Müridler Üzerinde Araştırma
-
1- Yaşınız 20 2- Eğitim durumunuz ? (okul/bölüm/sınıf) Ankara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığu 2.sınıf 3- Genel(kabaca) olarak maddi durumunuz ? (öğrenciler hem kendi hemde aile olarak ) 1000lira maaş 4- Yakın vade planlarınız ? Okulu bitirmek 5- Uzun vade planlarınız ? Adam gibi bir hayat kurmak 6- Öğrenciyseniz okul başarı durumunuz ? Vasat 7- Genel olarak dünya düzeni hakkında ki görüşleriniz ? Dünya düzeni gördüğüm en büyük düzen. Tasvip etmiyor olsamda saygu duyuyorum. 8- Genel olarak Türkiye hakkında ki görüşleriniz ? Hak ettiğini asla yaşamayacak bir ülke. 9- Beklentileriniz ? Huzur. 10- Sizi mutlu eden şeyler ? (hobi vb) Hiçbirşey. 11- Yaşadığınız şehir ? (memleketiniz değilse belirtiniz ) Ankara 12- Sosyal hayatınız ? Yok. 13- Sizi mutsuz eden şeyler ? Herşey.
-
way be bakıyomda 18 yaşındakiler üni de ben 18 yaşındayım daha lise 2 yim arkadaş
-
beyler araştırma devam ediyor bekliyorum cevaplarınızı
-
1- Yaşınız?-24
2- Eğitim durumunuz ? (okul/bölüm/sınıf)-e.m.l torna tesviye
3- Genel(kabaca) olarak maddi durumunuz ? (öğrenciler hem kendi hemde aile olarak )hamdolsun ac degılız acıkta degılız
4- Yakın vade planlarınız ?yok
5- Uzun vade planlarınız ?bisiklet tamiri üzerine dukkan acmak
6- Öğrenciyseniz okul başarı durumunuz ?
7- Genel olarak dünya düzeni hakkında ki görüşleriniz ?dünya yuvarlaktır .ve her turlu ıbnelıgı beklıyorum
8- Genel olarak Türkiye hakkında ki görüşleriniz ?iyi durumdayız hergecen gun daha ıyı oluyor
9- Beklentileriniz ?ölümü beklıyorum
10- Sizi mutlu eden şeyler ? (hobi vb)ibadet
11- Yaşadığınız şehir ? (memleketiniz değilse belirtiniz )bursa
12- Sosyal hayatınız ?her hafta sonu etkınlık yapıyoruz dagcılık bısıklet yuruyus vs vs
13- Sizi mutsuz eden şeyler ?fitne fesat ,insanları sevmemek bana kendımı kotu hıssettırıyor ve onun ıcın herkesı sevıyorum
(Sorularımı ciddiyetle cevaplayacağınıza inanıyorum.
Not: Sorular tüm müritler için geçerlidir. Öğrenci gibi bir ayrım yoktur.
-
1- Yaşınız?
23
2- Eğitim durumunuz ? (okul/bölüm/sınıf)
atılım üniversitesi/inşaat mühendisliği/3
3- Genel(kabaca) olarak maddi durumunuz ? (öğrenciler hem kendi hemde aile olarak )
kişisel olarak aylık gelirim 700 falan burs+baba parası
4- Yakın vade planlarınız ?
okulu zamanında bitirmek
5- Uzun vade planlarınız ?
çok zengin olmak ihale üstüne ihale almak altıma bi tane mercedes s-class çekmek
6- Öğrenciyseniz okul başarı durumunuz ?
pek iç açıcı deil sınıfta kalmamak için anca ortalama tutturuyorum
7- Genel olarak dünya düzeni hakkında ki görüşleriniz ?
dünya çok zalım
8- Genel olarak Türkiye hakkında ki görüşleriniz ?
yorum yok
9- Beklentileriniz ?
para
10- Sizi mutlu eden şeyler ? (hobi vb)
karıya gitmek
11- Yaşadığınız şehir ? (memleketiniz değilse belirtiniz )
ankara (memleketim deil)
12- Sosyal hayatınız ?
evden okula okuldan eve
13- Sizi mutsuz eden şeyler ?
