Müslüman Mısın ? Evet Se Gir..
-
lan ibne iso verdiğin şeyde annenizi üzmeyinc art curt dio yak kabir azabı yok bilmem ne bende dedim sana işte annemi üzmedim ki :))...Hem o şiirde ğek bişe yok ben oturup kendi elimle yazsam daha yürekten daha sömürücü şeyler yazarım....En basit konuşmada geçti...karabasan gelip basıyormuş :)...Kısmı felç 10sn kadar sürer olmuş karabasan ....biyolojik bir olaydır...bilimseldir...bundan daha açık ne olsun...Ya aboo...dailer insan kendi vicdanı ile karar verir...ben okudum araştırdım 2-3 senemi bu konuya yoğunlaştırdım...sana gösterdim nicksiz incili falan gördün sadece kuranı değil diğer kutsal kabul edilen kitapları okudum...hepsi bütün satırlarında aynı şeyleri dolaylı yolla söylüyor(müthiş bir beyin yıkama seansı)...benim vardığım sonuç bu...inanıyorsanız okuyun önce kulaktan dolmayla inanmayın...inanmıyorsanızda yine okuyarak kuranı incili tevratı ...okuyarak inanmayın......Sonuçta ben kendime ataist agnositik bilmemnetisik...falan diye tanımlamıyorum...yaratıcı yoktur kutsal bir din yoktur...kutsal diye kabul edilen dinler zamanın şartlarına göre ortaya çıkmıştır tarihsel bir zorunlulukta Muhammet ve arkadaşlarının Kuranı yazması yine Tevrat İncil içinde geçerliydi...o zamana göre bu kitaplar ilerici yola koyucu düzenleyiciydiler ve görevlerini yerine getirdiler...daha sonrada güç odaklarınca müthiş bir silaha dönüştü....Sonuçta inanmıyoruz diye ahlaksız şerefsiz namussuz haysiyetsiz insanlarda değiliz...biz ne hacılar gördük :))
-
ir2 bunu yazdı:
ateist adamın dini sorgulaması saçmalıkdan ibaretdir çünki ateist kişi dine inanları dar kalıplar içinde görür tam tersi asıl ateist dar kalıpdadır istediğin kadar ispatla dönüp dolaşıp aynı lafı eder bu yüzden gereksiz böyle tartışmalar herkesin inancı kendine arayan bulur hak yolunu inanmak istemeyende oturur müthiş bilimsel olgular içinde hapseder kendini insanoğlu nede olsa herşeyi açıkayabiliyo... filozof sikti ya hepinizi dine gelince bütün ateistler uzman oluyo
ateist dini sorguladığı için ateisttir. kimse anasından ateist doğmaz. anasından babasından, hiç olmadı ileride çevresinden din olgusunu duyar insan, kendince araştırır, sorgular, uymuyosa reddeder olay budur. kimse dini ateistler kadar güzel sorgulayamadığından belki çok fazla dindarlar var.
ayrıca ateistlik sanki başlıca bi konuymuş gibi vurgulana vurgulana işleniyo. yada işleniyo mu sövülüyo mu her neyse. bunun da bi gururu vardı bi zamanlar. hiçbir şey bilmesem, ilk okuduğumda ateizmi bir din gibi bile algılayabilirdim... ateistleri belli bi kalıba koymak zordur. ortak olan tek yanları inançsızdırlar ki bu nedenle ateist denir. hepsinin nedeni farklıdır. kimisine zor gelir, başlarım ya bana ne der.. bu da ateisttir ennihayetinde. kimisinin savunduğu tezleri vardır, doğrusu yanlışı kendinedir ama o da ateisttir. kimisi sebebini gün gibi ortaya koyar, "döner dolaşır tekrar koyar" işine gelen anlar, gelmeyen ateist der.. o da bir ateisttir artık.. kimi sütten çıkmış ak kaşıklarlar da ateizme ölçü biçer. hani alışılageldik dindar kısıtlamaları vardır ya.. kim kimi nereye hapsediyor bilmiyorum. her şeyi açıklayabilecek kadar müthiş bilimsel olgular içine hapsolmak bir iltifat mıdır?
son olarak, kimi filozof siktiyse şanslı saysın kendini. (hoş görün) arap yarrağı yemek* de vardı... anlayana.
