folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Murid (E) Ler Matematik Vizem Var

Murid (E) Ler Matematik Vizem Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MATH
    MATH's avatar
    Erkek

1, 3 ve 4'ün cevabını istemişsin.

1. soru tümevarım yönetimi ile ispatlanabilir.

n=1 için ifade doğrudur.

n=k için doğru olduğunu varsayalım.

n=k+1 için doğru olduğunu gösterelim.

3. soru için sağdan ve soldan limitlerin eşit olması gerekiyor. -1'e ve -2'ye sağdan ve soldan yaklaşacaksın. Uçanteneke'nin çözümü doğru.

4. soru için a ve b şıkkı L'Hospital yöntemi kullanılarak çözülebilir. Yani pay ve paydanın türevini alacaksın. a şıkkı -1/12 b şıkkı b şıkkı 1/4π bulunur. c şıkkı için ise 1 üzeri sonsuz belirsizliği vardır. Fonksiyonu lny=lnf(x) yazdıktan sonra gerekli dönüşümleri yaparak sonucu bulabilirsin. Cevap e^3/2 çıkıyor.

Cevapları kafadan hesapladım, umarım işlem hatası yoktur.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek
    MATH bunu yazdı

1, 3 ve 4'ün cevabını istemişsin.

1. soru tümevarım yönetimi ile ispatlanabilir.

n=1 için ifade doğrudur.

n=k için doğru olduğunu varsayalım.

n=k+1 için doğru olduğunu gösterelim.

3. soru için sağdan ve soldan limitlerin eşit olması gerekiyor. -1'e ve -2'ye sağdan ve soldan yaklaşacaksın. Uçanteneke'nin çözümü doğru.

4. soru için a ve b şıkkı L'Hospital yöntemi kullanılarak çözülebilir. Yani pay ve paydanın türevini alacaksın. a şıkkı -1/12 b şıkkı b şıkkı 1/4π bulunur. c şıkkı için ise 1 üzeri sonsuz belirsizliği vardır. Fonksiyonu lny=lnf(x) yazdıktan sonra gerekli dönüşümleri yaparak sonucu bulabilirsin. Cevap e^3/2 çıkıyor.

Cevapları kafadan hesapladım, umarım işlem hatası yoktur.

Comezleri bunun icin seviyorum ben iste. 

Bak adam bugun kayit olmus, hemen kendimi gostereyim gaziyla girmis, aramis bir ay onceki konuya cevaplari gondermis.

Ben sevdim bu elemani, en azindan ise yarayacak yardima kosacak birisi. Aglak, zirlak, ilkokul seviyesinde imla bilmeyen bir eleman degil

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
Toplam Hit: 1619 Toplam Mesaj: 13