çalış. 2 elinde bir köşeye sıkıştır onu. Sakın tuttum, yakaladım modunda olmasın, kuşa yazık hem bir yerlerine zarar gelir. Zaten bi köşeye sıkıştırdığında kendi çaresiz kalacak. Sonra eline al kafasını falan okşa, baktın sevmedi kanatlarını okşa yavaşça. Sonra sal. Böyle böyle kuş sana alışır. 5-6 ayda gel dedim mi gelir git dedim mi gider fakat öyle elinle her yerini elletecek kadar güven verebiliyorsan helal olsun :) Uzun zaman ister o kadar güven vermek fakat çok da uzun değil.
oyuncak derken hocam ? bitane merdiven aldım, ayna koyunca pskolojik bunalıma giriyor diyorlar daha ne alabilirim?
-
Sharp bunu yazdı
hocam bunların manyakları tam manyak çıkıyo. ben aldım yavruyken adını çaki koydum hayvan biraderle benim birbirimize ettiğimiz küfürlerden piç demeyi öğrenmiş. babama gidip gidip piç piç diyo . odadan gidiyo salona piç piç piç diyo geri geliyo. sürekli üzerimizde ama tutmamıza izin vermiyo küfür edip kaçıyo. gece canı sıkılıyo evde piç diyip duruyo bildiğin gibi değil ailemizi dağıtacak pezevenk
çaktırmadan aynısından başka bi kuş al yerine koy hocam :D
-
yanına dişi al
dişiyse erkek al
sorun çözülür.
-
Sharp bunu yazdı
:))) Bu arada hocam kuş erkekse kuşun yanına dişi falan alayım deme en azından eline alıştırana kadar alma.. eline alıştırmadan alırsan ikiside gelmezler sana iyice şımarırlar bende daha önce beslemiştim.. marul ve yeşil sebzelerde verme son olarak eline alışmıyorsa arada hayvanı aç bırak kafese yem koyma yani eline falan koy mecburen açlıktan eline gelecek..
-
aaa piçe bak :D ben böyle kuş görmedim lan ahhahaha yemi değiştir hocam. arasına mama kat.. vs veya kuşçuya git hangi yemi veriyosa aynından al
ayrıca tülü kafesin yarısına kadar çek kuş kendini güvende hissetmiyo stres yapıo olabilir böyle devam ederse kendi tüylerinide yolar
hocam sen o kuşu camdan salsan 10 dkk ya yem olur.. hadi avusturyada olsak neyse doğal ortamı bi nebze şansı olur
yunusdogan tarafından 03/Şub/14 21:35 tarihinde düzenlenmiştir -
aynayı koyayımmı beyler tekrar ne diyorsunuz?
-
aynayı koyarsan sana alışmaz, yanına eş alırsan yine sana alışmaz,
muhabbet kuşu ilgi ister ,fakat ayna veya eş olursa onlarla ilgilenir sana yüz vermez,
yemi dağıtmadan yemiyorlar zaten , yem çok olunca , kabuklu ise kabuklar yemlikte olduğu için alttaki yemlere ulşamay a açlışıryordur o yüzden dağıtıyordur,
tek olunca zamnala alışılar , malsesef en etkili yöntem biraz aç bırakmak , aç kalına eline yem yemeye geliyor
ben öyle aalıştırmıştım , daha sonra kafesi kapağını açık bırakıyordum dışarı çıkıyordu , elimde yem varken elimi uzattığımda yemek için geliyordu
-
ballı yem var zaten ayna göremedim oyuncak olmalı bencede 11 sene yaşamıştı bizim kereta aynasına hastaydı 3 kere kaçtı aynası sayesinde geri geldi ismi mavişti yada yemliği kuçült dağıtamacağı kadar azar azar ver yiyebileceği kadar
-
Yanına bir eş alsan çözülür ondan kapar olayı ama alırsan o saatten sora eline alma olayını unut siktinse gelmez benim başıma geldi 6 senedir besliyorum bir elime getiremedim yavşakları.