folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Mynet Neden Google Olamadı ?

Mynet Neden Google Olamadı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Kuruluş tarihleri Google ile aynı.Mynet çıktığı dönemde Türkiye'ye internet daha yeni geliyordu.Fakat adamlar güzelim fırsatı tepmiş.Ekşi sözlükteki yorumlara bakıyorum en son Mynet Mail kullananların hesaplarındaki tüm e-postalar bir gecede durduk yere silinmiş ve geri getirilemiyor.Saçmalığa bakın.Neymiş sunucular çökmüş.İnsan bi yedek falan alır.

Sizce Mynet fırsatları mı değerlendiremedi yoksa yanlış tercih mi yaptı ?

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piradomim
    piradomim's avatar
    Erkek

mynet mynet mynettt ... myspace olmasın :p 

şaka bi yana hocam kulvar farkı diyebiliriz

bide mynet mail felan daha çok çok kolay alınması ile bilinir ve alnırdı. Öyle hotmail veya günümüz gmaili tarzı yaygın kullanısı felan olmadı sanıyorum. Bide adamlar aç gözlü gibi ne varsa saldırıyordu sanki :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Herşeyden önce mynet bir amerikan şirketi değildi diyerek girmeliyim söze. Bunun sebeplerinden en önemlisi her ABD firmasının doğal olarak dünyaya açıldığı , fakat diğer ülkelerdeki firmalar önce iç pazara çok zor dış pazara açıldığı , ayrıca 2. de öngörücülük , yahoo google dan eski fakat son 2 yılki toparlanma hariç ne hale geldiğini biliyoruz ki kendisi istese zamanında google ı satın alabilirdi almadı.

1. Yerli yapımlar ABD li firmaların önüne geçemez.

2. Mynet insanların gözünde ve özünde java oyun tavla ve haber sitesi idi , Google ise arama öncelikliydi , mail öncelikliydi , reklam pazarlama öncelikliydi, şuanda google dünyanın en büyük uygulama ve oyun dağıtımcısı ( play market ) fakat mynette o eski oyun günleri bile yok.

3. Gmail çıktıgında ve yanlış hatırlamıyorsam 2 gb ( ve hergün artan ) mail alanı verdiğinde hotmail 20 yada 40mb email depolama alanı sunuyordu , ardından gmail 7 gb a çıkınca microsoftta 4 gb a çıkmıştı. Yani bu önlenemeyen hızlı yükseliş google ı zeki insanlar yönettiği için oldu hep.

4. Yatırım , mynet gibi belirli gelirleri yükseltmek ve arge yapmak yerine para yiyen firmalar zaten yerinde saymaya mahkumdur ( yahoo etc. )

Daha da uzatmaya gerek yok , bir ara mynet in arama motoru bile vardı , fakat beş para etmez. 

işin diğer kısmı bence hotmal niye gmail olamadı veya yahoo niye bir google olamadı olabilirdi. 

Cevap basit , geleceği görememek.

PanxeR tarafından 28/Haz/14 04:30 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek

emre kurttepeli kurucusu.

*

Türkiye'de en çok tıklanan 10. site. 

http://www.alexa.com/topsites/countries/TR

*

Arama motoruydu ilk çıktığında, neler neler tutmadı aynı kulvardaki sitelere bakınca.

baybul, arabul.com, arama.com vs vs çok vardı hatırlayamadım.

*

haber'e yöneldiler, daha sonra oyuna. en son portal oldu işte.

saçma başlıklarla hit kazanmaya çalışıyor.

*

en iyi yanı sanırım oyunları, ben oynamıyorum ama oynayan çok kişi var, ve odalara bakarsanız genelde dolu oluyor.

*

neden google olamadı bilmiyorum ama yine buraya kadar dayanması bile büyük başarı ki en çok tıklanan sitelerden biri.

*

yahoo da aynı şekilde, yahoo google'dan önce kurulmuştu ama garajdaki iki adam  şimdilerde dünyanın en büyük şirketlerinden birini kurdular

Amerika ürünleri hep geliştiriliyor, bir yerde en büyük olan ne ise ya amerika yapımıdır, ya amerika satın almıştır ya da düşük bi ihtimal satın alamamıştır.

