Nargile Alıcam, Nelere Dikkat Etmeliyim?
-
hocam anlatılışını sormuşsun, elimden geldiğince anlatmaya çalışayım eksiklerim olursada illaki yazan çıkar :)
sanırım elindeki malzemeler: şişe, ser borusununda bağlı olduğu gövde, marpuç, lüle, tepsi, folyo.
şişeye biraz su koyuyosun hocam ilk başta. biraz limon damlatınca içimin daha güzel olduğunu duydum ama denemedim hiç :) suyu ne fazla ne çok koycaksın. boru suyun ~2cm içinde kalcak şekilde doldur. sonra gövdeyi şişeye yerleştir. hiçbir şekilde hava kaçırmasın iyice sıkıştır. sonra marpucu gövdeye yerleştir orayıda bir güzel sıkıştır. sonra lüleyi yerleştirmen gereken yeri elinle tamamen kapat ve nargile içer gibi çekmeye çalış. hiçbir şekilde hava gelmemesi lazım. çok az gelebilir sorun yok ama gelmese daha iyi :) devam edelim. lüleyide üstüne yerleştir. bazılarında lülenin altına koyman için daha rahat sıkışması için plastik bi parça oluyor. varsa onu da tak. lüleninde iyice sıkışması lazım. hiçbirşekilde oynamamalı.
nargile tütününü kullancağın kadarını ayır bi kenara. elinle iyice parçala ufak ufak parçalara böl. sonra lüleye yerleştir. ne çok sıkışık olsun ne de çok bol. ayrıca üzerine folyoyu kapattığında 4-5 milim boşluk kalsın temas etmemesi için daha iyi olur. tütünü yerleştirdikten sonra lülenin üzerini folyoyla sar. üstü dümdüz olsun. onuda yaptıktan sonra folyoyu delmen lazım şimdi. küçük maşanın dibindeki demir çubuk onun için zaten ama kürdanla falan daha rahat delebilirsin. tüm delikler bi yanda toplu olmasın çok dağınıkta olmasın 17-18 tane delik aç. lülen büyükse tabi :) birşey atlamadıysam içime hazır olması lazım. sonra marpuçtan yine içermiş gibi bi kaç nefes çek. lülenin azda olsa hareket etmesi gerek. kömürü hazırladıysan üzerine yerleştir. üzerini çok köz doldurman iyi bişey değil. sıkıştırma kömürlerden ise bi tanesini koy az bişi eriyince ikincisini koyarsın. odun kömürü ise yarım parmak boyunda olan parcalardan 3 tane yeter. ortaya yığma kömürü sakın. kenarlarında olsun lülenin. sonra asılmak kalıyor :D birkaç nefes üstüste derin çek duman çıkmaya başlayana kadar. biraz duman çıktıktan sonra hızlı hızlı çekmeye devam et ama fazla derin değil. biraz daha fazla duman geldikten sonra normal içime başlayabilirsin. çok sık aralıklarla çekme.
eğer bişey atlamadıysam sorun yaşamazsın :p suyun miktarı, lülenin miktarı ve yoğunuğu vs. hazırladıkça kendi kendine çözebileceğin bişey zaten. canım çekti yalnız :D nargilen hayırlı olsun bu arada :)
-
saol hocam dediğiniz gibi keçi derisi aldım marpucu. nargile de orta boy bişi hava kaçırmıyo denedim, kömür de meşe kömürü kavunlu tütün aldım bakalım daha hayırlayamadık... :D yarın deniycem artık :)