NATO'nun 5. Maddesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    gokcan bunu yazdı
    CyberAngel bunu yazdı
    gokcan bunu yazdı

teror gruplari savunucusuna rant elde ettirir. 

Turkiye'de gundem degistirmenin uc bes standartlarindan biridir.

Durum boyle olursa devlet bunu yok etmek istemez. Ve ne yazik ki yakin donem sehitlerimiz kaz getiren tavuktur. Hic bir zaman esirgemediler. Sonuc olarak kendi evlatlari hic bir zaman orada olmayacak. Nato ya ihtiyacimiz mi var? Hayir yok. Bir ayaga kalksak ne teror kalir ne baska bir sey. Bu kalkisada super guc denilenler izin vermez. Zamaninda 50 km ilerlemek icin kirk takla attik.

daha cok yazardim uzun uzun orneklerle de cidden degmez. Derbi olsada zam gelse caktirmadan diye beklemekle mesgulum.

Tayyip Erdoğan İstikrarlı bir iktidara sahip olduğunu söylüyor.12 yıldır o da NATO'ya başvurmadığına göre bu işin içinde bir şey var dediğin gibi.Libya'ya bile anında müdahale eden NATO pkk konusunda da bir şeyler yapmak zorundadır.Ama gel gelelim Libyaya yapılan operasyonun detaylarının özeti aşağıda görüldüğü gibi öncelikle üye ülkelerden en az birinin talebi olmak zorundadır.Böyle bir talep var mı ? Yok.O zaman suç öncelikle bizde.. 

19 Mart 2011'de UTC saati ile 16:45'te başlayan, Libya'daki karışıklığı düzeltme amaçlı operasyonudur [5][6][7].

19 Mart günü, operasyon öncesinde UTC ile saat 13:30'daParis'te yapılan toplantıya Fransa cumhurbaşkanı Nicolas SarkozyBM genel sekreteri Ban Ki-moonABD Dışişleri Bakanı Hillary Clintonİngiltere Başbakanı David Cameron,Almanya Başbakanı Angela Merkel ve bazı temsilciler katıldı[8]. Toplantı sonrasında da hava ve füze taarruzu başlamıştır [9][10]. Saldırının ardından çeşitli tepkiler gelmiştir,Rus Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, "Bir dizi ülkenin hava kuvvetleri, 19 Mart'ta Libya'ya karşı askeri eylemlere başladı. Moskova, bu askeri eylemi üzüntüyle karşılamaktadır" dedi

http://tr.wikipedia.org/wiki/2011_Libya_asker%C3%AE_m%C3%BCdahalesi

Gunes harekati yeter hocam her seyin ozeti aradigin cevaplar varsa o harekatta.Yaniliyorsam uyarin ama neden 200 km den 50 km ye dustuler. Ne onlari kirdilar ne bizi durum bu

Yanlışın olmasın hocam.Güneş harekatını biz yaptık NAto değil.Ayrıca bizi oradan çıkartan da BM'ler di.8 gün kaldık Kuzey Irak'ta ve 250 pkk cesedi vardı bilinen.Çok az kayıp vermiştik hatta.

Güneş herakatının özeti şudur.Her zaman ki gibi Pkk saldırıları ve şehit habeleri gündemden düşmüyordu.İlker başbuğ başta olamak üzere kamuoyu Irak'a kara harekatı yapılsın diye Akp iktidarına baskı yaptı.O zamanın gazete küpürlerini araştırırsan İlker Başbuğ sırf hükümet teskereyi versin diye basınla içli dışlı olmuş ve kamuoyu oluşturulmasını sağlamıştı.

Ama tahminim o ki Erdoğan teskereyi baskılar yüzünden değil sırf kürt açılımını başlatmak için verdi.TSK Irak'a girecek ağır kayıplar verecek ve Erdoğan'da bu iş silahla olmuyor diyerek açılımı başlatacaktı.Ki zaten o öyle olsa herkes açılımı deskelmek zorunda kalacaktı.Bunu destekleyen tezim ise teskereyi aylarca bekletim kışın operasyon izni vermesi oldu zaten.Ben doğuda askerlik yaptım.Herkes bilir ki o şartlarda böyle geniş çaplı bir operasyonu yapacak başka bir ordu yok.Ama öyle olmadı.8 günde öyle bir giriş yaptık ki resmen analarını belledik.

8 günde o şartlarda bilinen 250 pkk ölüsü var.27 kayıp verdik.Ama askeri ordan geri çektiler ve kürt açılımını başlattılar.

