Nasıl Birikim Yapıyorsunuz ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2007
    Erkek

    Evlenmeden önce ailemle yaşadığım için maaşın %65ini biriktiriyordum. Bu sayede düğünü borçsuz harçsız kapadım tabi az da babam yardım etti şuan düğünden kalanlar var.  Ayrıca ilk 4 ay eşim çalışmadı ondan dolayı birikim yapamadım. Şuan çalışıyor ve en çok bin lira biriktirebiliyorum. Ondan hariçte bu ayda dahil olmak üzere maaştan gelen agiyi 150 tlye ASELSAN hisseleri almaya başladım besten daha iyi en azından. 


    Bu Yüce Türk Milleti ne ihanetler gördü hepsinin üstesinden gelmeyi başararak tarihe nice zaferler yazdırdı. Bu Millet Kuva-yı milliye hareketini yeniden başlatır. Sivas Kongresini yeniden toplar, Ya İstiklal, Ya Ölüm diye haykırır ve gereğini yapar. Türk Milleti ihaneti ve hainleri hiç affetmez. Dileğimiz odur ki bu iş sandıkta bitsin, aksi halde "sürüye dalmayı göze alan Kurt, çobanın da, köpeğinde hesabını yapmaz."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2006
    Erkek

    birikim hesabı. her ay min 300 max 3bin tl cekiyor. 6 ayda 15k oldu :)

    (henüz min cekmedi ama olsun :D)

    nurk tarafından 08/Haz/16 03:32 tarihinde düzenlenmiştir

    [22817//kaanabak]
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2003
    Erkek

    Biriktirerek değil parayı gayrimenkul ya da arabaya bağlayarak birikim sahibi oluyorum, kenara üç beş koyarak hiç para biriktiremedim bu zamana kadar. Bir de bes var, her ay kesiyor kredi kartından.

    Ama en önemlisi küçük görünen masraflar bir araya gelince gerçekten bütçenin anasıyla yakın temas kuruyor.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OdiN
    OdiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Nisan/2008
    Erkek
    nurk bunu yazdı

    birikim hesabı. her ay min 300 max 3bin tl cekiyor. 6 ayda 15k oldu :)

    (henüz min cekmedi ama olsun :D)

    Bol maaşlı mürid örneği burada :F

    6*3 ten 18 bineder yani her ay ortalama olarak en aşağı 2.5 bin çekiyor birikim hesabı senin harcamanıda katarsak işin içine iyi para alıyosun demekki hocam :F

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Hayat birikim yapmak için çok kısa.

    Genel mantığım hayvan gibi çalış hayvan gibi ye. Eğer birgün kazandığım para harcayabildiğimin üstüne çıkarsa kendi kendine biriksin.

     


    www.kriptopedi.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2011
    Erkek

    Devlet hastanelerinde belirli bir yaşın üstünde hastalara sorduğunuzda keşke az dişimi sıksaymışım da yaptığım birikimlerimle tedavi olabilseymişim, köpekler gibi sürünmeseymişim buralarda derler. Siz onlardan olmayın. 

    Hisse senedi alın, geleceği olan hisse senetleri, bir rüzgar gülü 50 yıl çalışıyor temelinden girin, BIST 30'dan çıkmadan. 

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frekaze
    frekaze's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Haziran/2015
    Erkek

    işe başlayalı 1 sene oldu 1,7 k maaş ile çalışıyorum birikim şu anda 14k oldu ek olarak kredi kartlarım var ve üstüne bilgisayar telefon ainternet elektriik vs vaar nasıl bu kadar yaptın diyorsan ben kendim için kredi kartı çıkardım aidatsız kartın kesim tarihi 28 örnek internet elektirik su taksik vs işlemleri karttan çekiyorum 40 gün bekleme oluyor ve bu 40 günde paramı bankanın herhangi birine günlük faiz şekilde atıyorum örnek 14 k günlük 4tl yatıyor ana praya dokunmadan ay sonuna gelince en az 2 fatuayı kapamış oluyorum. biraz iş sizde bitiyor aka boka harcama yapmaman lazım temel ihtiyacından başka birşey almaman lazım. Örnek 2 tane elbisen var gidip 2 tane daha almaman lazım (Bu hayatmı dersen eğer cevabımı altta vereceğim.) işin özü kredi kartlarını iyi şekilde kullanırsan sana birikimde çok güzel fayda sağlıyor kredi kartı deideğim 1 tane olacak başka olmayacak. ve kendine sınır belle örnek benim günlük atm para çekme limitim 100tl alış veriş  posdan 150tl 

    Önceleri hep vurdum duymaz birisiydim parayı aldığım gibi bitiriyordum. Birde sevdiğim insan vardı onun için ev vs düzdüm evlenmeye niyetlendim sonra sağolsun bana büyük kazık attı evlenme telifi edeceğim gün beni aldattığını öğrendim neyse konu bu değil verhasıum elimde avucumda ne varsa hepsini çöpe attım sonra tutumlu olmaya başladım yani ilersini düşündüm param olmazsa ne olacağını ne yapacağımı kıyıda köşede ne olacağını vs sonra aldım elime kalemi giderlerim almak istediğim neden almak istediğimi yazdım ve sonuç ortaya çıktı aşırı tüktetimci olduğumu gördüm sonra engel oldum kendime he böyle gidip 2 tl kahveye 20 tl vermiyorum neymiş mekanmış mekanına başlayım sanki aynı kahve değil o yüzden biraz sende bitiyor herşey.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek

    10 yıldır ne kadar para kazanırsam kazanayım %30'unu ayrı bir hesaba yatırdım üstüne kalanını yedim. 


    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    Yatirimi kendinize yapın beyler önce, gelirinizi arttirin. 

    3 sene önce ayda 500-500 biriktirseydim şu an her ay yaptiklarimi sadece bir defa yapabilirdim biriken parayla. 

    Hepimiz genç insanlariz, mezun olup 2.5-3k'ya başlayıp hayatinizi enflasyona göre belirlemeyin.  Temel ihtiyaç + nefsi korelttikten sonra biriktirin para kaliyorsa. 

    Çok değerli bir hocamin lafi vardi, 

    Allah ilerleyenlerden eylesin. 

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geberlan
    geberlan's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2009
    Erkek

    Bireysel emeklilik sistemine kayit oluyosun,basliyosun en dusuk primden aylik odemeye,emekli olucam ne guzel diye dusunurken bi de bakiyosuuun 2 3 yil sonra sistemdeki birikimin 3 4 bin. Tl olmus. Ya devam ediyosun ya da cekiyosun parani. Cok guzel sistem, devlet katkisi da var. %25 . 3 yildir aynisini yapıyorum


    vueeey ula hava patliiy ula gök delinuiii
Toplam Hit: 7315 Toplam Mesaj: 52
birikim strateji