Muhasebeden Anlayanlar..
-
Muhasebeden kastın bilgisayar başında iş ise bilgisayarlı muhasebeyi 2 günde öğrenirsin. Birinci gün programı öğrenirsin ikinci gün bir kaç terim öğrenirsin tamam al sana muhasebeci. :) Ama monitörün fişini çekilene kadar olur muhasebeceiliğin benden söylemesi yan etkileri de vardır.
-
kasma kendini ogrenirsin 1-2 aya ogreten olduktan sonra
-
Fatih bunu yazdı:
-----------------------------
suspicious bunu yazdı:
dostlarım bugün iş için bir muhasebeciyle görüştüm.. adam gel başla p.tesi dedi ama hiç birşey bilmiorum muhasebe hakkında okulda dersini gördüm ama bilgisayarda yapabilirmiyim bilmiorum.. çok karışık gibi gözüküo muhasebe işi ordaki çalışan elemana baktım biraz yaptığı şeylerden birşey anlamadım söledigi kelimelerin bi tanesinin bile anlamını bilmiorum napıcam bilmiorum adam güven verdi sen tecrübessizsin öğreneceksin felan diye ama yinede kafamda sorular var yapabilirmiyim acaba diye.. yardımcı olursanız sevinirim.. tşkler şimdiden
-----------------------------yaparsın.
----------------------------- -
suspicious bunu yazdı:
-----------------------------dostlarım bugün iş için bir muhasebeciyle görüştüm.. adam gel başla p.tesi dedi ama hiç birşey bilmiorum muhasebe hakkında okulda dersini gördüm ama bilgisayarda yapabilirmiyim bilmiorum.. çok karışık gibi gözüküo muhasebe işi ordaki çalışan elemana baktım biraz yaptığı şeylerden birşey anlamadım söledigi kelimelerin bi tanesinin bile anlamını bilmiorum napıcam bilmiorum adam güven verdi sen tecrübessizsin öğreneceksin felan diye ama yinede kafamda sorular var yapabilirmiyim acaba diye.. yardımcı olursanız sevinirim.. tşkler şimdiden
-----------------------------öğrenirsin hocam. alışırsında kimler geldi kimler geçti az çok ögrendiler. ilk günler diğer arkadasların dediği gibi evraklarla boğusursun tasnif klasörle vs vs. evrakları tanımaya bak ne nedir. alış faturası satış faturası tahsilat makbuzu vs vs. evrakları takarken tanışıcaksın zaten. baslarda cok sıkıcı gelir. dışarı işlerine koşturursun. vergi dairesi sgk . patronun elektrik su faturalarını yatırısın :) zamanla evrak girişleride yaparsın. ortamın güzel olursa makaranın dibine vurusun. güzel olur muhasebe ortamı. dikkatli ol düzeli ol verilen işleri yap. anlamadıgın şeyleri sor anlamadıysan tekrar sor. yapılan işe geri dönmek daha zor. saygı sevgi çerçevesinde götürürsün işi. sabırlı ol. sorumluluk artınca iş stresin buna bağlı olarakta depresyonların artabilir. sorucagın bişey olursa pm atailirsin. şimdiden kolay gelsin
-
atla devemi birader ya bizin burda bi muhasebe müdürü var gerizekalının önde gideni Puantaj girmekden aciz adı müdür işte sen biraz heves et öğrenirsin eminim
-
yapamazsın gitme.
-
Kumanaga bunu yazdı:
yapamazsın gitme.
-----------------------------Höyt! Hevesini kırma adamın! :D Öğrenirsin arkadaşım merak etme herkes de öğrenebilir ama işini iyi yapmak mesele. Yani öğrenmek mesele değil iyi yapmaya bak işini gerisi gelir zaten.
-
bide bi ekleme yapayım. başka bi meslek yapabilirsen bulaşmamanı tavsiye ederim :)
-
umit bunu yazdı:
bide bi ekleme yapayım. başka bi meslek yapabilirsen bulaşmamanı tavsiye ederim :)
-----------------------------Kontrol hastası olunuyor zamanla , ben de çalıştım biliyorum . En sinir olduğum şey bir imalathaneye filan gittiğimde işciler o kadar çok şey soruyordu ki deli oluyordum . İşin en zor kısmı sosyal güvenlik mevzuatını vs her türlü mevzuatı profesyonel derecede öğrenebilmek bence . Faturadır vs. evrak işleri katiplik işi . Zamanla öğrenilir , ama mevzuat bilgisi yorum yapabilme çok zaman ister bence . Benim çalıştığım yerde biz fatura giriyorduk manyak gibi eller nasır tutmuş artık hafta da bir klavye atıyorduk çöpe , patron yılların mali müşaviri böyle vergiyle sgk yla ilgili konularda danışmanlık yapıyordu . Adamın bilmediği şey yoktu . Masa başında oturup işleri takip ediyordu . Böyle noktaya gelirsen güzel de gelene kadar hayattan bezersin . Patron taşaklı adamdı ama stres sıkıntıdan her türlü hastalık vardı , göbek şeker tansiyon ...
Diger muhasebe büroları açlıktan kırılıyordu bi de , herkes smmm olmuş piyasa da fiyatlar sürekli aşağı yönlü gidiyor . Maliye bakanlığı diğer ilgili kurumlar sürekli yeni uygulamalarla anasını belliyor muhasebecilerin .
Bu kadar sıkıntıya aldığın(alabilirsen ) para değmez bence .