Güneş Harekâtı veya diğer adıyla Güneş Operasyonu,Türk Silahlı Kuvvetlerinin, 2007'nin ekim ayında Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçen tezkereden aldığı yetkiye dayanarak, 21 Şubat 2008'de Türkiye saati ile 19.00'da başlattığı Irak'ın kuzeyine hava yoluyla da desteklenen sınır ötesi kara harekâtı.[13] Harekât 29 Şubat 2008 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birliklerinin Türkiye sınırları içine dönmesiyle son bulmuş, harekâtın sonlandığıGenelkurmay Başkanlığı tarafından da doğrulanmıştır.[1][14][15]

8 Ekim 2007'de Şırnak'ın Gabar Dağı mevkiinde gerçekleşenPKK/KONGRA-GEL saldırısında hayatını kaybedenŞanlıurfalı Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un 3 yaşındaki kızı Güneş'in adının verildiği harekât[16][17][18][19], o güne dek yapılan hava operasyonlarının devamı niteliğindedir.Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "... sivillerin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne düşmanca bir harekette bulunmayan yerel unsurların harekattân olumsuz etkilenmemeleri için gerekli hassasiyetin gösterilmesine devam edilecektir." denilmiş olup; harekâtın amacının,"PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün mensuplarını etkisiz kılmak ve Kuzey Irak'taki örgütsel altyapıyı kullanılmaz hâle getirmek" olduğu belirtilmiştir.[20]

http://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCne%C5%9F_Harek%C3%A2t%C4%B1

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

Hocam öyle bir şey yaptığın an Kürdistan i tanımış olursun. Ve ertesi gün adamlar Kürdistan i kurarlar. Hee sonrasında ne olur şimdilik bilemeyiz. Ama direkt NATO yu kötüleyen muritcanlara sesleniyorum; biraz sakin. Emin olun Türk diplomat ve bürokratları o kadar da saf değiller. Ama işte gel gör ki her zaman anlaşamıyorlar ve siyaset giriyor yine işin içine.

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

it iti ısırmaz misali..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    heza bunu yazdı

Hocam öyle bir şey yaptığın an Kürdistan i tanımış olursun. Ve ertesi gün adamlar Kürdistan i kurarlar. Hee sonrasında ne olur şimdilik bilemeyiz. Ama direkt NATO yu kötüleyen muritcanlara sesleniyorum; biraz sakin. Emin olun Türk diplomat ve bürokratları o kadar da saf değiller. Ama işte gel gör ki her zaman anlaşamıyorlar ve siyaset giriyor yine işin içine.

Yapma hocam Allah için ya.Kürdistan kuruldu zaten.Bakma sen bizim basının bölgesel kürt yönetimi dediğine.Bak sana 1 hafta önceki haberi paylaşıyorum.Erdoğan bile kürdistan dedi.Ee arık ne olsun.Onlarda kürdistan diyor devletlerine.Resmi kayıtlarda kürdistan var.Aşağıda 1 hafta önceki haber.Haberde Erdoğan kürdistanın kurulmasını kürdistan diyerek tebrik ediyor.Barzaniye mektup yazmış.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Hükemeti Başbakanlığına seçilen Neçirvan Barzani’ye kutlama mektubu gönderdi. Kuzey Irak'tan “Irak Kürdistan Bölgesi” diye söz eden Erdoğan,, Türkiye ile Irak Kürdistan Bölgesi arasında son yıllarda ilişkilerin yüksek bir seviyeye çıktığını ve ve yeni hükümetle bu ilişkilerin tüm alanlarında büyüyeceğine inandığını söyledi.

http://siyaset.milliyet.com.tr/basbakan-erdogan-dan-barzani-ye/siyaset/detay/1900588/default.htm

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    heza bunu yazdı

hocam kürdistanı zaten tanıdılar.hatta baya bi yatırım olmuştu bi sürü iş adamı fln gitmişti yatırım için..şu anda ne durumda bilmiorum ama biz kürdistanı tanıdık.onu geç akp zihniyeti türkiyenin bi kısmınıda kürdistana verir.

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı

Yapma hocam Allah için ya.Kürdistan kuruldu zaten.Bakma sen bizim basının bölgesel kürt yönetimi dediğine.Bak sana 1 hafta önceki haberi paylaşıyorum.Erdoğan bile kürdistan dedi.Ee arık ne olsun.Onlarda kürdistan diyor devletlerine.Resmi kayıtlarda kürdistan var.Aşağıda 1 hafta önceki haber.Haberde Erdoğan kürdistanın kurulmasını kürdistan diyerek tebrik ediyor.Barzaniye mektup yazmış.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Hükemeti Başbakanlığına seçilen Neçirvan Barzani’ye kutlama mektubu gönderdi. Kuzey Irak'tan “Irak Kürdistan Bölgesi” diye söz eden Erdoğan,, Türkiye ile Irak Kürdistan Bölgesi arasında son yıllarda ilişkilerin yüksek bir seviyeye çıktığını ve ve yeni hükümetle bu ilişkilerin tüm alanlarında büyüyeceğine inandığını söyledi.