*arap yarrağı yemek (bir tür türk deyimi)
-
computerwolf bunu yazdı:
lan ibne iso verdiğin şeyde annenizi üzmeyinc art curt dio yak kabir azabı yok bilmem ne bende dedim sana işte annemi üzmedim ki :))...Hem o şiirde ğek bişe yok ben oturup kendi elimle yazsam daha yürekten daha sömürücü şeyler yazarım....En basit konuşmada geçti...karabasan gelip basıyormuş :)...Kısmı felç 10sn kadar sürer olmuş karabasan ....biyolojik bir olaydır...bilimseldir...bundan daha açık ne olsun...Ya aboo...dailer insan kendi vicdanı ile karar verir...ben okudum araştırdım 2-3 senemi bu konuya yoğunlaştırdım...sana gösterdim nicksiz incili falan gördün sadece kuranı değil diğer kutsal kabul edilen kitapları okudum...hepsi bütün satırlarında aynı şeyleri dolaylı yolla söylüyor(müthiş bir beyin yıkama seansı)...benim vardığım sonuç bu...inanıyorsanız okuyun önce kulaktan dolmayla inanmayın...inanmıyorsanızda yine okuyarak kuranı incili tevratı ...okuyarak inanmayın......Sonuçta ben kendime ataist agnositik bilmemnetisik...falan diye tanımlamıyorum...yaratıcı yoktur kutsal bir din yoktur...kutsal diye kabul edilen dinler zamanın şartlarına göre ortaya çıkmıştır tarihsel bir zorunlulukta Muhammet ve arkadaşlarının Kuranı yazması yine Tevrat İncil içinde geçerliydi...o zamana göre bu kitaplar ilerici yola koyucu düzenleyiciydiler ve görevlerini yerine getirdiler...daha sonrada güç odaklarınca müthiş bir silaha dönüştü....Sonuçta inanmıyoruz diye ahlaksız şerefsiz namussuz haysiyetsiz insanlarda değiliz...biz ne hacılar gördük :))
Sonuna Kadar Destek
-
kardeşim bi kere İslamda İhlas diye bir kavram var şu konuyu actığınızda yazacaksanız araştırarak yazın.
bi adam vardır namaz kılıodur ama kimsenin haberi yoktur bilmeyen ler belkii ona kafir bile diodur ama adamın yaptığı doğrudur.Çünkü İslamda gösterişle ibadet yapmak günahtır.bi adam vardır namaz kılacağı zaman milletin ortasında acıkta surada burda kılar ama içine baksan belki kafirin tekidir.o yüzden İmanın kimde olacağı belli olmaz.he sunuda sölemek istiom.İmanın altı sartını ezberlemekle olacak işler değil bunlar icraatla olacak.misal veriom bi adam var Adam 5 vakit namaz kılıyor orucunu tutuor zekat verior bütün ibadetini yapıor ama ne 32 farzı bilior nede İslamın 5 şartını ezberlemiş ama tüm şartları yerine getirior bi yandanda bi adam daha var 32 farzı İslamın şartını İmanın şartını herşeyi ezberlemiş ama icraat yok lafa gelincede zamanım olmuo işlerim var.kardeşim hangisi daha iyi ?
ben bi adam tanırım sabah namazına kalkamadığı için hüngür hüngür ağlar iç döker dert yanar.ötekine baktığın zaman(zamanım yok diyen)gider televizyon izler zamanım yok... kendini eğlenceye verir zmanım yok... ulan biraz dünyayla ilgilenceğine kendini Düşün ALLÂH rızasını düşün İslamda bahane yoktur ama bizlerde cok demi.Bu arada şunu sölemekde istiom hiç kimse ben dünyada rahat deilim yok şöle yok böle die dert yanmasın DÜNYA MÜMİNE ZİNDAN KAFİRE CENNETTİR
AHİRET MÜMİNE CENNET KAFİRE CEHENNEMDİR.
