Nasıl Kapı Önüne Hareket Alarmı Yaparım ?
-
http://elektrikciyiz06.blogcu.com/dedektorler-sensorler/5120188
Ek olarak kontrolkalemi diye bir site var^ ^ ^. Onlar bilir parçaları nereden alacağını.
-
Shephard bunu yazdı:
-----------------------------
sahin141 bunu yazdı:
şimdi isisle çiziyorum devreyi atarım hemen istanbulda isen karaköyede kraköy hana var akbankın arkasında ordan alabilirsin bu devrenin malzemesi taş çatlasın 2 lira tutar.
antalya'nın bir ilçesindeyim :S
-----------------------------bilmiyorum valla hocam ama kullandığım malzemeler çoğu elektronikcilerde mevcuttur. Tasarım bitti test edip yolluyorum.
-
http://img560.imageshack.us/img560/4697/tbtw.jpg
buyur hocam 1 numaralı yerin üzerine ışık düşmesini sağlarsın bi lazer yardımıyla benim led koyduğum yere zilini bağlarsın P1 yazan yere 10K lık por koyabilirsin (değer ne kadar yüksek olursa o kadar hassas ayar yaparsın).
Çalışması:
Lazer üzerinden çıkan ışık LDR nin üzerine düşer bu zaman devre tamamlanır zil devreye girmez. Ama ışık kesildiği zaman zil devreye girerir senin uyarır ışık tekrar ldr nin üzerine düştüğü zaman zil susar eskisi devam eder.
edit: Transistörün adını unutmuşum BC107 dir adı
-
Hocam sana biraz daha profesyönel bir yöntem sunabilirim.
Reflektörlü sensörler var. Yine 24V veya 12V ile çalışanlar ancak bunların liste fiyatı 70 TL.
Bunların özel kagıtları var. Bunu kapıya paralel bir şekilde monte edersin. Sonra aynı şekilde + - uçları bağlayıp sinyal ucunu röleye girersin.
Rölenin kontağınada zilin + veya - ucunu girersin. Kapı acıldıgında aradaki sinyali engellerse veya biri o sinyalin üzerinden geçerse zil ötmeye başlar. Enerjisine bir anahtar veya şalter koyarsan gece iş yerinden cıkarken aktif edersin. Çalışır.
İş yerindeykende kapatırsın anahtarı çalışmaz.
Hangi firmalardan bulabilirim dersen otomasyon firmalarını gezmen gerekiyor. Sanayi bölgesi varsa antalyada bir uğra dolaş otomasyon firmalarını.
İskontoda iste mutlaka.