Müzige Duyarlı Led Yapımı (Resimli)
-
buruksu bunu yazdı:
-----------------------------
eletronikten pek fazla anlamam ama bu transistörün mantıgı aslında mekanik rölelerin yaptıgı şeyle aynımı...?
---------------------------bir bakıma ikiside anahtarlıyor ama transistör ms cinsinden daha hızlı bildiğim kadarıyla ve en büyük fark düşük gerilimle teiklenmesi transistörün diyebilirsinki rölede 5V ile açılıp kapanıyor ama transistör 1.5 V gibi bir şey ile açılıyor
-
4 adet parlek 3v led. tip31c transistör 330ohm direnç ve 3,5luk erkek jack girişi 1,15 kuruş. 400mA lik adaptör 6,5lira. bir de çoğaltıcı jack alırsanız iyi olur.
isteyen için resim ve video koyabilirim yakın zamanda.
-
tuncaxxz bunu yazdı:
4 adet parlek 3v led. tip31c transistör 330ohm direnç ve 3,5luk erkek jack girişi 1,15 kuruş. 400mA lik adaptör 6,5lira. bir de çoğaltıcı jack alırsanız iyi olur.
-----------------------------4 adet 3v parlak led koyunca dirence gerek kalmaz illa koruma amaçlı koncaksa 330 çok fazla 100,68 ohm yeter
önemli düzenleme : az once tuncaxxz arkadaşım içime bir kurt düşürdü tip31 transistör bulamayanlar için npn bc239 transistör demiştim ama tip31 in tam olarak aynı çlaışmadığı gibi bir düşünce soktu tuncaxxz aklıma simulasyonda denedim sorun yok siz tuncaxxz tip31 le devreyi kurmuş çalışıyormuş ben yakın zmanda gidebilrimiyim bilmiyorum ama eğer giden olursa elektronik markete varsa ikisinden de alıp denerse attığım önerinin doğruluğuu görmüş olurum
-
nightmare07 bunu yazdı:
4 adet 3v parlak led koyunca dirence gerek kalmaz illa koruma amaçlı koncaksa 330 çok fazla 100,68 ohm yeter
önemli düzenleme : az once tuncaxxz arkadaşım içime bir kurt düşürdü tip31 transistör bulamayanlar için npn bc239 transistör demiştim ama tip31 in tam olarak aynı çlaışmadığı gibi bir düşünce soktu tuncaxxz aklıma simulasyonda denedim sorun yok siz tuncaxxz tip31 le devreyi kurmuş çalışıyormuş ben yakın zmanda gidebilrimiyim bilmiyorum ama eğer giden olursa elektronik markete varsa ikisinden de alıp denerse attığım önerinin doğruluğuu görmüş olurum
-----------------------------bc239 ile denenmiştir. uygun sonuç alınamamıştır. ledler sürekli yanıyor
-
tuncaxxz bunu yazdı:
-----------------------------hocam resim ve özellikle video anlatım koyabilirsen cok müteşekkir olurum :) . Accayip heveslendim . yapmam lazım
-
karahanx bunu yazdı:
tuncaxxz bunu yazdı:
-----------------------------hocam resim ve özellikle video anlatım koyabilirsen cok müteşekkir olurum :) . Accayip heveslendim . yapmam lazım
-----------------------------yarın tuncaxxz a gidicem video çekeriz sizin için
-
nightmare07 bunu yazdı:
karahanx bunu yazdı:
tuncaxxz bunu yazdı:
-----------------------------yarın tuncaxxz a gidicem video çekeriz sizin için
-----------------------------eyw. hocam . merakla bekliyorum
-
Arkadaşlar şerit ledleride kullanabilirsiniz . Adaptör olarak 12v 600 mA kullanmanız yeterli.
-
güzel oldu, güzel :)
-
JackDaniels bunu yazdı:
Arkadaşlar şerit ledleride kullanabilirsiniz . Adaptör olarak 12v 600 mA kullanmanız yeterli.
Nasıl yapılacak,anlatsana,kasada şerit led var sürekli yanıyor ?