N95 Mi İpone ?
-
N95 Bence De ...
-
eğer n95 ve ıphoneden başka bir telefon almıcaksan tabiki n95 :|
http://www.vodafone.com.tr/iPhone/iphone-sss.php
bu telefona görüntü için verilir sadece o para.
bu yorumumum şundan dolayıdır;
bluetooth la veri gönderemiyormuşsun, mms yollayamıyormuşsun vs. vs. yoksa kullanmışlığım yok ama almayı düşünüyorum :D
-
attackatak bunu yazdı:
-----------------------------
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------attackatak bunu yazdı:
-----------------------------nokia diyenlerin kaçı daha önce pda kullanmış sorabilir miyim?
nokia symbia işletim sistemi kullanır.uyumlu programlar çok fazla yoktur.
iphone a hiç bakma sesi iyi ve multitouch var diye ün saldı makina.
eğer o fiyatlarda bi makina bakıyorsan kesinlikle ama kesinlikle tescilli alacağın iki makina var = biri samsung 8510 (1500ytl ama 8ms kamera var ve bulman zor) öteki ise samsung i900 omnia(tek geçerimhepsiburada fiyatı 1139ytl).ikisi de windows mobile 6.1 kullanır.
ya da o kadar param yok diyorsan şuan kullandığım pda yı önerebilirim.samsung i780(hepsi burada fiyatı 768ytl).yalnız bu windows mobile 6.0 kullanıyor.sonradan rom larla yükseltiyorsun..
saydığım 3 telefonda da gps var.birinci tercihlerini bu üçünden yana kullan.eğer pda düşünüyorsan sakın ama sakın nokia alma.
-----------------------------tam ben daha önce pda kullandım (toshiba g900) diyip öyle yorum yapacaktım ki
nokia symbian kullanır uyumlu programlar yoktur şeklindeki saçma yazını gördüm ve konu ile alakasız oldugunu anlayıp tartısmaktan kacındım
klfjglkdfg symbiana program fazla yok dedi ya :F:F
http://series60.ru/file/
-----------------------------hocam windows mobile a oranla çok yoktur demek istedim.yoksa tabi ki piyasa gereklerine göre s*ke s*ke yapacaklar.benim bahsettiğim konu windows ve bunu symbian a oranlarsak .... umarım anlatabilmişimdir .
madem anlıyorsun bu işten bahsettiğim telefonları nokia yapsaydı ne kadar fiyat çekerdi bi düşün bakalım.
nokia ppc de üstün bi marka değil.aksini iddaa edende ne bir htc,ne bir i-mate ne de bir toshiba vs.. kullanmıştır.şimdi sen bi toshiba kullanan biri olarak (ki toshiba bildiğim kadarıyla windows mobile kullanıyor) kalkıpta bu saydığım makinelerin yanında nokia ya da iphone mu dersin?
bi de bunu fiyatlarla oranlıyalım :
http://www.hepsiburada.com/nokia-e90-communicator-512-mb-hafiza-karti-hediye-/productDetails.aspx?categoryid=371946&productid=telcepnoke90 (nokia nın piyasada ki en pahalı telefonudur kendileri.dikkatli bakarsanız dokunmatik ekran yok.ekranı büyük olduğu için fiyat fazlalığı var)
bu da omnia :
http://www.hepsiburada.com/samsung-i900-omnia-16-gb-1-gb-hafiza-karti-route-66-navigasyon-yazilimi-hediye-/productDetails.aspx?categoryid=371946&productid=telcepsami900
n95 : http://www.hepsiburada.com/nokia-n95-1-gb-hafiza-karti-nokia-dc-4-arac-sarj-unitesi-aylik-navigasyon-paketi-hediye-/productDetails.aspx?categoryid=16001&productid=telcepnokn95 (dokunmatik ekran bile yokmuş.ben var sanıyordum.bu fiyata dicek söz bulamıyorum.hele bir de 8gblığının fiyatının 1300ytl olduğunu görünce...)
samsung i780 : http://www.hepsiburada.com/samsung-i780-1-gb-hafiza-karti-route-66-navigasyon-yazilimi-hediye-/productDetails.aspx?categoryid=371946&productid=telcepsami780
araştırdığım kadarıyla gözümden kaçan bi şey yoksa nokia nın henüz dokunmatik ekranlı bi telefonu bile yok :| pek bir bilgim yok.yoksa symbian dokunmatik ekranı desteklemiyor mu :S eğer arkadaş smartphone arıyorsa işler değişir.ama eğer aradığı bi ppc ise nokia ona istediğini sunmaz.
benim diceklerim bu kadar.fazla bile yazdım.gerisini arkadaş araştırsın ve doğrusuna karar versin..
