folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Mühendislikte Piyasanın Özel Üniversitelere Bakış Açısı Nasıl?

Mühendislikte Piyasanın Özel Üniversitelere Bakış Açısı Nasıl?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

arkadaşlar benim öss sıralamam 19 bin. bölüm kesin bilgisayar mühendisliği, bu sene kontenjanların ciddi olarak artmasına ve gördüklerime ve söylenilenlere göre de tıpa eğilim olması sayesinde 15 binlerde olan yıldız teknik'in ve hacettepe'nin de olabileceğini düşünüyorum. bunun dışında iyi olarak bildiğim 19 binlerde ege üniversitesi var. bütün bunların yanında da 18 binde koç üniversitesinin yarı burslusu var. bu sene sınavda başıma gelmeyen talihsizlik kalmadığından (bayılma gibi) bana acıyan babam da gönderebilirim diyor yarı burslu olarak.

yalnız kafamda başlıkta yazdığım soru var. bunun yanında üniversitedeki tikky oranı da fazla ve paralı okumamdan dolayı aile baskısı hissetme ihtimalim var. bu yüzden biraz korkuyorum ama koç'un mühendislik eğitiminin de iyi olduğunu ve ingilizce'yi hatmettirdiklerini biliyorum. bilgisayarla da aram iyidir, kendimi gösterme gibi bir ihtimalim de var. açıkcası kararsız kaldım, önerilerini bekliyorum.. :)

. . .. . ... .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

Az bir şey kendini geliştirmeyle çok çok öne geçebilirsin

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

php biliyorum bir arkadaşla hucresavaslari adında güzel bir sistem yazıp bir oyun bile yazdık hatta hala geliştiriyoruz da. tasarımda da fena değilimdir. ama ne kadar öne geçebiliriz ki, üniversite ortamında biri gelip de gel koçum seni beğendim iş kuralım seninle mi diyecek?

. . .. . ... .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Buremba bunu yazdı:
    -----------------------------

php biliyorum bir arkadaşla hucresavaslari adında güzel bir sistem yazıp bir oyun bile yazdık hatta hala geliştiriyoruz da. tasarımda da fena değilimdir. ama ne kadar öne geçebiliriz ki, üniversite ortamında biri gelip de gel koçum seni beğendim iş kuralım seninle mi diyecek?

dedigin seyleri yaptıysan mümkün. iş kişide biter.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

2 ay önce okulumda yapılan İnşaat Mühendisliği haftasında, bölüme İstanbul İnşaat Mühendisleri odası başkanı geldi. 

3-5 kişi samimi bir sohbet yaptık onunla. 

Orada o söyledi. Dedi ki biz dedi özel üniversite mezunlarına daha bir önem veriyoruz daha gelişmiş insanlar oluyor. Mesela sizin okulun bölümünden mezun olanlar Türkiye'de  en çok takip edilen mühendisler oluyor demişti. Ben buna dyaanrak söyledim :)

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Devlette sorun yok, mühim olan diplomadır mantığı ile hareket ediyor.

Özelde ise bir kısım küçük işletmelerde, kobilerde bir miktar önyargı ile karşılaşabilirsin. Özellikle tecrübesiz iş aramalarda devlet okulları senden azda olsa şanslıdır. Büyük işletmelerde ise önemli değildir zira diplomaya değil adama kıymet verilmesi gerektiğini bilir. Bu nedenle gittiğin büyük işletmelerde mühendisten daha fazla alan ustayla karşılaşman doğal.

Bu arada bilgisayar mühendislerine gereken değer verilmiyor güzel ülkemde. Sor soruştur öyle gir derim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

koç beladır, strestir.

sonuçta değer; ancak daha hazırlıkta bile eşek gibi çalışman gerekecek.

ona göre.

He is finding himself.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

Piyasa öğrenmek istiyorsan özel üniversitede okuyacaksın mufredatları daha cok pıyasaya yonelık

Unıversıte kavanoz ve etıkedır.İçini üniversitede dolduramazsın

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

husnuweb bunu yazdı:

koç beladır, strestir.

ona göre.

hazırlıkta ingilizce için tamam da, genel olarak inek modunda mı gerçekten :/

. . .. . ... .
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Devlete giden arkadaşlarımdan -ki burda Bogaziçi odtü gibi okullardan bahsediyorum- daha iyi olanaklarda ve daha önce iş buldum ama şuda var önemli olan kendini geliştirmektir.Odtünün bogazicinin evet kendine göre avantajları olmasına ragmen bunları kendi cabalarınla kapatabilirsin

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

Buremba bunu yazdı:

husnuweb bunu yazdı:

koç beladır, strestir.

ona göre.

hazırlıkta ingilizce için tamam da, genel olarak inek modunda mı gerçekten :/

bende zamanında tercih yaparken araştırmıştım.

dersleri bilmiyorum; ancak sonuçta uzatırsan burs kesiliyor, karar senin.

edit: 15'lerde olan üniversitelerin gelmesi zor gibi; ancak yıldız 2. öğretime girebilirsin mesela ona göre planları yap.

He is finding himself.
Toplam Hit: 2010 Toplam Mesaj: 20