Müziğe Duyarlı Su Animasyonu(Fıskiye Şov)
-
belediye yenileniyor bizim burda. herneyse Anamuhalefet nickli müride tabela için lehim almaya çarşıya çıktım o esnada havuzun o taraftan müzik sesi geliyor meydan gümlüyor sanki o esnada müziğe ayarlı havuzdaki su kanalların şov yaptığı belli oluyordu. çalan müzikte delisin delisin eski Türk filmi yeşilçam filmindeki kızların söylediği herkes birbirine bakıyordu müzik nerden geliyor gibisinden :)
şimdi benim bu su kanallarında motormu var fıskiye neye göre oynatır ? sesin oranına göre vumetre özelliğinden esinlenerek sensör etkisiyle mi şov efekti veriliyor bilgisi olan varmı PLC kullanıldığı kesinde
ben bu eğlenceli görsel şovu sevdim :)
http://www.youtube.com/watch?v=KMc5HSCOLoo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=iB_ovqfP00k&feature=related
-
hoca nerde bu türkiyede mi? :|
-
yeni yapılacak belediyenin ortasındaki havuzda gördüm süper izlerken
-
gavur izmir yerinde saymaya devam amk..
-
buna benzer bişeyi trt de dün izledim gercekten güzeldi ama nasıl çalıştıgını bilmiyorum.. :|
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------belediye yenileniyor bizim burda. herneyse Anamuhalefet nickli müride tabela için lehim almaya çarşıya çıktım o esnada havuzun o taraftan müzik sesi geliyor meydan gümlüyor sanki o esnada müziğe ayarlı havuzdaki su kanalların şov yaptığı belli oluyordu. çalan müzikte delisin delisin eski Türk filmi yeşilçam filmindeki kızların söylediği herkes birbirine bakıyordu müzik nerden geliyor gibisinden :)
şimdi benim bu su kanallarında motormu var fıskiye neye göre oynatır ? sesin oranına göre vumetre özelliğinden esinlenerek sensör etkisiyle mi şov efekti veriliyor bilgisi olan varmı PLC kullanıldığı kesinde
ben bu eğlenceli görsel şovu sevdim :)
-----------------------------O işte plc olduğunu sanmam. Basit bir olay. Okadar maliyete girilmez diye tahmin ediyorum.
Ya sesin frekanslarını senkronladılar yada ezber yöntemi dediğimiz bir dalga var :D
Şarkının her saniyesine göre olayı sen yaptırıyorsun plc veya pic ile.
Müzik çalmasada startı verdiğinde aynı işlemi yapar gibi düşün.
Basit yani bir dalgası yok. Sadece göze güzel gözüktüğü için zor gibi geliyor olabilir. Ama önemli olan senaryoyu, nasıl bir görsel olacağını sadece kafanda canlandırıp yapman önemli :)
Bu büyük avmlerde 5D diye geçen sinemalarda genelde ezberletme yöntemi kullanıyorlar.
-
her akşam çalışıyomu o fışkiye :)
gidip bakayım bi ara
-
İlk örnek olarak verdiğin video Dubai'den di sanırım ve hatırladığım kadarıyla o görsel şov için 3,5M $ harcanmıştı. İşin teknik kısmını bilmiyorum ama görsel açıdan insanı bir kaç dakika oyalamaktan başka bir işlevi olduğuna da inanmıyorum...
Saygılar
-
5-6 senedir belki daha fazla oldu pendik de var bu olay yeni mi gördünüz insanların artık dikkatini bile çekmiyor yazın açıyor belediye havalar güzzzelleştikten sonra
-
hacı bura gebze mi gebzeyse niye haberimiz yok :D çamlık parkın oraya falan mı yapmışlar ?
edit:pendikmiş
-
pendik değil gebzeye yapıyorlar. mustafa paşa camii in arka tarafında yapıyolardı. eskiden belediye otobüs durakları vardı orda.