Murid (E) Ler Matematik Vizem Var
-

Herkese iyi akşamlar yarin matematik vizem var ve burdaki matematik dehalarina ihtiyacim var. Size zahmet 1.3.ve 4. Sorulari cozebilir misiniz
-
3. soru
2a-3b=-2
-a-3b=1
ise a=-1 b=0
ayrıca bir mühendis olarak söylüyorum bu soruları çözmeden mühendis olmayın lütfen
UCANTENEKE tarafından 18/Kas/14 20:04 tarihinde düzenlenmiştir -
UCANTENEKE bunu yazdı
3. soru
2a-3b=-2
-a-3b=1
ise a=-1 b=0
ayrıca bir mühendis olarak söylüyorum bu soruları çözmeden mühendis olmayın lütfen
+1000
-
Soruları kim hazırladıysa Latex'i iyi kullanmış.
-
1. soruda 1-2-3 diye göster
daha sonra K için ve K+1 için aynı formülü göster
hepsinde eşitsizlik sağlanacağından bu böyledir diyip geçiyosun
-
4. soruda
a ve b şıklarında direk türev al, 0/0 belirsizliği var
c sıkkında değeri yerine koyduugnda 1 üzeri sonsuz olur. daha sonra iki tarafında ln ini alırsın tepedeki sonsuz aşağı iner. sonsuz x ln1 olur.
bu da 0 x sonsuz belirsizliği demek
sonsuzu 0 ın altına 1/sonsuz olarak yazabilirsin. 0/1/sonsuz gibi. bu da 0/0 belirsizligi demek. işlemi buraya kadar getirip türevini alıp sıonucu yapıstırırsın
-
telekom bunu yazdı
Soruları kim hazırladıysa Latex'i iyi kullanmış.
genelde mathtype kullanırlar
-
ultrAsker bunu yazdı
4. soruda
c sıkkında değeri yerine koyduugnda 1 üzeri sonsuz olur. daha sonra iki tarafında ln ini alırsın tepedeki sonsuz aşağı iner. sonsuz x ln1 olur.
sonsuzu 0 ın altına 1/sonsuz olarak yazabilirsin. 0/1/sonsuz gibi. bu da 0/0 belirsizligi demek. işlemi buraya kadar getirip türevini alıp sıonucu yapıstırırsın
4. Soruda turev kullanmadan çözmek gerekiyor hocam a sıkkı tamamda be ve c yi bulamadim turevsiz
-
enesshn18 bunu yazdıultrAsker bunu yazdı
4. soruda
4. Soruda turev kullanmadan çözmek gerekiyor hocam a sıkkı tamamda be ve c yi bulamadim turevsiz
belirsizlik var hocam sorularda. turev kullanman sart. ikincide 0/0 sonuncuda da 1/0 belirsizligi var.
sorular cok zor degil de, 1.soru ilgincmis.
(2n-1)(2n-3)...(2n-n+1) <= 2^n buraya kadar geldim. bilmedigim birsey var ilerleyemedim.
-
enesshn18 bunu yazdıultrAsker bunu yazdı
4. soruda
o zaman aç notları limit tanımından amele gibi işlem yap mürit :) hiç sevmem su sorularda türev kullandırtmayan hocayı. aferin amk
-
bizdeki matematik sorularını görsen oturur ağlarsın :(
hiç zamanım yok olsa bakarım. ama zor değil gibi.