MYSQL Vs Sqlite
-
MySQL , SqlServerin yaptığı herşeyi yapar aradaki farklar
- replikasyon
- partitioning
- mirror
buralardan ortaya çıkıyor. ha bunlar mysqlde yok mu? var tabikide. ama bunları konfigure etmek için donanımlı bir adam olman lazım.
amacın eğer sadece data saklamak master - slace replikasyon ise çok kolay yaparsın sql servera gerek yok.
paran cebinde kalsın.
2008 de 3gb / 150 aktif kullanıcı. mysql veritabanı olan bir projede bulundum çok hızlıydı.
mysql e bok atan dümmükler facebook,twitter o kadar datayı nerde saklıyor sanıyorsunuz. :) tabiki mysql.
-
tagext bunu yazdı:
-----------------------------
- replikasyon
- partitioning
- mirror
buralardan ortaya çıkıyor. ha bunlar mysqlde yok mu? var tabikide. ama bunları konfigure etmek için donanımlı bir adam olman lazım.
amacın eğer sadece data saklamak master - slace replikasyon ise çok kolay yaparsın sql servera gerek yok.
paran cebinde kalsın.
2008 de 3gb / 150 aktif kullanıcı. mysql veritabanı olan bir projede bulundum çok hızlıydı.
mysql e bok atan dümmükler facebook,twitter o kadar datayı nerde saklıyor sanıyorsunuz. :) tabiki mysql.
-----------------------------Ağzını öpeyim...
Ayrıca biraz yanlı yayından olsada;
http://dev.mysql.com/tech-resources/articles/move_from_microsoft_SQL_Server.html
-
oracle ı da karşılaştırsak nasıl olur ? sırf meraktan soruyorum :P
-
tagext bunu yazdı:
- replikasyon
- partitioning
- mirror
paran cebinde kalsın.
-----------------------------Yanlışım varsa düzeltin, facebook bildiğim kadarıyla Oracle kullanıyor.
-
ontedi bunu yazdı:
tagext bunu yazdı:
- replikasyon
- partitioning
- mirror
paran cebinde kalsın.
-----------------------------Yanlışım varsa düzeltin, facebook bildiğim kadarıyla Oracle kullanıyor.
-----------------------------Yanlış biliyorsun bildiğim kadarıyla. Hatta Facebook da zamanında mysql1.facebook.com diye yönlendirmeler vardı....
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150163182191696&set=pu.102841356695&type=1&theater
-
Mysql i satın alan da Oracle zaten.
Karşılaştırma yaparken mysql in hangi sürümüyle yaptığın da önemli.
MySQL Community Edition(Ücretsiz), MySQL Standard Edition(2,000$), MySQL Enterprise Edition(5,000$), MySQL Cluster Carrier Grade Edition(10,000$)
-
KURN44AZ bunu yazdı:
Mysql i satın alan da Oracle zaten.
Karşılaştırma yaparken mysql in hangi sürümüyle yaptığın da önemli.
MySQL Community Edition(Ücretsiz), MySQL Standard Edition(2,000$), MySQL Enterprise Edition(5,000$), MySQL Cluster Carrier Grade Edition(10,000$)
-----------------------------sql server la karşılaştırma yapılacaksa (paralı) paralı sürümleriyle karşılaştırma yapılması lazım ki. SQL server in en ucuzu mysql enterprise dan daha pahalı..
http://www.microsoft.com/sqlserver/2008/en/us/pricing.aspx
-
tagext bunu yazdı:
- replikasyon
- partitioning
- mirror
paran cebinde kalsın.
-----------------------------+rep diyecem nerdeyse :P
Merak ediyorum kötüleyenler hiç MySQL kullandımı adam akıllı
-
büyük boylu db oldumu görünür fark zaten.mysqlmiş :)))
-
omerelili bunu yazdı:
büyük boylu db oldumu görünür fark zaten.mysqlmiş :)))
-----------------------------Suan elimde Carrefour'un CRM database'i var boyut 8 gb; 40.000.000 den fazla kullanicinin datasi mevcut; milyonlarca urun ve fatura bilgisi mevcut MySql ile calismakta ve icinde bir count komutu cektirdigim zmn islemcinin gercekten kastigini gorebiliyorum ama 3sn'nin uzerine ciktigini gormedim tekil sorgularin.
istanbulda bakirkoyde ufak bir avm nin database'i MsSql ortalama 1.000.000 civarinda kisinin datasini barindiriyorlar ayni zmanlarda cevap aliyorum.
ikiside vmWare ESX uzerinde kendi sanal sunucularimda. ve ikiside Enterprise version.