NASA'nın Apollo Programlarındaki Bilgisayarlar Nasıl Çalışıyordu ?
-
up
varmı başka bilgisi olan?
anladığım kadarı ile hafızasının belirli bölümünden program çağırabiliyordu.
başka hangi amaç için kullanıldı?
-
İlgi çekici konu , izlediğiniz sevdiğiniz konu ile ilgili belgesellerle desteklerseniz sevinirim. Bizde faydalanırız.
-
italyan bunu yazdı
İlgi çekici konu , izlediğiniz sevdiğiniz konu ile ilgili belgesellerle desteklerseniz sevinirim. Bizde faydalanırız.
hocam ben genelde teknik bilgiler içeren uzay belgeselleri izlemeyi seviyorum.
ingilizcen varsa ay makiineleri belgeseli var ama türkçe dublaj bulamadım bulan varsa atıversin mutlaka izleyin. bütün teknik bilgiler orada. 5 bölüm.
birde aşağıda aydaki son adam Eugene Cernan insanlar için bir bilgilendirme ve eser olsun diye bu belgeseli çektirmiş. apollo projesinde bütün olanları anlatıyor.
Neil Amstrong un meşhur "benim için küçük, insanlık için büyük bir adım" sözünden etkilendiğim kadar Eugene Cernan ın"Ben ayda yürüdüm, sen neler yapamazsın" sözündende etkilenmişliğim vardır.
aynı zamanda kendisi aydaki en karizma adamdır. en karizma fotoğrafları çekmiştir en çok ay aracını kullanmıştır. http://apollo17.org/ şu siteden çok güzel bir şekilde ay programı baştan sona sunulmuş
belgesel aşağıdadır. iyi seyirler.
https://www.hdfilmsitesi2.com/aydaki-son-adam-izle-turkce-dublaj-2014/
-
neil amstrong un filmi düştümü internete bilgisi olan var mı ?
-
aya gidilmedi inanmayaın
-
zalimadam bunu yazdı
neil amstrong un filmi düştümü internete bilgisi olan var mı ?
Evet düştü hd hali mevcut indirdim ama izlemedim,
-
bu similasyonu beceremeyen tek ben miyim?
kendimi salak hissettim
başlatma talimatında kodlar var nereye yazıcaz
-
watervay bunu yazdı
Aya gidildiğine inanmayan kesimin içinde yeralıyorum. Eğer aya gidildiyse tekrar gidilip 4k daha net videolar çekilip çok daha güçlü bilgisayarlar kullanılabilir. Halen üzerinde düşündüğüm neden bunun tekrar yapılmadığı. Ayın karanlık yüzünde ne olduğunun neden araştırılmadığı veya oraya yapay bir atmosfer sağlayıp neden bir üs kurulmadığı. Eğer ayda bir üs olursa diğer gezegenleri keşfetmek daha rahat olacaktır. Bir başka soru ise neden hep Amerika nın söylediği şeylere inanmak zorunda insanlar? Neden başka ülkeler gitmeyi denemiyor? Uranyum üretip atom bombası yapmak daha kolaylarına mı geliyor?
ya yeter be. adamlar ayna koymuş oraya. git test yap, ölç zamanı gidilmiş mi gidilmemiş mi anlarsın. yapamıyorsan bunu yapan bir sürü insan var onların videoları yazılarına falan bak belki resmi olmayan yolla gelen bilgiden tatmin olursun.
-
Arkadaşlar gidilmesi hatta mars projeside yalan arizona kertenkelesi pardon çöllerinde billur geçiyorlar bizimle hatta voyager filanda yalan birilerinin allahı varmış bu konularda ama ben bir türlü göremedim yararını, cübbeli ye danışın siz :) fazla ayran içmeyin kafa yapıyor belliki,.
Hocam konu güzel ama bize fazla
KaptaN tarafından 26/Ara/18 00:56 tarihinde düzenlenmiştir -
SaviorAngel bunu yazdı
bu similasyonu beceremeyen tek ben miyim?
kendimi salak hissettim
başlatma talimatında kodlar var nereye yazıcaz
hocam ekranı bildirim ışıklarını kontrol eden komut ve saati gösteren komut dışında birçok komutu kullanamıyorsun. çünkü roket sensörleri bağlı olması lazım.
mesela roketin konumunu göster komutunu girdiğinde 00000 yazıyor çünkü jiroskop bağlı değil