Mutfak Tavan Rutubeti
-
ErastoX bunu yazdı
yarın anti küf boya alıcam
strafor alıcam bide saten alçı ve daysınla yapışıyomuş öyle videoda
straforu boyarken yine anti küf boya ilemi boyayayım normal plastik boyamı
Anti küf ile boya hocam
ama senin evin problemi dışarıda soğuk hava ile evin içindeki yada mutfağın sıcak havası karşılaşıp tavanda terleme yapıyor bu terleme küfe neden oluyor
asıl yapman gereken eğer kendi evinse ve sadece bu odada varsa mesela tavandan izolasyon köpük döşeyip üzerini kalekimle güzelce sıvarsın senin bu soğuk sıcak hava karşılaşmasını kesmen gerek
yukarıda önerilenler keser mi kesedebilir kesmeyedebilir olmayacak olursa bu dediğimi denersin.
-
annem spreyle çamasır suyu sıkıyor anında beyaz oluyor ölüyor küfler. tabi kalıcı bir çözüm değil ama kurtarır bir süre.
-
uygulama da hatan var
ilk önce orayı kazıyacaksınsonra alçı çekeceksin
sonra saten alçı sonrası zımpara ve boya .
-
Hocam aspratör deliği açmışsın iyi ama fan veya aspratör takman gerekiyor ortamdaki yemek buharı tavanda birikip soğuduktan sonra damla damla yapışıyor orda kaldıkça bakteriler için çok uygun bir alan oluşuyor ve zamanla küf oluyor
1. Nemi dışarı atman gerekiyor
2. Ortam ısısı düşük
Boya olayını hiç bilmiyorum
-
Öncelikle nemin kaynağını kurutman lazım.
Strafor işi gereksiz, sağlıksız ayrıca Allah korusun yangın yürütür.
İyi havalandırma olması lazım. Su, nem kaynağını kurutman lazım. Terleme mi? Üstten mi geliyor? Tesisattan mı? Yoksa yemek buharı mı?
Küf önleyici boyalar iyidir. Yalıtım boyaları değil.
Kaynağı çözmeden bu bölgeye yalıtım yapsan su gider başka yerden çıkar.
Küfü çamaşır suyu yada doğal olarak kekik suyu ile silersen temizlenir.
-
Yalitimdan anlayan biriningetirt incelesin neden yaptığını bulur cozumunu anlatır isonem yapıldığı zaman boyanmayan yerden tekrar yükseliyor o nem kendine bir yer bulup yine cikar
-
Abiler bugün çamaşır suyu ile temizledim tüm tavanı.
Strafor işini yazın yapıcam.
Yarın ne yapayım şimdi isonem 82 ?
-
öncelik en üst katta isen çatıyı kontrol etmelisin.
betona su geliyor mu? geliyorsa onu kesmen lazım.
tavanı güzelce kazıyıp alçı malzemesiyle kaplayıp güzelce kurut
sonrasında boya çekersin üzerine.
bu denli durumla ortamdaki sıcak hava buharının tavanda buluşmasıyla oluyor. bunu önleme çalışması yapabilirsin. ya da tavanda terleme sebep bir konu vardır. çatıyı kontrol etmen iyi olur öncelikle
-
ErastoX bunu yazdı
Abiler bugün çamaşır suyu ile temizledim tüm tavanı.
Strafor işini yazın yapıcam.
Yarın ne yapayım şimdi isonem 82 ?
Mesajımı okumamışsım demek ki.
-
üst katın balkonunun altına kaldığın için sıcak soğuk farkının fazla olması nedeniyle tavanınız kararıyor eğer siz çatı katındaysanız kararan yerin üstünü iki kat 5cm lik taş yünü serin. düzelir.