Müzik İle Uğraşanlar Bakarmısınız.
-
Şimdi benim bir arkdaş var. İyi söz yazıyor. Çokta güzel bestelerim var diyor.
Fakat besteleri kendi aklında.Nota bilgisi yok müzik aleti çalmayı bilmez.
Şimdi isteğim ben nota biliyorum. fakat pcde program bilmiyorum.
ses kayıt edip işte pc de biraz alt yapı yapmak istiyoruz. deneme amaçlı.
bunu en basit nasıl hallederiz hangi program işimize yarar?
-
hacı biyerden klavye bulun besteleri cool edit pro ile kaydedebilirsiniz.
-
audacity deneyin hocam free programdır sağlamdır...
-
birde program isimleri veren arkdaşlar programın genel özelliklerini söylerseniz iyi olur.
yani sadece kayıt içinmi beste yapılırmı gibilerinden.
-
Realist bunu yazdı:
-----------------------------
hacı biyerden klavye bulun besteleri cool edit pro ile kaydedebilirsiniz.
-----------------------------dostum kalvye bulmak kolay da pc üzerinden direk bi ön çalışma yapıp bi görmek istiyoruz.
-
nota bilgisi olmadan,müzik aleti çalamadan beste nasıl yapabiliyo ki :) fruity loops var packlerle soundlarını arttırıp yapabilirsiniz isterseniz gitar isterseniz piyano yada kafanıza ne eserse, hee FL'i kullanmak içinde bi midi-klavye olur hoş olur :)
edit : FL müzik oluşturma programı , adobe audition kayıt için mikrafon gerekli tabi pcye mici direk bağlayamazsın mixer gerek eee bu kadar şey aldın ses kartıda al bari :) ve adobe için mix işlemlerini bilmen lazım
-
DaSpOnGe bunu yazdı:
nota bilgisi olmadan,müzik aleti çalamadan beste nasıl yapabiliyo ki :) fruity loops var packlerle soundlarını arttırıp yapabilirsiniz isterseniz gitar isterseniz piyano yada kafanıza ne eserse, hee FL'i kullanmak içinde bi midi-klavye olur hoş olur :)
edit : FL müzik oluşturma programı , adobe audition kayıt için mikrafon gerekli tabi pcye mici direk bağlayamazsın mixer gerek eee bu kadar şey aldın ses kartıda al bari :) ve adobe için mix işlemlerini bilmen lazım
-----------------------------Ya besteyi adam ağzı ile yapmış işte nım nım nımırırım nım nım nırırırım şeklinde:)
yani zırtapoz biri olsa siktiri çekicemde. Yaptığı her işte idaalıdır ve tutarda.
Aklı başında biri. Ve diyorki tutuacak albüm yapıcam. Yardım et. bunlar deneme amaçlı olucak. sonrasında zaten bu işlere girmiş arkdaşlarımız var onlara emanet edicez:)
-
ya aslında stüdyo kurmaya gerekte yok evde ufak çaplı felan normal stüdyolar var çalışma veya kayıt için gitar çalan birini bulun ona melodiyi yaptırın mesela sonra gidin provanızı yapın tamam dediğinizde kayda girin hem profesyonel bir kayıt olur mixti oydu buydu hallolur hemde gitarla eleman arkadaşının bestesini çalabilirse on numara olur
-
abi kusura bakmayın, haddime değil ama sanat öyle iddiaya girebileceğiniz bir dal değil. sanat o. sanat. keşke dırım dırımla falan çıksaydı beste ortaya. öyle ağzıyla sadece beatbox yapabilir.
ha söz yazar, bişey demeye hakkım olmaz. satar onları büyük meblağlara, yetenektir.
ama beste dediğin şey nırım nırımla olmaz abi. altyapı gerektirir üst bilgiden çok.
-
wrongly bunu yazdı:
abi kusura bakmayın, haddime değil ama sanat öyle iddiaya girebileceğiniz bir dal değil. sanat o. sanat. keşke dırım dırımla falan çıksaydı beste ortaya. öyle ağzıyla sadece beatbox yapabilir.
ha söz yazar, bişey demeye hakkım olmaz. satar onları büyük meblağlara, yetenektir.
ama beste dediğin şey nırım nırımla olmaz abi. altyapı gerektirir üst bilgiden çok.
-----------------------------teoman ve sezen asksu akılalrına birşey geldiğinde küçük ses kaıt cihazlarına hemen onu şarkı gibi mırıldandıklarını sonra besteye dönütürdükleri hakkında bir bilgin vamrı?
beste filan bunlar hepsi zihin ürünü bunları başkasına aktarmak için gerekli olan bilgide nota bilgisi.
kulağı iyi olan birine bu arkdaş mırıldanırsa o insanda notaya döker ve sisteme girilir yanlışmıyım?
-
madem vokal kayıt ve altyapı hazirlama ile ilgili pek bilginiz yok. en basit en kolay çözebileceginiz, zorlanmayacaginiz programları kullanın.
parçalarınız alt yapı hazırlamanız için size gerekli olan program fl studio. bu program ile müzigi partternt patternt (müzigin her bir bölümüne denir] yaparsın.
programın mantıgı şöyle. legolarin parcalarini bir araya getirip bir bütün ortaya cıkarıyorsun . drum loop ları, bass line lari, ritimleri, efekleri ayrı ayrı yapıp kompozisyon istegine göre birleştiriyorsun ve altyapı oluyor.
vokal kayitlariniz, kaydettiginiz vokalin mix, mastering, aranje işlemleri icin kolay ve ideal olan program adobe audition.
ayrıca bu pcden müzik yapma olayi yani beatmakerlik dedigimiz iş kulakta bitiyor arkadaşım. nota bilmen cok cok bi avantaj saglar diye düşünme bence. ugrasmaya basladıkca anlarsın zaten ne demek istedigimi. şimdiden basarılar.