folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Mutlu Ol! Bu Bir Emirdir. Kısa Film [Sinan Çetin]



Mutlu Ol! Bu Bir Emirdir. Kısa Film [Sinan Çetin]

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EntelKoylu
    EntelKoylu's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2005
    Erkek
    necroshine bunu yazdı:
    -----------------------------

    EntelKoylu bunu yazdı:
    -----------------------------
    necroshine bunu yazdı:
    -----------------------------

    Berbat bir yapim.

    Sebebine gelirse eksi'deki elemanlar zaten tercume olmuslar dusunceme burdan takilin

     

    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=mutlu%20ol%20bu%20bir%20emirdir#


    -----------------------------
    Sen sinan çetini eleştirene kadar önce kendini eleştir kendi fikrini ortaya koyamayacak kadar acizsin bide insanlara gidin ordan takılın diyorsun bu nebiçim zihniyettir.
    -----------------------------

     

     

     

    Forumu karalamak istemedim güzelim. Adamlar çok güzel yorumlar yapmışlar bir göz atsan ne demek istediğimi anlarsın. o yorumlardan biriside bana ait. Sinan Çetin hükümet yalakası bir adamdır diye başlıyacağım arkadaşın filmi paylaşmak amacının dışına çıkacak. Beğenmiş forumda paylaşmış.

    Ama çarpıtılmış bir dönem hikayesi. Ezbere film izlemek acizliktir benim gibi link vermek değil.

     

    1934 TBMM Atatürk ,

    ince duyguları düşünceleri anlatan yüksek deyişleri toplamak ve onları ve onları musiki kurallarına göre işlemek gereklidir.

     

    Atatürk'ün bu konuşmasının hemen ardından iç işleri bakanlığı İstanbul ve Ankara radyolarında Türk müziği yerine sadece garp müziği tekniği ile bestelenmiş parçaların çalınacağını açıkladıç

     

    Köşkde Tanburacı Osman Pehlivan'dan Rumeli türküleri dinleyen Atatürk , bu Türküleri radyodan halka dinletip dinletmediğini sordu. Osman Pehliva'nın, gazi hazretleri ''siz Radyodan Türk müziği yayınlanmasını yasakladınız buna imkan bulamıyoruz '' şeklinde cevabı karşısında Atatürk 'Bunu da yanlış anladıla' dedi ve radyoya gidip bu türküleri radyodan yayınlatması gerektiği emrini verdi. Böylece radyolarda Türküler yeniden kendine yer vermiş oldu. 

     

    Kısacası bu yasağı hiciv etmiş Sinan Çetin ama bu yasağı hemen herkes Atatürk ve İsmet Paşa tarafından verildiğini sanır. Burda hiciv edilen asıl kişinin, sen aciz arkadaşım anlamışsındır umarım. Hiciv eden kişinin hükümet yalakası olduğunu izah etmeme gerek yok sanırım.

    İnsanlara saldırmadan evvel karşısındaki insanın silahınn gücünü iyi bilmen gerekir.

    Entelkoylu arkadaşa paylaşımından dolayı teşekkür ederim :) Diğer entelköylüyüde nesefle kınıyorum ;)     :)))))


    -----------------------------

    Öncelikle ordaki yorumunu bilmiyordum yazdıkların güzel ama kısa filmi o yönde düşünüpte ele almadım eger dik bir görüşüm olsa zaten bunu burda paylaşmazdım paylaşma zahmetinde bile bulunmazdım paylaşımımdan dolayı teşekür etmen ince düşünce ama ben bu kısa filmi izlerken olayın başında tarih var 1934 turkiye kuruldugundan beri türkiyenin bazı sıg düşünceleri kırması için yapılan gerekli bir çok yasak var ben olayın siyasi boyutunda degilim oradaki yurdum insanı ne olursa olsun kendine uygun bi hale getirip olaylara çözüm bulması mizanseliyle olaya baktım zaten film izleyenine göre degişir


    ANDY // Burası mezopotamya, küresel oyunun bumerang cehennemi. Tanrı bile dünya düzeni için peygamberlerini hep buraya göndermiş. Çünkü burası aslında yeryüzü cennetiymiş. Daha Fazla Bilgi İçin Profilimi İnceleyiniz...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cupofcoffee
    Cupofcoffee's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2008
    Erkek
    İndirdim ve izledim gayet hoş olmuş bence. Paylaştığın için teşekkürler.

    Gerçek bir akıl, yalanlar ve yanılsamaların arasından kaybolmadan yolunu bulur. Gerçek bir kalp ise zehir dolu nefrete zarar görmeden dokunabilir. Bu zamanın içinde karanlık büyümeye devam etse de, her zaman aydınlığın etrafı arıtması için eğilmeyi de bilir.
Toplam Hit: 2005 Toplam Mesaj: 13