Müminlerin ahiret te yaşayacakları hayata göre burası zindan kafirlerin yaşayacağı hayata göre ise burası onlar için cok iyi Dinimiz bunu söyler bunu emreder.
Saygılarımla...
ALLAH MÜSLÜMAN TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN...
-
senelerdir tahribatta tartışılır din konusu ama en sonunda birisi doğru bişey yazmış birazda ben ekleyip kısalttım aha sonuç
"oyun değildir din. farz diyosa yapacaksın. yapmıyorsan müslümanım demeyeceksin. adı üstünde farz. allahın emri. kesin yapılması gereken şey. eger bi insan inandığını söyleyipte yapmıyorsa farzları müslüman denilebilirmi ona? bu sonuçlara görede türkiyenin belki %50 si müslümandır oda abartı bi rakam bence. ayrıca ataist sorgulayan insandır. sorgularki açıklarını görür ve inanmaz"
-
konuyu açmak istemiyorum burda kimseye allahın varlığını ispatlayacak değilim zaten olay başkasından bulmak değil.
hayır din çok kötü birşey sanki neden bu kadar acımasızca eleştirilir onu anlamam iyiliği güzelliği doğruluğu insanın boşluğa düşmemesini sağlan unsurlar bulundurur insanları biraraya toplar herzaman iyiyi gösterir demekki filozoflar değilde gerçekden araplar sikmiş bazılarımızı (türk deyimi)
-
SPY-CX5 bunu yazdı:
Hiç bir ibadetini yapmayan müslüman DEĞİLDİR!
Topa vurmamış bir kişi fulbolcuyum desede kendini kandırmaktan ileri gitmiyorsa buda öyle...
Kimin müslüman olup olmadığına kim karar veriyor?
İmanın kimde olduğunu kim biliyor?
Kalbini yarıp içine mi bakıyoruz yoksa insanların?
Allah(c.c) bilir kimin ne olduğunu ayrıca
Kafire kafir demek müslümanın vazifesi değildir
Ama bir insana kafir demek onun insanlığına hakaretir.
-
snmez bunu yazdı:
suanda bizler çevremizden sorumluyuz dinen bildiğimiz bir konuyu bilmeyen kişiye söylemek zorundayız yani biz sadece bu doğrudur yada bu yanlıştır demek zorundayız çünkü o kişi öldüğü zaman bizden hesap soracaktır bildiği halde bana söylemedi o yüzden günah işledim diye o yüzden çevremizdeki kişileri bildiğimiz konularda bilgilendirmek zorundayız yanlış anlaşılmasın uyarmamız lazım kimseyi zorlamay yada sunu yapacaksın demek kimsenin haddine değildir herkes özgür ve herkes yaptığının cezasını çekecektir. bilgi sorumluluk gerektirir.dimize göre bildiğiyi paylaşmak gerekir ( bi ricam olacak ALLAH yazısını lütfen küçük harflerle yazmayalım saygısızlık olmasın). sunu biliyorum büyük bir islam düşünürüne göre 3 kere üst üste bilerek cuma namazına gitmemek bi kişiyi dinden çıkaracak pozisyona getiriyomus yani cuma namazı önemlidir. bilerek bir gün gitmesen bile kalbin mühürleniyor. herkes yaptıklarının cezasını çekecektir. sunuda belirtmek istiyorum bir vakit namaz kılmazsan 80 yıl yanacaksın diye hadisler vardır.
kucuk bir ayrıntı ama dikkatimi cekti..80 yıl yanacak demissin....cehennem de takvim mi var?orda da yıllar 365 gun 6 saat mi?o dunyanın gunes etrafındaki donus suresi deil miydi? -
Beni özene bezene yaratan kim?Sen!
