MYSQL Vs Sqlite

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı:
    -----------------------------

omerelili bunu yazdı:

büyük boylu db oldumu görünür fark zaten.mysqlmiş :)))

Suan elimde Carrefour'un CRM database'i var boyut 8 gb; 40.000.000 den fazla kullanicinin datasi mevcut; milyonlarca urun ve fatura bilgisi mevcut MySql ile calismakta ve icinde bir count komutu cektirdigim zmn islemcinin gercekten kastigini gorebiliyorum ama 3sn'nin uzerine ciktigini gormedim tekil sorgularin.

istanbulda bakirkoyde ufak bir avm nin database'i MsSql ortalama 1.000.000 civarinda kisinin datasini barindiriyorlar ayni zmanlarda cevap aliyorum.

ikiside vmWare ESX uzerinde kendi sanal sunucularimda. ve ikiside Enterprise version.

Veritabanı tasarımı, indexlemeler, configurasyonda çok önemli. MySQL'in dezavantajı denilebilecek tek yanı hangi sürümü alırsan al işinin ehli biri tarafından configure edilmeli.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

TeRRoR bunu yazdı:
    rakkoc bunu yazdı:

omerelili bunu yazdı:

büyük boylu db oldumu görünür fark zaten.mysqlmiş :)))

Suan elimde Carrefour'un CRM database'i var boyut 8 gb; 40.000.000 den fazla kullanicinin datasi mevcut; milyonlarca urun ve fatura bilgisi mevcut MySql ile calismakta ve icinde bir count komutu cektirdigim zmn islemcinin gercekten kastigini gorebiliyorum ama 3sn'nin uzerine ciktigini gormedim tekil sorgularin.

istanbulda bakirkoyde ufak bir avm nin database'i MsSql ortalama 1.000.000 civarinda kisinin datasini barindiriyorlar ayni zmanlarda cevap aliyorum.

ikiside vmWare ESX uzerinde kendi sanal sunucularimda. ve ikiside Enterprise version.

Veritabanı tasarımı, indexlemeler, configurasyonda çok önemli. MySQL'in dezavantajı denilebilecek tek yanı hangi sürümü alırsan al işinin ehli biri tarafından configure edilmeli.

Konfeksioncu da yazilim yaziyor; nalburda bu devirde; bahsettigim mssql db'yi duzenliyen bilgeadamdan yazilim egitimi almis bir arkadasim; MySql'i de ben duzenlemistim google amcadan baka kurcaliya ve ben de elektronikciyim aslen =)

Navicat gibi guzel toollar da var yonetimi icin.

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
Toplam Hit: 4907 Toplam Mesaj: 23