folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Nasıl Bilirkişi Olunur?

Nasıl Bilirkişi Olunur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Merakettiğim konulardan birisi bu, nezaman eski arkadaşlarla konuşsak herkesin mutlaka iyi  bir hocası bilirkişilik yapmakta.Adam Üniversitede Mimar(belki prof belki Doç bilemem) aynı zamanda bilirkişi,Adam İnşaat müh Bilirkişi, Adam veteriner bilirkişi.Bir kaç sorum var.Tecrübe ve görüşleriniz benim için daha önemli, istediğinizi yazabilirsiniz.

Nasıl bilirkişi olunur?bilir kişi olmanın gerektirdiği başlıca vasıflar yada Min. vasıflar nelerdir?Ekmeği yenir mi?

Bu iş kendi işimizle nekadar devam edebilir, yani zorlar mı?

Ederse bu kendi işinizi nekadar etkiler?

Size verilen işler yapılmak zorundamı yoksa böyle size teklif ediliyor bakamam diyorsunuz başkasınamı gidiliyor?

Fix ücret mi yoksa olayın büyüklüğüne göre değişir mi?

ekleme: İllaki devlette olunmuyor sanırsam, yani örnek vermek gerekirse,atıyorum 10 dönüm tarlanız var ve burayı birisiyaktı yada sürüsünü saldı talan etti, bir bilirkişi geliyor inceliyor bunu sigorta yada mahkeme bilemem birisi atıyor, bilirkişi bakıyor kaçıncı derece verimli şu derece, arpanın cinsi şu , dekar da bukadar çıkar 10 dönümde şu borsadaki değeri bu pazardaki değeri bu toptancıda bu ortalama bu diyorki şukadar milyar zarar, adamada ödemesi yapılıyor.Peki bu bilirşiyi nereden buluyorlar?

Not: Elbet google linki verecek birileri çıkar ancak ben burada bu soruları belki bu işi yapan veya dayısı yapıyor olan birileri vardır diye buraya açıyorum

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheKorsans
    TheKorsans's avatar
    Erkek

harbi bende merak ediyorum. ben biliyom bilirkişi olcam diyip olmuyor sanırım :D 

Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

http://www.istanbul.adalet.gov.tr/duyuru/2014bilirkisi.html

daha önce başvurdum ancak  3 yıldrı bu işi yapmış olmam yani seçtigim dallardaki işi 3 yıldır yapmış olmama geerkitgini belgelemem gerektiginden  yapamadım .

bilirkişi olmak kolay sayılır  iş yeirnzden belge alarakta yapabilrisiniz   ama önemli olan hakim ve savcılarla iletişim kurmak .

http://www.bilirkisiler.org.tr/

başvuru zor degil   sadece 3 yıldır bu işi yaptıgını belirten bir belge olsun yeterli .

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

emin değilim fakat kişdien ziyade kurumlara yollandığını sanıyorum

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

benim hocam yapıyırdu. microsoft sertifikası vardı.

sizmi başvurdunuz dedim

yok mahkeme microsfttan yardım istemiş. oda benim sertifikama sahip şu kişi var onunla görüşün demiş.

dediğine göre ben istemedim bir nevi mecbur kaldım demişti. başka uygun kişi yokmuş.

ama bende o zaman merak etmiştim araştırmıştıjm. mahkemeye gidip başvuruyorsun ben bilirkişi olmak istiyorum diye.

bazı şartları vardı: sabıkan olmayacak

bildiğini gösteren belgen olacak.

o işte 5 yıl çalışmış olacaksın sigortalı kanıtlayacaksın...

her iş için sabit birpara alınıyordu sanırsam  o zamanlar 2-3 yıl önce 300 tl alıyordun.

mesela birinin msn şifresi çalınmış seni çağırıyorlar evraklara bakıyorsun yada biz dersteyeken hep savcı gelirdi konuşurlardı.

sonrasında bu rapor hazılaryıp veriyormuş mahkemeye

böyle biliyorum

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

hocam google linki verenler çıkacak diyorsun ama bazı konularda araştırmaya bile aciz oluyoruz.

adamlar siteyi kurmuş iletişim kısmını vermiş. ara tek tek sor 5dk içinde cevaplar gelir. olmadı mail at dönüş yapsınlar. 

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cicosz
    cicosz's avatar
    Erkek

meslek odalarında bilirkişi olmak en avantajlısı. 3-5 yıl minimum sektör tecrübesi yeterli. ee tabi bir de ihtiyaç olması lazım ki kadro açılsın. şu an için en yürür branş enerji çünkü ihtiyaç çok. en basitinden sayısız topraklama işi var. bi enerjici bile olamadık :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

Bölümden 4 hocam da (4ü de harita mühendisi) bilirkişi idi. Şirketler, aileler arasında çıkan arazi davaları olsun ilk aklıma bunlar geldi misal, mahkeme hemen bilirkişi raporu istiyor ve bu yetkin kişiler de hemen konu ile ilgili araştırma yapıp belgeyi mahkemeye sunuyor.  Hakimler işi paslıyor, sen yapıyorsun. 

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bunu koymazsam çatlardım :)

Meslek odalarının çeşitli mevzuatları, şartları ve eğitimleri var. Bunlara uygunsan bilirkişi ünvanı alabiliyorsun. Sonra sektöre göre bölgesel yada işlevsel olarak atanıyorsun. Ama ne zaman ihtiyaç duyarlar orası mechul..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek

O konu biraz garışık. Şöyle ki; bahsettiğin bilirkişi raporu ilde veya ilçedeki icra müdürlüğü, sulh hukuk, asliye gibi mahkemelere sunulacaksa bu noktada ekstra bi bilirkişilik belgesi falan istenmez. İcra müdürü ya da hakimin insiyatifindedir bu. Bi ünvanın varsa o unvana göre sana düşen raporu hazırlar sunarsın, olay bu. Tek etken hakimle ya da müdürle muhabbet, tanışıklık vs dir.

Diğer taraftan, örneğin kentsel dönüşüm kapsamında bölge bölge değer tespiti gerekti, ya da yeni bi yol açılacak istimlak söz konusu dolayısıyla değerleme söz konusu. İşte bu durumda o bahsettiğiniz sınav, belge ya da ilgili meslek odasının kursları devreye giriyor.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    ElizaBeTH bunu yazdı

http://www.istanbul.adalet.gov.tr/duyuru/2014bilirkisi.html

daha önce başvurdum ancak  3 yıldrı bu işi yapmış olmam yani seçtigim dallardaki işi 3 yıldır yapmış olmama geerkitgini belgelemem gerektiginden  yapamadım .

bilirkişi olmak kolay sayılır  iş yeirnzden belge alarakta yapabilrisiniz   ama önemli olan hakim ve savcılarla iletişim kurmak .

http://www.bilirkisiler.org.tr/

başvuru zor degil   sadece 3 yıldır bu işi yaptıgını belirten bir belge olsun yeterli .

+++

Komisyon olan adliye sarayları bilirkişi listesini belirler.

İstanbul Adliyesi, Bakırköy Adliyesi ve İstanbul Anadolu Adliyesi komisyondur

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
Toplam Hit: 3061 Toplam Mesaj: 22