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Mynet Site candır bu arada.Kimse yazmamış. :) İlk denemelerimi yapmıştım zamanında.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı

Mynet Site candır bu arada.Kimse yazmamış. :) İlk denemelerimi yapmıştım zamanında.

kullaniciadi.sitemynet.com şeklindeydi :D daha sonra farklı farklı uzantılarda açıldı sanırım.

basit şablonlar, saçma sapan ziyaretçi defterleri eklerdik, sayaç olmazsa olmaz zaten

birde yedek sitem vardı hack indexi dururdu orda, bi site hacklersem ordan kaynak kodunu alayım diye :D

cjb.net'ler, azbuz.com'lar, phpbb3.net'ler, blogcu blogspot'lar, somee.com awardspace.com vb free hostlar

en sonunda wordpress e geçtik :D

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek

birkaç skimsonik parça dışında elektronik cihazların hepsi ithal ediliyor. maliyetler sürekli daha fazla oluyor. bizim para verip aldığımız hostingi adamlar ücretsiz dağıtıyo. alt yapı sürekli geriden takip ediyor. eğitim sistemi berbat; kalifiye eleman yetiştiremiyoruz. çok yüksek vergiler ödüyoruz. bilişim hukuku bile henüz oturmadı. y*rak kürek sebeplerden davalık olabiliyoruz. sigortalı bir iş bul çalış mantığı hala yaygın. tutmuş bütün sitelerimiz yurt dışındaki sitelerden alıntı. işgüzarız. üretmeyi değil tüketmeti seviyoruz. falan fıstık..

..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

Mynet 2000 li yılların başında çok popülerdi.

Oyunları, mail hizmeti, site hizmeti vs vs çok kaliteliydi.

Ne zaman haber sitesine dönmeye başladı, haberleri abartarak takipçilerin gözüne sokunca mynet bitti.

En çok tıklanan site olabilir ama benim gözümde 5 para etmez bir site.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

anasayfa popup açma sevdası yüzünden.

hani internette bir resim vardı twitterı türkler yapsaydı diye, her tarafından reklam fışkıran bişey. İşte bizim mantık bu şekilde çalışıyor pek. Argeye yatırım yok. Bakıyosun yurtdışında ne moda olmuş direk uyguluyorsun. Burada moda oluşturma gibi bir güdü yok. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

2000 yılında internet kafelerde mysite ile uğraşıyordum.

2001'de eve IBM alındı (ilk ve son IBM'im), evde html ile başlamıştım.

Sonra hacklendi, ne diyor bu  derken sanalkorsan, savsak bir sitede daha bulmuştum. Oralarda takılırken tahribat-savsak atışması. Sonra tahribat'a geldim. Aman amann... Çıkamadık işte bir daha. 2003-2004 yılından beri takılıyorum.

Mynet hayatıma yön verdi :D o yüzden haber sitesi olarak mynet'i kullanıyorum.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

Herşeyden önce mynet bir amerikan şirketi değildi diyerek girmeliyim söze. Bunun sebeplerinden en önemlisi her ABD firmasının doğal olarak dünyaya açıldığı , fakat diğer ülkelerdeki firmalar önce iç pazara çok zor dış pazara açıldığı , ayrıca 2. de öngörücülük , yahoo google dan eski fakat son 2 yılki toparlanma hariç ne hale geldiğini biliyoruz ki kendisi istese zamanında google ı satın alabilirdi almadı.

1. Yerli yapımlar ABD li firmaların önüne geçemez.

2. Mynet insanların gözünde ve özünde java oyun tavla ve haber sitesi idi , Google ise arama öncelikliydi , mail öncelikliydi , reklam pazarlama öncelikliydi, şuanda google dünyanın en büyük uygulama ve oyun dağıtımcısı ( play market ) fakat mynette o eski oyun günleri bile yok.

3. Gmail çıktıgında ve yanlış hatırlamıyorsam 2 gb ( ve hergün artan ) mail alanı verdiğinde hotmail 20 yada 40mb email depolama alanı sunuyordu , ardından gmail 7 gb a çıkınca microsoftta 4 gb a çıkmıştı. Yani bu önlenemeyen hızlı yükseliş google ı zeki insanlar yönettiği için oldu hep.

4. Yatırım , mynet gibi belirli gelirleri yükseltmek ve arge yapmak yerine para yiyen firmalar zaten yerinde saymaya mahkumdur ( yahoo etc. )

Daha da uzatmaya gerek yok , bir ara mynet in arama motoru bile vardı , fakat beş para etmez. 

işin diğer kısmı bence hotmal niye gmail olamadı veya yahoo niye bir google olamadı olabilirdi. 

Cevap basit , geleceği görememek.

Yazacaklarimi tek tek yazmissin. 

Ek olarak mynet bir haber portali ve java oyun sitesi olmayi tercih etti. Google ise global bir arama motoru ve mukemmel mail sistemi yolunu izledi. Ve daha birsuru sey...

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
Toplam Hit: 2224 Toplam Mesaj: 16