Nasıl Kapı Önüne Hareket Alarmı Yaparım ?
-
Hocam elinde
*Sensör
*Röle
*Zil var ise,
Sensöre adaptörün + - uçlarını gir. sinyal ucunu rölenin A1 ucuna gir.
Diğer uca ise adaptörün - ucuna gir. Rölenin kontağından zilin + ucunu veya - ucunu geçir. Sensör sinyal aldığı sürece ötecektir..
Sürekli ötüp reset tuşu olmasını istiyorsan ona göre bir şema çıkartırım sana..
-
Bu konuyu "Beğendim" anasını satayım.. Güzel yöntemler söylemiş arkadaşlar..
Bende yakın zamanda denicem.. Tam olarak hangi parcalar gerekir ve muhtemelen ne kadar tutar yazarsanız sevinirim. -
@Branxian'ın dediği yöntemle yapacak olursan bi adaptör bir röle bi sensör bide zil taş çatlasa 10 lira (: adaptör var bende zilde war. Role ve sensör gerekli onuda burada bulabilirmiyim bilmiyorum :S Bu arada çok sağol Branxian (:
-
ya birmilyonculardabirbuçukTLye kapı ve pencere alarımı var. 2 parça birbirinden ayrılınca ötüyor. Tak gitsin ondan işte !
-
NoNam3 bunu yazdı:
-----------------------------ya birmilyonculardabirbuçukTLye kapı ve pencere alarımı var. 2 parça birbirinden ayrılınca ötüyor. Tak gitsin ondan işte !
-----------------------------
arkadaşım olay o değil işte. kapı açık olcak (: sonra uğraş dur müşteri gitsin alarmı aç :D gelsin ötünce kapat gitsin tekrar aç :D sence mantıklımı ? -
hocam anladığım kadarıyla sen bir haraket olduğunda zil çalmasını istiyorsun hareket durduğunda ise zilde susacak dimi mantık bu eğer bu ise devreyi çizip yolaya bilirim. Ek birşey istersen belirt ekleriz.
-
sahin141 bunu yazdı:
hocam anladığım kadarıyla sen bir haraket olduğunda zil çalmasını istiyorsun hareket durduğunda ise zilde susacak dimi mantık bu eğer bu ise devreyi çizip yolaya bilirim. Ek birşey istersen belirt ekleriz.
-----------------------------Çan taksın, no-el baba çanı !!!
Ya 15 dolara her yerde var: http://www.amazon.com/45132-Choice-Alert-Wireless-Motion-Sensor/dp/B0013V6S4M
-
sahin141 bunu yazdı:
aynen öyle hocam sevinirim gerekli materyaller ve devreyi çizip yazıp gönderirsen sevinirim wallahi /: bide malzeme bulamıyorum burda nerelere sormam gerekir acaba? -
şimdi isisle çiziyorum devreyi atarım hemen istanbulda isen karaköyede kraköy hana var akbankın arkasında ordan alabilirsin bu devrenin malzemesi taş çatlasın 2 lira tutar.
-
sahin141 bunu yazdı:
şimdi isisle çiziyorum devreyi atarım hemen istanbulda isen karaköyede kraköy hana var akbankın arkasında ordan alabilirsin bu devrenin malzemesi taş çatlasın 2 lira tutar.
antalya'nın bir ilçesindeyim :S