http://siyaset.milliyet.com.tr/basbakan-erdogan-dan-barzani-ye/siyaset/detay/1900588/default.htm

kürdistan kurulduya cevap vereyim.. mart ayında bern türkiye büyükelçiliğine gittim, bir uzun yolda yürürken dikkatimi sarı kırmızı yeşil bayrak çekti, dedim iranın falan bayrağıdır dikkat etmedim, neyse elçilikte işimi hallettim yine aynı yoldan geri dönerken o bayrağı yine gördüm ve ortasındaki simgeye baktım ve o an durdum.. çünkü ortada güneş vardı ve güneş kürtlerin eski dini zerdüştlüğü temsil ettiği için koyulduğu aklıma geldi.. çitler biraz yüksekti ama kürdistan bilmem ne diye elçilik yapmışlar ama o yazıyı çekemedim.. belki bir gün gittiğimde çekerim ama onun yerine bayrak ve tabelanın resmini çekmiştim.. konu açacaktım o zaman da vazgeçmiştim şimdi konusu açıkken buraya ekleyeyim resimleri

ikinci resmi büyüttüm ve altında kürdistan yazıyor tabelanın

yani türkiye görmese bile, adamlar elçiliklerini kurmuşlar.. 

unbalanced tarafından 27/Haz/14 02:35 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    CyberAngel bunu yazdı

kürdistan kurulduya cevap vereyim.. mart ayında bern türkiye büyükelçiliğine gittim, bir uzun yolda yürürken dikkatimi sarı kırmızı yeşil bayrak çekti, dedim iranın falan bayrağıdır dikkat etmedim, neyse elçilikte işimi hallettim yine aynı yoldan geri dönerken o bayrağı yine gördüm ve ortasındaki simgeye baktım ve o an durdum.. çünkü ortada güneş vardı ve güneş kürtlerin eski dini zerdüştlüğü temsil ettiği için koyulduğu aklıma geldi.. çitler biraz yüksekti ama kürdistan bilmem ne diye elçilik yapmışlar ama o yazıyı çekemedim.. belki bir gün gittiğimde çekerim ama onun yerine bayrak ve tabelanın resmini çekmiştim.. konu açacaktım o zaman da vazgeçmiştim şimdi konusu açıkken buraya ekleyeyim resimleri

ikinci resmi büyüttüm ve altında kürdistan yazıyor tabelanın

yani türkiye görmese bile, adamlar elçiliklerini kurmuşlar.. 

Bir arkadaşım Irak'a gittiğinde pasaportuna kürdistan damgası vurmuşlardı.Söylemeyi unutmuşum.Yani kurulmadı diyen ya bilmiyordur ya da kabullenmek istemiyordur.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı
    Mustafa bunu yazdı

Nato'ya Menderes zamanında Rusya yüzünden girdik.Sebebi ise Rusya'nın Kars'ı ve çevresini istemesiymiş.Hatta Nato devletlerinin bizi kabul etmek için Kore savaşına girmemizi şart koştuklarına dair bir olay var.

Sonuç olarak Nato'nun amk.Bi bok yedikleri yok.Sorsan Nato ülkesiyiz.

Rusya tehditidin ortadan kalmasından sonra NATO'nun varlığı da yok olacaktı.Soğuk savaş bitince zaten bu anlaşma iptal edilmek istenmişti.Ama terör nedeni ile NATO çok daha etkin ve güçlü bir kuruluş oldu.Afganistanda talibana karşı önlem alındı.NATO aktif, bize pasif.. 

MEsele aktif ya da pasif olmaması değil zaten.Çok güçlü devletlerin üye olduğu bu konseyde PKK konusunun Türkiye tarafından hiç teklif edilmemesi.Biz yardım istedikte adamlar yardım etmedi mi ? Etmezlerse herkes NAto'nun Türkiyeye faydası olmadığını zaten görecekti.Sorun böyle bir yardım hiç talep edilmedi.. 

Halkların kaderini tayin hakkı ve Wilson İlkeleri diye bir olay var... Nato'nun kurucu ülkelerinden ABD Lozan'ı hâla tanımıyor, yani böyle bir başvuru, bölgeye ABD askerinin sokulması Türkiye'nin kendi intiharı olur.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı
    heza bunu yazdı

kurulduda bi bizim anguslar bilmiyo geri kalan dünya biliyor ve kuranda uzakta değil içimizden başşşşşımızdan biri :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patron_38
    patron_38's avatar
    Erkek

ortada bi sorun yokki niye başvursunlar Sayın ( Sikilmiş Amcık Yarrak Irzını siktiğimin Namussuzu ) abdullah öçcalan gündemi belirliyor tayip in

vatandaşları vergisiz beleş su elektirik yaşıyor köleler memmun çalışıp vergisini ödüyor hizmetini ediyor 

kısacası ortada bi sikinti yokki neden natayo baş vursunlar 

yan cizdim
Toplam Hit: 2669 Toplam Mesaj: 21