Nasıl Bir Güç Kaynağı Alayım
-
m.k Benim ps de asiri isiniyor 420 W lık birsey bi format atayım dedim Ateş gibi oldu
acaba uyumsuzluktan Dolayı boyle birsey olurmu ?
daha 1 ay oncesine kadar ısınma soz konusu degildi pc yi mart ayında topladım ?
edit: konu Acan Arkadaş ile pc ozellikleri Ayni Sadece Ekran karti Ati HD4850 Serisi .
-
HoLyCat bunu yazdı:
-----------------------------
m.k Benim ps de asiri isiniyor 420 W lık birsey bi format atayım dedim Ateş gibi oldu
edit: konu Acan Arkadaş ile pc ozellikleri Ayni Sadece Ekran karti Ati HD4850 Serisi .
1. sayfadaki postumda soylediğm şahıs bu .. :D
Bu adamı iyi dikkate al aynı özelliklerde makinan var hoca .. zaten Holycat pazartesiye cıkartırsa o makinayı şükür etsin PSU'da yumurta pişir :D o derece yani -
Amd-x bunu yazdı:
HoLyCat bunu yazdı:
Bu adamı iyi dikkate al aynı özelliklerde makinan var hoca .. zaten Holycat pazartesiye cıkartırsa o makinayı şükür etsin PSU'da yumurta pişir :D o derece yani
-----------------------------psu da kalsa yine iyi anakart Ramler falan ateş gibi oluyor Cdroom u calıştırmaya korkuyom psu alevleniyor..
-
HoLyCat bunu yazdı:
Amd-x bunu yazdı:
HoLyCat bunu yazdı:
Bu adamı iyi dikkate al aynı özelliklerde makinan var hoca .. zaten Holycat pazartesiye cıkartırsa o makinayı şükür etsin PSU'da yumurta pişir :D o derece yani
-----------------------------psu da kalsa yine iyi anakart Ramler falan ateş gibi oluyor Cdroom u calıştırmaya korkuyom psu alevleniyor..
1 tane slotu boşalt tekrar takmadın inş ram ? pazartesi ilk işin psu yu almak olsun :) -
ltcelik bunu yazdı:
EKRAN KARTI POWERCOLOR HD5670 GDDR5 1GB 128Bit ATI DX11
ANAKART ASUS AMD M4A88TD-V EVO/USB
İŞLEMCİ AMD PHENOM II X4 945 QUAD CORE 3.0 GHZ 8MB 938P AM3 (ilerde 6 çekirdek olabilir )
DVDROM SAMSUNG SH-S223C 22X DVD (1)
HDD SEAGATE 3.5 750GB 7200 RP (1)
RAM KINGSTON HYPERX 4GB (2X2) 1600MHZ DDR3
MONİTOR INCA IL-1020 20 2MS WIDE DVI-D PARLAK SIYAH LCD MONITÖR ( bu monitör nasıl )
-----------------------------ekstra öneri
ekran kartını 5770 yap.
işlemciyi 955 almanı öneririm.
o ramleri takarsan muhtemelen mhz'da sorun çıkacak; bence gidip tertemiz ocz gold 1333mhz al.
-
abicim ben coolermaster rc338 kasasının içine ( içinde coolermaster ın basit 390 lık power ı vardır )
phenom x4 965 li
9800 green ekran kartlı yada 5750 li en az 10 sistem topladım. kaç aydır çalışıyolar bi kere sorun duymadım adamlardan.
bunun için sitelerden psu ölçüm zımbırtılarını yapmanıza da gerek yok :
işlemci 125w
ekran kartı ( 5750 için ) 85w
5w dvd ve hdd lerin herbiri için 4 adet olsa 20w
anakart 25w
fanlar için 3 er watt 5 adet olsa 15w
ramler için 5 er w total 10w
toplamda eder 280w %30 tolerans payı eklenir 364 watt
420 gayet yeter. tabi everest marka değilse :d
-
Hocam w olarak bilemeyeceğima ama açık söylemek gerekirse enermax ı önerebilirim . firebal Türkiye distribütörü diye biliyorum. Bundan önce psu yanmıştı benim. Adamların tamir etme gibi bir teknik servisi var. O an için ona verecek param olmadığını söylediğimde siz kargo ücretini karşılayın yeter geriye kalan şeyler bizim için önemli değil tamir edebileceğimiz birşeyse hallederiz demişlerdi.
Bende kendilerine teşekkür ettim ve ilk paramla enermax pro82 625 w aldım gayet güzel bir psu hiçbir problemini görmedim açıkçası. Ati serisi kartlardan hd4890 ile crossfire yapabilmene imkan tanıyan testleri geçmiş bir psu
Benim sisteme fazlasıyla yetip artıyor