Nasıl Bilirkişi Olunur?
-
Ben bilirkişilik yapıyorum, her sene ekim kasım arası talepler toplanır değerlendirilir; 3 Yıllık o alanda çalışmışlık belgesi. Uzmanlık belgesi. Temiz sicil. 25 yaşından büyük olmak. Vs. şartları sağlıyorsan gidersin başvurursun listeye girersin, sonra bir şey yapmazsan ve alanında tek değilsen bir işe yaramaz. Kart bastıracaksın dağıtacaksın, gelen dosyayı hızla yapacaksın iyi yapacaksın dönmeyecek dosya geri. Sonrası geliyor zaten ben yılda 200 dosya alıyorum, iyi de para yazıyorlar.
-
öncelikle hükümet yakını olman 1. şart tabiiki sonra birilerinin özel kalem müdürü olarak alınıyorsun ordanda kadrolara atanıyorsun
-
Hangi il alan ne? Belki yardımcı oluruz..
-
AllahinOglu bunu yazdı
öncelikle hükümet yakını olman 1. şart tabiiki sonra birilerinin özel kalem müdürü olarak alınıyorsun ordanda kadrolara atanıyorsun
Bilirkişilik nedir tam olarak biliyor musun?
-
Anladığım kadarıyla bilir kişi olmak çokta zor değil olduktan sonra bilirkişilik yapmak biraz uğraş gerektiriyor, ya çok özel bir alan olacak, sen seçilmiş kişi gibi dolaşacaksın veya alanında çok üstün birisi olacaksınk insanlar seni arayıp bulacak yada bu işi iş gibi yapıp ben dediğiniz gibi kart dağıtacaksın,aavukat savcı biryerlerden arkadaşların olacak sana iş paslıyacaklar ozaman bu iş iyi oluyor.İş paslıyacaklar derken yanlış anlaşılmasın bir sıkıntı oldupunda arkadaşlarınız sizi tavsiye edicek.
Benim alan pek bilirkişilik değil ,genetik yada biyolojide diyebiliriz, benim merak ettiğim bizimde Kimya Müh. bir prof Hocamız var oda bilir kişi ve özellikle müh ve mimarlık fak. okuyan arkadaşlarım hocalarının bu bilirkişilikten çok iyi kazandıklarını dava başına 300 tl gibi rakamlar normal bazıları 700 gibi rakamları buluyormuş ve bunu işlerini aksatmayan bir yan iş olarak yaptıklarından bahsedince sorma gereksinimi duydum.
Benim tek gördüğüm ziraatcı yada ormancı bilirkişi oda bizim oralarda arsa ağaç kavgaları yuzunden onlarda 50 100 birşey anca alıyorlar şahit kadar yani.
Zor bir iş mi?
-
Yaptığın iş ciddi bir iş oluyor.
Dava dosyalarını veya Soruşturma dosyalarını sana teslim ediyorlar. Dosya kaybetsen ceza alırsın başın yanar bildiğin.
Yeri geliyor dosyasına göre 3 kişilik ekip oluyor bir raporu yazarken.
Adliye içinde çevren yoksa kolay kolay kimse dosya vermez.
Rapor yazmak işinde ehil isen çok kolay.
Yazmış olduğum birçok rapor var bilişim alanında.
Yeri geliyor iki insanın kavga etmesini resimleyerek kimin kimi dövdüğünü anlatıyosun raporda.
Bilirkişi listelerine bakarak hangi alanlarda bilirkişilik yapıldığını da görebilirsiniz.
-
MbK bunu yazdı
Yaptığın iş ciddi bir iş oluyor.
Dava dosyalarını veya Soruşturma dosyalarını sana teslim ediyorlar. Dosya kaybetsen ceza alırsın başın yanar bildiğin.
Yeri geliyor dosyasına göre 3 kişilik ekip oluyor bir raporu yazarken.
Adliye içinde çevren yoksa kolay kolay kimse dosya vermez.
Rapor yazmak işinde ehil isen çok kolay.
Yazmış olduğum birçok rapor var bilişim alanında.
Yeri geliyor iki insanın kavga etmesini resimleyerek kimin kimi dövdüğünü anlatıyosun raporda.
Bilirkişi listelerine bakarak hangi alanlarda bilirkişilik yapıldığını da görebilirsiniz.
Peki bir tarifesi varmı min. hani avukat danışman ücreti gibi veya neye göre belirleniyor fiyat?
-
bilirkişiler öncelikli olarak kamu görevlilerinden seçiliyor. dairelere yazı gidiyor bilirkişi olmak isteyenler şu şu tarihe kadar gerekli evrakları hazırlasın ve şahsen etsin gibisinden. mahkemelerde hakimlerin yabancı olduğu konularda veya konusunda uzman olan birinin açıklaması gereken bir konu ortaya çıktığında mahkeme kayıtlı bilirkişilerden uygun olanını olanları seçiyor ve görevlendirme yapılıyor. düzenli bir ödemesi yok. maaş falan ödenmiyor. iş oldukça alınıyor aynı seçimlerde görev almak gibi. örnek vermek gerekirse kırsal kesimde arazi yüzünden mahkemelik durumlar çok olur.öyle bir olay olur ki haklı ve haksızı ayırt etmek için gereken bilgi sadece harita mühendisi,jeolog,ziraat mühendisi veya veteriner gibi birinin konuyu incelemesi ve görüşünü bildirmesiyle elde edilebilir.
edit: tarla yakma olaylarına jandarma bakıyor. kimin yaktığı belirlenirse olay mahkemeye intikal ediyor zaten.
acikistihbarat tarafından 16/Oca/15 22:08 tarihinde düzenlenmiştir -
Hakimin bilgi danıştığı kişi konumunda oluyorsun.
Bizim çaycı müteahhiti mahkemeye verdi. Bilirkişi geldi binayı inceledi kolon süsü verilmiş atık su borusunun orda olmaması gerektiğini evin planda yazılandan 7 metrekare daha küçük olduğunu ayrıca evin nem aldığını belgelediler rapor halinde mahkemeye sındular. Tespit davasını kazandılar şimdi tazminat davasını da kaxanacak 14-15k para alacak.
Xxxxx belediyesini mahkemeye verse ordan da tazminat alır aslında Şimdilik vermedi.
-
NmC bunu yazdıAllahinOglu bunu yazdı
Bilirkişilik nedir tam olarak biliyor musun?
bilmiyor tabiki de, laf olsun diye yazılmış bi post :)