folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Nasıl Bir Güç Kaynağı Alayım

Nasıl Bir Güç Kaynağı Alayım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

EKRAN KARTI   POWERCOLOR HD5670 GDDR5 1GB 128Bit ATI DX11

ANAKART         ASUS AMD M4A88TD-V EVO/USB

İŞLEMCİ          AMD PHENOM II X4 945 QUAD CORE 3.0 GHZ 8MB 938P AM3 (ilerde 6 çekirdek olabilir )

DVDROM        SAMSUNG SH-S223C 22X DVD (1)

HDD               SEAGATE 3.5 750GB 7200 RP (1)

RAM             KINGSTON HYPERX 4GB (2X2) 1600MHZ DDR3  

MONİTOR  INCA IL-1020 20 2MS WIDE DVI-D PARLAK SIYAH LCD MONITÖR ( bu monitör nasıl )

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    catlax
    catlax's avatar
    Erkek

enermax'ın 550 - 600wat değerindekiler oldukça yeterli hatta fazla bile ilerisi içinde güzel olur.

Ne zaman kendini yenilmiş hissedersen hatırla; kazanan sperm sensin, doğuştan savaşcısın!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

arkadas guc kaynagını bılmem ama sıstemle alakalı olarak 1333 mhz uzerı ramlarda iyi secim yap

gecen bi sistem topladım ramlar 2200 mhz calısmıyo anakart desteklıyo ama 2200 yapınca sn ler ıcınde cpu 100 C oluyor resetlıyor

1500 uzerı kasıyo i5 750 te onun ıcın iyice bi bak 1600 le ekstra fan almadan cpu ya calısıyormu eger ekstra fan istiyosa senınkıde bızımkı gıbı olur.onun yerıne cl sini dusur daha mantıklı 

kasamın sogutucuları yeter deme sakın bızım kasa hayvan gibi iki tane 14 cm fanlı bi gram takmıyo 2200 mhzta :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

uyarıların için sağol kardeş...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

ayrıca monıtor icin hangisi tam bilmiyom ama bizde de inca var iki modeli varmıs bi ucuz olanı bide pahalı digeri 40 lıra pahalı ama goruntu cok ıyıymıs bizdeki de 22 inc vasat ona da bakıyım da ısmını yazarım tam

edit: 

baktım ekranlara

22 inc olan ıl-822A 

19 inc olan ıl-819

dedigim gibi bu modellerin ekranları zayıf ama bunları ust modelleri daha iyiymis ona gore 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Explosive
    Explosive's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kaç wat lık alacağını bilemem bazı siteler var  donanımları giriyorsun o sana kaç wat istediğini belirtiyo ama marka olarak high power öneririm

psu pc için en önemli parçalardan biridir ama fazla bilinmiyor  çin mallarından uzakdur

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

dostum ekranın iyi olanlarıda dvi olanlar black serisi bu lcd ler de ben oyle parlak bı ekran goremedım sankı cok soluk gibi 

ama 30 lıra fazla verip dvi alırsan cok daha ıyı olur ama normal alma :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Güç kaynağı olarak şu nasıldır ( marka özellik)

HUNTKEY HK600-53AP 600W ATX POWER SUPPLY

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    catlax
    catlax's avatar
    Erkek

arkadaşım enermax'ın ürünlerine bakmanı tavsiye ederim. psu da önemli olan %80 veririmliliktir.

Ne zaman kendini yenilmiş hissedersen hatırla; kazanan sperm sensin, doğuştan savaşcısın!!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scheitann
    scheitann's avatar
    Erkek

huntkey i geç

şöyle bişi diyeyim 100 tl nin altındaki psu lar işini görmez.

ekran kartın güç tüketen bi kart değil.

420 lik thermaltake 390 ve üzeri coolermaster işini görür.

bu sistem için enermax almaya kalkma. enermax tagan silverstone gibi ürünler 7/24 tam kapasitede çalışan sistemler içindir. ( tam kapasiteden kastım örneğin 600w ise psu 600 ü sistemin sürekli çekmesi ) senin sistem öyle bi güç tüketmez.

80 plus sertifikası power ın en kötü halinde %80 verimlilikle çalışması demektir.

örnek : 800wattlık bi güç kaynağı 800 watt güç verirken prizden 1000watt çekiyor ise %80 verimlidir.

önemli not :

kaliteli powerlar aktif pfc sistemi kullanır.

aktif pfc li güç kaynaklarına ups alınacak ise power gücü 7 ye bölünüp 10 la çarpılır.

400 watt power için 571 wattlık bir ups alman gerekir ki sadece kasa bağlamak kaydıyla.

aksi takdirde daha düşük bi ups alınırsa aktif pfc bozulur power cortlar kalır. ve garanti kapsamı dışındadır kullanıcı hatası olur.

ALLAH RIZASI ICIN BU PROFILI SILIN
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

scheitann bunu yazdı:
    -----------------------------

huntkey i geç

şöyle bişi diyeyim 100 tl nin altındaki psu lar işini görmez.

ekran kartın güç tüketen bi kart değil.

420 lik thermaltake 390 ve üzeri coolermaster işini görür.

bu sistem için enermax almaya kalkma. enermax tagan silverstone gibi ürünler 7/24 tam kapasitede çalışan sistemler içindir. ( tam kapasiteden kastım örneğin 600w ise psu 600 ü sistemin sürekli çekmesi ) senin sistem öyle bi güç tüketmez.

80 plus sertifikası power ın en kötü halinde %80 verimlilikle çalışması demektir.

örnek : 800wattlık bi güç kaynağı 800 watt güç verirken prizden 1000watt çekiyor ise %80 verimlidir.

önemli not :

kaliteli powerlar aktif pfc sistemi kullanır.

aktif pfc li güç kaynaklarına ups alınacak ise power gücü 7 ye bölünüp 10 la çarpılır.

400 watt power için 571 wattlık bir ups alman gerekir ki sadece kasa bağlamak kaydıyla.

aksi takdirde daha düşük bi ups alınırsa aktif pfc bozulur power cortlar kalır. ve garanti kapsamı dışındadır kullanıcı hatası olur.

-----------------------------
    herşey iyi güzel de hocam .. bu sisteme 420 az . hakikaten az . Aynı sorunu bir arkadaşım yaşıyor 420 psu ! Yanıyor yanıyor ..
    http://www.vatanbilgisayar.com/high-power-hp-600-g12s-high-performance-600w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=41580
    bu ürünü incele hocam .. Senin için bayağı iyi olacaktır .
    PSU alırsan High Powerden şaşma :).

Toplam Hit: 1989 Toplam Mesaj: 18