-----------------------------hocam windows olsun mac olsun hiç farketmez iş mobile'a geldimi symbian hepsine koyar program çeşitliliği olarak windows diyorum falan diyosun ama pc deki win değil bu win mobile etme eyleme bende ppc kullandım nokia 7650 den beri bu piyasaya sürekli yazılım yapılıyor bahsettiğim kaç sene öncesi sen hesap et,ve nokia o zamanlar devasa boyutlardaki ppc lere nazaran bu piyasada tekeldi kısacasası konusmaya gerek yok demin verdiğim sitedeki programları sayalım birde win mobile sitesinden tek tek sayalım istersen
nokiaya kim ppc dediki zaten ben nokiayı ppc olmadığı için seviyorum ve herkeste öyle oldugu için tercih ediyor zaten.adamlar ben telefon üretiyorum diyor öncelikleri telefon.ppc lerin esas tel özellikleri ve mesaj özellikleri kötüdür daha yeni gelen bir kac modele kadar ahizede cızırtı oluordu ppc lerde istediğin kadar arastır.aksini iddia eden falan yok nokia telefon markasıdır senin saydıkların ise ppc.
omnia ve htc diamonda kadar ppc ler bugune kadar ne multimedia özellik sunduki?coğu kamerasızdı hatta sonra asus falan lütfedip 2mp lik cam koymaya basladı onlardada ne flaş var ne bişey 3 yıllık n95 piyasaya 5MP Carl Zeiss optikli kamera,GPS,N serisi müzik kalitesi,dahili stereo hoparlor,radyo,DVD boyutunda video cekim koydugunda hangi pda bunu yapabiliorduki?pdaların muzik kalitesinide biliyoruz eyvallah kurarsın core player calarsın ama mp3 calabilmek ayrı telefonda mp3 player olması ayrı n95in kulaklıkları bile mp3 için dizayn edilmiş ileri geri bilmemne tuşları var her neyse
fiyat olarak nokianın fiyat politikası kendince haklı cünkü adamlar bu işin lider firması.kriz ortamında gecen ay acıkladıkları net karı 1.3 milyar dolar kısacası diğer markalar 2 telefon cıkardı diye nokia ya bok atmanın anlamı yok.samsungun aynı anda calıp titreyemeyen telefonları(d600)ndan önce millet simdi aaa iphone a yazılım yüklenio dedikleri şeyi yıllar önce 6600da yapıp tv yi kumanda ediordu.
hepinizde şöyle bi yargı var dokunmatik ekran artıymıs gibi.dokunmatik ekran artı falan değil bir tercihtir.ben dokunmatik ekran istemediğim için g900ü sattım sen bunu istediğin için g900 alırsın.o sana bana kalmıs bişeydir.ben cok mesaj yazan insanım ve bu tip dokunmatik telefonlar bana göre değil.iphone bu konuda cıgır actı ona lafım yok su an kullanımı en kolay dokunmatik iphone.pda dediğin olaylarda arkadasıma tamam lan geliyom demek için cepten teli cıkar bir eline koy yanından kalemi cıkar 3 5 yere dokun alttan klavyesini aç bilmemne ohooo ben buna ayar oldugum için nokia kullanıyorum zaten.cıkarırım cebimden n95i hersey önümdedir tuslara basar ve yazarsın hemde tek elle.bunun için bi elimi feda etmeye gerek kalmaz.
bi arkadasta n95in eksilerini saymıs ama iphonunkileri saymamıs cünkü saymakla bitmez ben hiç n95alma.com diye bi site görmedim daha :) 1.5 milyar para döküpte bluetoothtan arkadasıma dosya atamadıım telefonun kusra bakmayında aq ben.bide adam 5mp kamerasına bok atmıs ya flaşsız bilmemnesiz 2mp iphone kamerası kullanıosun hala nasıl 5mp carl zeiss flaşlı cam'e laf söylüyosun bırakın artık şu yanlı yorumları ya.n95in cami 5mp iyi değil benim iphone'umun ekranında cizik yok demek karsılastırma değil yanlılıktır.objektiflik sudur n95in 5mp cami ii değil ama bizde o bile yok 2mp ve flaşsız bi cam var.
bu arada fiyat karsılastırmalarında omniayı örnek vermişsin ama o cihazı hiç örnek verme,basta bende begeniodum ama dokunmatiği rezalet kimi zaman anlaması için 3 kere falan basman gerekiyor.basıyosun cok gec tepki verior falan kısacası cok basarısız bir telefon ve simdikinin yarı fiyatıda olsa almayacaım telefon.kalem koymamıslar yanına ama wm yede arayuzyapmamıslar.wm parmakla uygun kullanım sağlanamaz herseyden önce ok ve x tusları ekranın en uc kösesinde ve göt kadardır sırf iphone a rakip olsun diye bide kalem koymamıslar tam rezalet o tepkime süresiyle 3 satır mesajı 5 dakkada yazarsın ciddiyim imkanın varsa git incele.
symbian dokunmatiği desteklemiyormu diye ezmeye calısmıssın bunun içinde ac google u 5800 tube yaz cevabı orada.dokunmatikte daha iphone a cevap vermediler haklısın keske hiç vermeseler farklı kulvardalar ama verecekler.basta bu 5800 serisi ile daha sonrada N serisini dokunmatik yapacaklar.N serisi kalitesinde ve özelliklerinde dokunmatik bir telefon dokunmatik manyaklarını cıldırtmaya yetipte artacaktır bile.
nokia hiç bi zaman geri kalmaz kafanızı yormayın.cebinizdeki telefonlara
ilk renkli ekran yapan
ilk işletim sistemi koyan
ilk kamera koyan
ilk wifi koyan
ilk gps koyan
nokiadır.
