Mühendislikte Piyasanın Özel Üniversitelere Bakış Açısı Nasıl?
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------
husnuweb bunu yazdı:
-----------------------------hazırlıkta ingilizce için tamam da, genel olarak inek modunda mı gerçekten :/
-----------------------------hocam muhendislik okuycam diyosun sonucta hepsi oyledir muhendisliklerin...
-
husnuweb bunu yazdı:
Buremba bunu yazdı:
husnuweb bunu yazdı:
koç beladır, strestir.
sonuçta değer; ancak daha hazırlıkta bile eşek gibi çalışman gerekecek.
ona göre.
-----------------------------hazırlıkta ingilizce için tamam da, genel olarak inek modunda mı gerçekten :/
-----------------------------bende zamanında tercih yaparken araştırmıştım.
dersleri bilmiyorum; ancak sonuçta uzatırsan burs kesiliyor, karar senin.
edit: 15'lerde olan üniversitelerin gelmesi zor gibi; ancak yıldız 2. öğretime girebilirsin mesela ona göre planları yap.
-----------------------------arkadaşın dediği gibi sene uzatırsan yada alttan dersin filan olursa bursun kesiliyor, ve hazırlık paralı diye biliyorum. ailenin durumuna göre, eğer ilerde maddi,manevi olarak çok sıkıntı olmayacaksa özele git derim çünkü özel üni.lerin birçoğu mezun olduktan sonra iş garantisi veriyor. en azından kendi şirketlerinde çalışırsın :)) eğitimleri de daha iyidir heralde o kadar para verdikten sonra :D
-
aman lisedeki gibi olmasın da lisans seviyesinde olsun istedikleri kadar kassınlar. sonuçta işim bu benim. ama fizik kimya ile uğraşmak istemiyorum bu saatten sonra.
bu arada koç'ta 1 sene uzatırsan bursun kesilmiyor, 2. sene kesiyorlar ama. 2 sene de uzatmayız inşallah.
-
heryerde burs kesilme gibi bir olay yok.burs normal eğitim süresince devam eden yerler var tercih rehberinde açıklamalar kısmında yeteri kadar bilgi var.
-
husnuweb bunu yazdı:
koç beladır, strestir.
ona göre.
-----------------------------Ya çocuğu korkutmazmısınız lütfen
Ah benim koça girme giibi bir ihtimalim olacak.Eşşek ne kelime at gibi çalışırım.
-
burs olayı universiteye gore değişir.
onun dışında üniversite farkı artık pek yok.
-
seadog bunu yazdı:
2 ay önce okulumda yapılan İnşaat Mühendisliği haftasında, bölüme İstanbul İnşaat Mühendisleri odası başkanı geldi.
3-5 kişi samimi bir sohbet yaptık onunla.
Orada o söyledi. Dedi ki biz dedi özel üniversite mezunlarına daha bir önem veriyoruz daha gelişmiş insanlar oluyor. Mesela sizin okulun bölümünden mezun olanlar Türkiye'de en çok takip edilen mühendisler oluyor demişti. Ben buna dyaanrak söyledim :)
-----------------------------Seni teselli etmiş kanka çünkü özellerde hep bi eziklik var...
-
elfkrc bunu yazdı:
husnuweb bunu yazdı:
Buremba bunu yazdı:
husnuweb bunu yazdı:
koç beladır, strestir.
ona göre.
-----------------------------bende zamanında tercih yaparken araştırmıştım.
dersleri bilmiyorum; ancak sonuçta uzatırsan burs kesiliyor, karar senin.
edit: 15'lerde olan üniversitelerin gelmesi zor gibi; ancak yıldız 2. öğretime girebilirsin mesela ona göre planları yap.
-----------------------------arkadaşın dediği gibi sene uzatırsan yada alttan dersin filan olursa bursun kesiliyor, ve hazırlık paralı diye biliyorum. ailenin durumuna göre, eğer ilerde maddi,manevi olarak çok sıkıntı olmayacaksa özele git derim çünkü özel üni.lerin birçoğu mezun olduktan sonra iş garantisi veriyor. en azından kendi şirketlerinde çalışırsın :)) eğitimleri de daha iyidir heralde o kadar para verdikten sonra :D
-----------------------------yok daha yeni tercih günlerine gittim. :)
bir sene uzatmaya bile burs kesintisi olmuyor. 2. sene kesiyorlar bursu.
-
Piyasada bakış pek değişmez ancak okurken kendini geliştirmen lazım. 5 yıl okuyupta "0" teknik bilgiyle mezun olanlar var. Sonrada mühendis oldum iş yok, 1000 liraya çalışamam falan diyorlar. Burslu myo okuyorum. Bizim sınıfta bilgisayarına windows yükleyemiyen, kablosuz ağa bağlanamayan, dnsleri değiştiremeyen insanlar var. Bunları kim işe alırki?