başarısızlık
-
1- Yaşınız --------21
2- Eğitim durumunuz ? (okul/bölüm/sınıf) ----- dpu biyoloji 3un 2si
3- Genel(kabaca) olarak maddi durumunuz ? (öğrenciler hem kendi hemde aile olarak ) -----ben garibanimda pederin durum baya iyi
4- Yakın vade planlarınız ------- sinifi gecmek
5- Uzun vade planlarınız ------- guleceniz ama fabrika kurcam ins(=
6- Öğrenciyseniz okul başarı durumunuz ------- yerlerde
7- Genel olarak dünya düzeni hakkında ki görüşleriniz ----- olumlu dunya
8- Genel olarak Türkiye hakkında ki görüşleriniz ---------yasasin cem uzan
9- Beklentileriniz --------
10- Sizi mutlu eden şeyler ? (hobi vb) ------- pc basinda vakit gecirmek oyun oynamak vs
11- Yaşadığınız şehir ? (memleketiniz değilse belirtiniz ) ------ istanbul (memleket rize) lakin okul sebebiyle kutahyada yasiyorum diyebilirim
12- Sosyal hayatınız ---- iyiye gidio
13- Sizi mutsuz eden şeyler ---- gecenin bi vakti sigaramin bitmesi:/
-
arkadaşlar lütfen lütfen lütfen cevaplarının net olsun
mesela aylık geliriniz: yetecek kadar değil 500 lira gibi rakam olsun
sonuçlar için önemlidir bu
-
1- Yaşınız? 19
2- Eğitim durumunuz ? (okul/bölüm/sınıf) Lise mezunu. Üniverisite hazırlık.
3- Genel(kabaca) olarak maddi durumunuz ? (öğrenciler hem kendi hemde aile olarak ) Evden pek bişey geldiği yok. Web tasarım işleri vs. ayda ortalama 500-600 gibi bi rakamı bulabiliyor.
4- Yakın vade planlarınız ? Ankara Üniversitesi - Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi.
5- Uzun vade planlarınız ? Çoğumuz için çok uzak görünen hedeflere yönelme peşindeyim. Sadece kendimi değil kitleri kurtarma daha doğrusu yönlendirme amacındayım. Başbakan olucam desem çok zor bir hedef olur ancak siyasi açıdan arkamda büyük bir kitle ile bir şeyler yapmak istiyorum.
6- Öğrenciyseniz okul başarı durumunuz ? Şuanda dersane denemelerinde 400 civarı alıyorum bi 150 puan daha arttırmam lazım.
7- Genel olarak dünya düzeni hakkında ki görüşleriniz ? Kapitalist düzenin hakim olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Düşünmeye fırsat bırakılmayan. Ancak düşüncemin olumlu yönleride var. Genel olarak emperyalist düzen yıkılmasada bir nebze olsun etkisini azaltacağını. Yeni bir düzenin hakim olacağını düşünüyorum. Bu düzenin komünizm, anarşizm veya bildiğimiz bir düşünce değilde yeni bir akım olacağını düşünüyorum. Tabi bu dediklerim büyük ihtimalle benim içimde solucan felan dolaşırken olur. Yani ne yazıkkı göremeceğiz çoğumuz bu günleri.
8- Genel olarak Türkiye hakkında ki görüşleriniz ? Yakın zamanda bir gelişme olacağını sanmıyorum. Sosyalist bir düşünceye sahip biri olarak sol partilerin tutumunu beğenmediğimi her seferinde açıkça söylüyorum. Muhafazakar kesimin tüm dünyada olduğu gibi (muhafazakar dendiğinde akla sadece müslümanlık gelmesin. hristiyanlık ve yahudilerdede muhafazakarlar vardır. bunun açıklamasını yapmayacağım sadece bilgilendirme içindir.) ülkemizde de büyük bir yükseliş görünmektedir. Milliyetçi kesim biraz daha etkisi azalmış gibi hissediyorum. En azından bulunduğum bölgede durum bu. Sol kesim ise düzgün ve mantıklı adımlar atarak. Yani gidipte Enternasyonel olsun Tüsiad olsun merkezi yöneticiler ile değilde halkın içinde bilinçli bir çalışma ile daha iyi yere gelebileceğini düşünüyorum. Bunun olması için herkezin taşın altına eline sokması gerekiyor.
9- Beklentileriniz ? Pek bi beklentim yok bu hayattan. Sadece birşeyler yapabilmek için elime fırsat verilmesini isterim. Tabi bu fırsatı vermelerini beklemeyecğim kendim alacağım.
10- Sizi mutlu eden şeyler ? (hobi vb) Arkadaşlarımla, dostlarımla beraber vakit geçirmek. Bilgisayar başında zaman geçirmek. Go-Kart. Felsefe. eski felsefe hocamla saçma sapan şeyler hakkında tartışmak :)
11- Yaşadığınız şehir ? (memleketiniz değilse belirtiniz ) Kocaeli/Gebze. Memleketim ise Tokat/Turhal
12- Sosyal hayatınız ? Çok sosyal bir insanım. Arkadaş çevrem geniş. Tabi bu sıralar dersane sınav derken sosyal hayatım çok sıradanlaştı. Hedeflerime ulaştığım zaman eski haline dönecektir diye umuyorum :)
13- Sizi mutsuz eden şeyler ? Bu ülkeyi bu halde görmek... Bide bi kız var çetin ceviz çıktı :D Ama kolay kolay pes etmem ;)
Mümkün olduğunca ciddi cevaplar verdim. Son kısımı silebilirsin :P