-

işte benim telefonum sanki benim için üretilmiş para olsun hemen ailyorum
Ağırlık 122 GrGenişlik 56 mmYükseklik112 mm Kalınlık 12.5 mmŞebeke frekansı GSM900 - GSM1800 - GSM1900TitreşimVar Var Bluetooth VarSes kaydı VarPil Tipi Li-Ion Bekleme süresi 500 saat Konuşma süresi 5,5 saatVar Wireless LAN Var HSDPA VarRenkler Gümüş Uçuş modu VarBluetooth versiyon 2.0 Wireless versiyon 802.11 b/g Var GPS VarPDA Donanım Özellikleriİşlemci Marvell PXA312İşlemci hızı 624 MHz128 MB 256 MB Desteklediği hafıza kartı tipleri microSD, microSDHC, TransFlash, SDIO Ekran ÖzellikleriRenkli Ekran VarRenk Sayısı 262144 Ekran Çözünürlüğü 240 x 400 px Dokunmatik ekran Var Ekstra ekran özellikleri Harekete duyarlı ekran Hafıza ÖzellikleriTelefon Hafızası 8 GB / 16 GBHarici Hafıza Yuvası VarHarici Hafıza Kartı Boyutu 1 GB Harici Hafıza Kartı Tipi microSD (TransFlash) Maksimum Hafıza Kartı Boyutu 16 GB Internet ÖzellikleriWap VarWap versiyonu WAP 2.0GprsVar Gprs slot 32 - 48 kbps Gprs class 12Var HTML tarayıcı Var UMTS Var E-posta okuyucu Var Edge VarEkstra internet özellikleriRss okuyucu
Macromedia Flash Lite desteği
Css, Javascript destekli gelişmiş web taracıyısı
E-posta eklentileri için dosya gösterici
Internet Explorer Mobile ve Opera web tarayıcısı
Windows Live Messenger
VoIP, internet üzerinden ses aktarımıAnında mesajlaşmaVar Multimedya ÖzellikleriVar Var Ekran koruyucu VarJava desteği VarMp3 çalar VarRadyo çalar Var Dahili kamera VarVideo Çekebilme VarVideo OynatabilmeVar Oynatabildiği dosyalarMP3, AAC, AAC+, AAC++, eAAC, WAV, WMA, OGG, MPEG4, H263, AMR, OGG, DivX, XviD, WMV, 3GP 2. Dahili KameraVar Görüntülü telefon görüşmesiVar Eksta multimedya özellikleri 3D ses desteği
Evrensel kulaklık çıkışı (3,5 mm)
El yazısı tanıma
Radyoda RDS desteği
Radyodan ses kayıt
Mobil İzleyici ile çalınma durumunda cihaz takibi
İmdat Mesajı ile tek tuşla yardım mesajı gönderme
EDR: Birden fazla Bluetooth cihazına bağlanabilme
DLNA teknolojisiTV Çıkışı VarKamera ÖzellikleriÇözünürlük 5 MP Dijital Zoom 10X Flaş VarEkstra kamera özellikleriOtomatik netleme, Self timer, Çektiğiniz fotoğrafları blog hesabınıza direk gönderebilme imkanı, Makro modu,Kırmızı göz düzeltme, Gece çekim modu, Sıralı çekim, Görüntü efektleri
Yer Etiketleme: Yer bilgilerinin görüntülere otomatik olarak eklenmesi, Yüz tanıma teknolojisiVideo dijital zoom 8X Video kayıt formatı 3GP, MPEG4Yazılım ÖzellikleriKullanıcı profilleriVar Hesap makinesi Var Takvim Var Senkronizasyon VarOyunlarBubble Breaker, Solitare İşletim sistemi Windows Mobileİşletim Sistemi versiyon 6.1 ProfessionalTema desteğiVar Java Oyunlar Var Ekstra Uygulamalar Ofis uygulamaları
PDF okuyucu
Windows Media Player
Resim ve Video düzenleme programı
PictBridge: Yazıcı bağlantısı
Route66 ile ücretsiz Navigasyon
Gelişmiş adres rehberi
Dosya yöneticisi
Kartvizit tarama özelliği
Akıllı arama özelliği
Microsoft Exchange ActiveSync
Kronometre, Zaman Sayacı, Dünya Saatleri
Not defteri, Birim çevirici, İş listesiAksesuarlarŞarj AletiVar Data Kablosu VarStereo KulaklıkVar Hafıza kartı adaptörü VarTaşıma Kılıfı VarKalem Var Ekstra aksesuarlar Deri kılıf -
ultrAsker bunu yazdı:
-----------------------------
tiplerinede bakarım senin için tarz önemli nede olsa :D:D-----------------------------:D:D ii olur tip olarak ipone yınede bak sen bide:senle bir iletişim geçelim: .