folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Müziğe Duyarlı Su Animasyonu(Fıskiye Şov)

Müziğe Duyarlı Su Animasyonu(Fıskiye Şov)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

belediye yenileniyor bizim burda. herneyse Anamuhalefet nickli müride tabela için lehim almaya çarşıya çıktım o esnada havuzun o taraftan müzik sesi geliyor meydan gümlüyor sanki o esnada müziğe ayarlı havuzdaki su kanalların şov yaptığı belli oluyordu. çalan müzikte delisin delisin eski Türk filmi yeşilçam filmindeki kızların söylediği herkes birbirine bakıyordu müzik nerden geliyor gibisinden :)

şimdi benim bu su kanallarında motormu var fıskiye neye göre oynatır ? sesin oranına göre vumetre özelliğinden esinlenerek sensör etkisiyle mi şov efekti veriliyor bilgisi olan varmı PLC kullanıldığı kesinde

ben bu eğlenceli görsel şovu sevdim :)

http://www.youtube.com/watch?v=KMc5HSCOLoo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=iB_ovqfP00k&feature=related

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

hoca nerde bu türkiyede mi? :|

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

yeni yapılacak belediyenin ortasındaki havuzda gördüm süper izlerken

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

gavur izmir yerinde saymaya devam amk..

...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

buna benzer bişeyi trt de dün izledim gercekten güzeldi ama nasıl çalıştıgını bilmiyorum.. :|

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------

belediye yenileniyor bizim burda. herneyse Anamuhalefet nickli müride tabela için lehim almaya çarşıya çıktım o esnada havuzun o taraftan müzik sesi geliyor meydan gümlüyor sanki o esnada müziğe ayarlı havuzdaki su kanalların şov yaptığı belli oluyordu. çalan müzikte delisin delisin eski Türk filmi yeşilçam filmindeki kızların söylediği herkes birbirine bakıyordu müzik nerden geliyor gibisinden :)

şimdi benim bu su kanallarında motormu var fıskiye neye göre oynatır ? sesin oranına göre vumetre özelliğinden esinlenerek sensör etkisiyle mi şov efekti veriliyor bilgisi olan varmı PLC kullanıldığı kesinde

ben bu eğlenceli görsel şovu sevdim :)

-----------------------------

O işte plc olduğunu sanmam. Basit bir olay. Okadar maliyete girilmez diye tahmin ediyorum.

Ya sesin frekanslarını senkronladılar yada ezber yöntemi dediğimiz bir dalga var :D

Şarkının her saniyesine göre olayı sen yaptırıyorsun plc veya pic ile.

Müzik çalmasada startı verdiğinde aynı işlemi yapar gibi düşün.

Basit yani bir dalgası yok. Sadece göze güzel gözüktüğü için zor gibi geliyor olabilir. Ama önemli olan senaryoyu, nasıl bir görsel olacağını sadece kafanda canlandırıp yapman önemli :)

Bu büyük avmlerde 5D diye geçen sinemalarda genelde ezberletme yöntemi kullanıyorlar.

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek

her akşam çalışıyomu o fışkiye :)

gidip bakayım bi ara

Naber la?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İlk örnek olarak verdiğin video Dubai'den di sanırım ve hatırladığım kadarıyla o görsel şov için 3,5M $ harcanmıştı. İşin teknik kısmını bilmiyorum ama görsel açıdan insanı bir kaç dakika oyalamaktan başka bir işlevi olduğuna da inanmıyorum...

Saygılar

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

5-6 senedir belki daha fazla oldu pendik de var bu olay yeni mi gördünüz insanların artık dikkatini bile çekmiyor yazın açıyor belediye havalar güzzzelleştikten sonra

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

hacı bura gebze mi gebzeyse niye haberimiz yok :D çamlık parkın oraya falan mı yapmışlar ?

edit:pendikmiş 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek

pendik değil gebzeye yapıyorlar. mustafa paşa camii in arka tarafında yapıyolardı. eskiden belediye otobüs durakları vardı orda.

Naber la?
Toplam Hit: 2518 Toplam Mesaj: 13