Ne yapacagımı da yazmıssın önceden.
Demek günah işleten de sensin bana:
Öyleyse nedir o cennet cehennem?
Ömer Hayyam
-
snmez bunu yazdı:
ragmendous bunu yazdı:snmez bunu yazdı:
suanda bizler çevremizden sorumluyuz dinen bildiğimiz bir konuyu bilmeyen kişiye söylemek zorundayız yani biz sadece bu doğrudur yada bu yanlıştır demek zorundayız çünkü o kişi öldüğü zaman bizden hesap soracaktır bildiği halde bana söylemedi o yüzden günah işledim diye o yüzden çevremizdeki kişileri bildiğimiz konularda bilgilendirmek zorundayız yanlış anlaşılmasın uyarmamız lazım kimseyi zorlamay yada sunu yapacaksın demek kimsenin haddine değildir herkes özgür ve herkes yaptığının cezasını çekecektir. bilgi sorumluluk gerektirir.dimize göre bildiğiyi paylaşmak gerekir ( bi ricam olacak ALLAH yazısını lütfen küçük harflerle yazmayalım saygısızlık olmasın). sunu biliyorum büyük bir islam düşünürüne göre 3 kere üst üste bilerek cuma namazına gitmemek bi kişiyi dinden çıkaracak pozisyona getiriyomus yani cuma namazı önemlidir. bilerek bir gün gitmesen bile kalbin mühürleniyor. herkes yaptıklarının cezasını çekecektir. sunuda belirtmek istiyorum bir vakit namaz kılmazsan 80 yıl yanacaksın diye hadisler vardır.
kucuk bir ayrıntı ama dikkatimi cekti..80 yıl yanacak demissin....cehennem de takvim mi var?orda da yıllar 365 gun 6 saat mi?o dunyanın gunes etrafındaki donus suresi deil miydi?
Bir kere orasıyla ilgili düşüncelerin çok sınırlı.Belliki hiç bilmiyor yada hiçö düşünmüyorsun.Mümin kullardan borcu olanlar da cehennemde yanacak ancak sınırlı süre.Ozaman ordada farklı bir zaman boyutu var demekki.Ancak burdaki takvimden farklı.Ayrıca Ömer Hayyam dan alıntı yapmışsın,onun kim yada ne olduğunu da biliyosun dur.
Herkez sevdikleriyle diriltilecek,sen de bundan münezzeh değilsin.Bu dünyada Allah(cc) ın dedikleriylemisin şeytanın dedikleriylemisin.Yok desen inkar etsen farketmez bu olacak ve kimle birlikteysen onunla olacaksın.
Bu dediklerimi bi düşün ama iyi düşün.
sen sınırları asmıssın o zaman sen yazmadın mı 80 yıl diye?ben mi yazdım ben sadece dusuncemi yazdım ki bence son derece mantıklı bir dusunceomer hayyam ı oraya sadece yorum yapılsın diye koydum...tabi ki biliyom bilmesem koymazdım:))
hatta bi tane daha koyuyom bak:)
Öldürmek de,yasatmak da senin isin;
Bu dunyayı gonlunce duzenleyen sensin.
Ben kotuyum diyelim,kimde kabahat?
Beni böyle yaratan sen degil misin?
ben bu siirleri buraya sempatizanligimdan koymuyom sadece guzel here turlu dusunceye saygılı olmak gerekir...ben necip fazıl ı da okurum omer hayyamı da nazım hikmet i de...sonucta hangi dusunceye ait olsam da erdemlik her dusunceye saygılı olmaktır iste bu sendeki cennet-cehennemdir...saygılarımla