Mutfak Tavan Rutubeti
-
Arkadaşlar selamlar.
Balkonum biraz geniş. Bende biraz daha mutfağa ekledim.
Dolaplarım yapıldı. Geçen yıl bu zamanlar işte.
Tavanda böyle rutubet oluşuyor.
Aspiratör için delik açtım.
1 tane daha başka bir yere delik açtım hava akışı olur diye oda ayn aspiratör borusu çıkışı genişliğinde.
Boyuyorum burayı 3 ay sonra bu hale geliyor.
Buraya ne yapsam buradan kurtulabilirim ? Ev eski acaba çatıdan mı yapıyor çok anlamam.

Fotoğrafta çok siyah çıkmış niyese bu kadar değil.
-
Selamlar hocam hava akışı konusunda sorun olablir mi ?? Her boya sonrası aynı noktadan mı başlıyor her yerden aynı anda mı başlıyor.(aynı noktadan başlıyorsa ona göre çözüm ararız).Rutubet vb için ayrı boya var onu denemişmiydin ??
SaNaL_AjaN tarafından 17/Oca/25 22:38 tarihinde düzenlenmiştir -
Anti küf sprey, anti küf astar ve küf e yönelik boyalar var onlari dene tam onlemese de bu olcude olmayacaktir.
GEREKİRSE KAPLAT ABİ TAVANİ küf tutmayan malzeme ve harç ile.
ÇÜNKÜ BU SAĞLİGİNİZA İYİ DEGİL
İc izolasyon , dis izolasyon varsa da binada bu de eger içeride yeterli sıcagi tutturamiyorsaniz ( masraf olmasin diye evi isitmamak gibi ) rutubete sebebiyet veriyodur mutfakta pişen eden in buharıyla birleşince.
Bu rutubet goruntu ve sagligin acisindan kotu geliyor sana su an ama asil mevzuyu bocek leri cezbetmeye basladiginda yasayacaksin. En buyuk derdin o olacak.
-
Normal boyayla boyarsan olmaz. Senin çaren İsonem Ms 82.
Ek olarak boyadan sonra strafor yapıştırıp straforun üstüne tekrardan isonem boyamanı tavsiye ederim garanti olur.
Strafor ne diyeceklere şu videyou atayım. Bildiğiniz plastik köpük işte.
https://www.youtube.com/watch?v=uUyqcJCpYkU
mkyb tarafından 17/Oca/25 22:57 tarihinde düzenlenmiştir -
SaNaL_AjaN bunu yazdı
Selamlar hocam hava akışı konusunda sorun olablir mi ?? Her boya sonrası aynı noktadan mı başlıyor her yerden aynı anda mı başlıyor.(aynı noktadan başlıyorsa ona göre çözüm ararız).Rutubet vb için ayrı boya var onu denemişmiydin ??
hocam aynı yerden başlamıyor her yerden aynı anda başlıyor
rutubet için ayrı boya denemedim hiç varmı öneriniz
-
LaNCeLoT bunu yazdı
Anti küf sprey, anti küf astar ve küf e yönelik boyalar var onlari dene tam onlemese de bu olcude olmayacaktir.
GEREKİRSE KAPLAT ABİ TAVANİ küf tutmayan malzeme ve harç ile.
ÇÜNKÜ BU SAĞLİGİNİZA İYİ DEGİL
İc izolasyon , dis izolasyon varsa da binada bu de eger içeride yeterli sıcagi tutturamiyorsaniz ( masraf olmasin diye evi isitmamak gibi ) rutubete sebebiyet veriyodur mutfakta pişen eden in buharıyla birleşince.
Bu rutubet goruntu ve sagligin acisindan kotu geliyor sana su an ama asil mevzuyu bocek leri cezbetmeye basladiginda yasayacaksin. En buyuk derdin o olacak.
deneyeyim hocam
evet bu duvar hiç malzemeyle kaplanmadı tavan
eski bina hocam izolasyon yok bi çatıya sürmüştüm komple bir şey yapımarket önermişti
-
mkyb bunu yazdı
Normal boyayla boyarsan olmaz. Senin çaren İsonem Ms 82.
Ek olarak boyadan sonra strafor yapıştırıp straforun üstüne tekrardan isonem boyamanı tavsiye ederim garanti olur.
Strafor ne diyeceklere şu videyou atayım. Bildiğiniz plastik köpük işte.
alayım abi bundan yapayım teşekkürler
-
Ağır bir kokusu var o yüzden evde çoluk çocuk varsa 1-2 günlüğüne başka bir yere gönderip tüm pencereleri açıp evi güzelce havalandırırsan iyi olur.
-
1 havalandırman kötü
2 ortam çok nemli
anti küf boyalardan al ama ucuz olmasın bizi mürid var boya üreticisi yanılmıyorsam izci boya adı sor istersen
-
yarın anti küf boya alıcam
strafor alıcam bide saten alçı ve daysınla yapışıyomuş öyle videoda
straforu boyarken yine anti küf boya ilemi boyayayım normal plastik boyamı
-
ErastoX bunu yazdı
yarın anti küf boya alıcam
strafor alıcam bide saten alçı ve daysınla yapışıyomuş öyle videoda
straforu boyarken yine anti küf boya ilemi boyayayım normal plastik boyamı
Antimold ile boya yine
Kaliteli olması lazım