Nargile Alıcam, Nelere Dikkat Etmeliyim?
-
Başlıkta da okuduğunuz gibi sevgili mürid ve mürideler, tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Ankara'da nereden alabilirim, kömürün ucuzunda pahalısında fark var mıdır, küçük mü yoksa büyük nargile mi alayım,... Biri çıksa da, bu işi a'dan z'ye anlatsa bana çok güzel olur. :)
-
Lülesi ve şişesi küçük ya da orta boy olmasın. Hortumu keçi derisi olsun. ve uzun süreli kullanmak istiyorsan kesinlikle 3-4 içişte bir şişeyi özel fırçasıyla temizle.
-
Daha önce açılmıştı hocam :/
-
imkanın varsa
marpucu 2-3 tane al :D
ve 1 tanesiyle sadece 1 çeşit nargile iç
mesela biriyle elma
diğeriyle kavun diğeriyle kapiçino gibi
-
4eye bunu yazdı:
-----------------------------
Daha önce açılmıştı hocam :/
-----------------------------farkındayım hocam. nargile ile çok konu açılmış, hazırlanışından bulunduğu kafelere, hatta bi müridin közle kıçını yakmasına kadar. :) ama benim aradığım alırken nelere dikkat etmem gerektiği..
-
en uygun boyutu cafe tipi nargiledir mukavva marpuç itelemesinler dikkat et müridin dediği gibi keçi derisi olsun
köz konusuna gelince meşe kömürü idealdir ama apartman dairesinde filan oturuyosan meşakkatli gelir daha zahmetsiz
sıkıştırma kömürler vardır ( sıkıştırma barut değil tavsiye etmem ) ocağın üstüne koyar 5 dkda yaparsın ama meşe hazzını asla vermez
-
Çiğerlerine dikkat et de içme şunu :( öldürür çiğerleri nargile.
-
venom88 bunu yazdı:
Çiğerlerine dikkat et de içme şunu :( öldürür çiğerleri nargile.
hocam sana katılıorum %100 dumansız hava sahasını gönüldn destekliyorum -
Ucuzundan bende istiyorum var mı bilen ?
-
adım adım anlatayım :p
boy olarak cafelerdeki tarzda olan ideal. küçükleri pek yaramaz. alırken özellikle kontrol et ser borusunun olduğu gövde şişeye tam oturuyor mu diye. yeni nargileler var ordan kilitli falan. oranın sıkı olması önemli. yoksa benim gibi bez sıkıştırmakla uğraşırsın sürekli :)
tütün ise kaçak getirilenler var harika bir tadı oluyor onu da el altından verirler sanırım tobacco shoplara bak.
kömür ise bahsedilen sıkıştırma kömürler var. evde ocağın üzerinde 5dk da yanar bitene kadar sönmez. ama hiç tavsiye etmiyorum. 4 kat folyoyu bile yakabilmişti sağolsun sırf kömür içerek krize girmiştim bi keresinde :D meşe odun kömürü bulacaksın. balkonda falan yaparsın bi şekilde. mangalın içine koyup yakabilirsin falan ne biliyim :)
marpuç ise wertin dediği gibi her tütün için ayrı alman gerek. keçi derisi bulabilirsen ondan al. her içişinden sonra marpucu temizlemeyi unutma. şişeyide 3-4 seferde bi temizlesen yeter. malzemeler bu şekilde. aldıktan sonra hazırlanışını sorarsan yaz, ona da yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince :)
edit: bu arada sakın ucuzuna kaçıpta küçüklerden alıyım falan deme. aynı zevki vermiyor emin ol. bi kere alacaksın sonuçta bari düzgün birşey al :)
-
Fikret bunu yazdı:
-----------------------------adım adım anlatayım :p
boy olarak cafelerdeki tarzda olan ideal. küçükleri pek yaramaz. alırken özellikle kontrol et ser borusunun olduğu gövde şişeye tam oturuyor mu diye. yeni nargileler var ordan kilitli falan. oranın sıkı olması önemli. yoksa benim gibi bez sıkıştırmakla uğraşırsın sürekli :)
tütün ise kaçak getirilenler var harika bir tadı oluyor onu da el altından verirler sanırım tobacco shoplara bak.
kömür ise bahsedilen sıkıştırma kömürler var. evde ocağın üzerinde 5dk da yanar bitene kadar sönmez. ama hiç tavsiye etmiyorum. 4 kat folyoyu bile yakabilmişti sağolsun sırf kömür içerek krize girmiştim bi keresinde :D meşe odun kömürü bulacaksın. balkonda falan yaparsın bi şekilde. mangalın içine koyup yakabilirsin falan ne biliyim :)
marpuç ise wertin dediği gibi her tütün için ayrı alman gerek. keçi derisi bulabilirsen ondan al. her içişinden sonra marpucu temizlemeyi unutma. şişeyide 3-4 seferde bi temizlesen yeter. malzemeler bu şekilde. aldıktan sonra hazırlanışını sorarsan yaz, ona da yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince :)
edit: bu arada sakın ucuzuna kaçıpta küçüklerden alıyım falan deme. aynı zevki vermiyor emin ol. bi kere alacaksın sonuçta bari düzgün birşey al :)
-----------------------------saol hocam iyi oldu bu söylediğin yer kaplamasın diye orta boy bişey almayı düşünüyodum :) diğer tavsiyeler için de sana ve arkadaşlara ayrıca teşekkürler..
edit: manyaki hocam da söylemiş aynısını görmemişim :/ kusura bakma hocam
Kreyzi hocam ankara'daysan yarın alıcam ben. beraber bakalım istersen ben de bilmiyorum nereden alıcağımı. :S saman pazarı fln dediler ama...