Nazi Bayrağı Nerede Satılır ?
-
@wasd hocam sen de haklısın da internette şöyle bir dolaşsan göreceksin, nerede komünistler çokalaşsa islam'ın bütün yanlarıyla alay ediyorlar, bu da benim de birçok kişinin de canını sıkıyor. İnanmayan adam inanmaz kimse de birşey diyemez. Bunlar dini aşağılayınca ellerine birşey geçtiğini zannediyorlar.
Tarih boyunca Türkler genel anlamda gök tanrı inancından sapmamışlardır hocam. maniheizm gibi ağaca kuşa böceğe tapan Türkler de Türklüklerini kaybetmişlerdir.
Hocam bir de sen bana nazi destekçisi olduğum için kızıyosun ama sovyetler dağılmadan önceki yapılan Türk katliamlarına şöyle bir baksan bana da hak vereceksin.
-
c0nverse bunu yazdıAyro bunu yazdı
egona hayran kaldım doğrusu,bravo kimse senin o aptal politika bilginle başa çıkamaz.
Yok canım nerden çıkarttın. Senin gibi bir kaç kişi başa çıkamaz. Yoksa okuyup araştıran akıllı arkadaşlardan öğrenecek çok şeyim var.
-
Ayro bunu yazdıc0nverse bunu yazdıAyro bunu yazdı
egona hayran kaldım doğrusu,bravo kimse senin o aptal politika bilginle başa çıkamaz.
Yok canım nerden çıkarttın. Senin gibi bir kaç kişi başa çıkamaz. Yoksa okuyup araştıran akıllı arkadaşlardan öğrenecek çok şeyim var.
peki ama okuyup araştırırken nerden geldiğini unutma birazcık da olsa insan olduğunu hatırla,politika gibi bir illetin seni tek tip insan yapmasına izin verme
-
Ayro bunu yazdıEMRE955 bunu yazdı
"Komünist olup imansız olmadım" sözünden daha komik bir söz varsa o da "hem komünistim hem dindarım" sözüdür.
Ulan sizin gibi komünistlerden mi öğrenicez biz dini.. Fırsat bulsanız Allah'la, peygamberle dalga geçebilmek için elinizden geleni yapacaksınız. Komünizmin bütün dinleri yok saydığını söylememe gerek yok zaten onu siz bizden daha iyi bilirsiniz.
Türkiye'de nazi sempatizanlığının neresi saçmaymış. Bir Türk olarak yıllar boyunca orta asya daki Türklere kan kusturan komünizmi mi destekleyeceğimizi bekliyorsunuz bizden.? Komünizin karşısında ne varsa biz onun yanındayız..
Son olarak evet sonuna kadar Türk ırkçısıyım.. Ne islam da ne de diğer dinlerde ırkçılığın yeri yok. Fakat eğer Tanrı beni cezalandıracaksa bu yüzden cezalandırsın. O kısmı benimle Allah arasında kimse karışamaz. En azından biz mensubu olduğumuz ırkı yüceltmek için uğraşıyoruz. Elimize kızıl paçavrayı alıp rus yalakalığı yapmıyoruz..
Cehaletin diz boyu be kardeşim. Komünizm dinlere tepki olarak doğan bir sistem değildir. Komünizm ; liberal yani kapitalizme karşı bir fikirdir. kapitalizmde free market ve özelleştirmeler ağırlık kazanır.
http://www.tahribat.com/Forum-Herkesin-Izlmesi-Gerektigini-Dusunuyorum-Para-Dedektifi-188785/
Bu kapitalist bok yüzünden 80 kuruşluk ürünü pazardan 3-4 liraya alıyorsun bilgine ! Eğer yeteri kadar okuma yazma ve algılama yeteneğin varsa, Karl Marx'ı hiç değilse wikipedia'dan komünizmi okyabilirsin ;
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kom%C3%BCnizm
Görebileceğin üzre "din kötüdür, kakadır" diye bir şey yazmamış. Komünizm, kapitalist düzenin tek alternatifidir. free market, devletin ticarete hiç karışmaması fikrinin karşısında duran tek akımdır. Umarım kafandaki din ve komünizm arasındaki fark yeterince oturmuştur.
Karl Marx din vs.. burada bulabilirsin : http://www.marksist.org/teori/diger/2859-marks-ve-din
Fakat komünizmi dinsizlik olarak görmek cahillikten başka bir şey değildir. Türklere karşı yapılan hareketlere vs.. bende karşıyım. Dünyada her türlü faşizme "tü kaka" denirken ; Kıbrıs'ta insanların ölmesine göz yuman, Irak'ta, İran'da, Rusya'da, Çin'de ve hatta Fransa'da, almanya'da yapılan Türk ve islam karşıtı hareketleri (kültürel asimilasyon yada soykırıma varan davranışları) görmezden gelen başta Nato, AB ve BM'ye aşırı ötesi kılım.
**
Fakat mensubu olduğun ırk meselesine gelince ; o ırka gerçekten mesup olduğunu nereden biliyorsun ?
http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkler
Görebileceğin üzre Türkler ortaasyadan gelen bir millettir. Peki senin gözlerin çekik mi ? Hoş bir noktada hepimiz Afrikalıyız çünkü insanlık Afrika'dan dünyaya yayıldı gibi teorilerde var. Evet Atatürk'ü, Türk olarak kültürümü seviyorum.
Fakat seninle çatıştığımız notka ; ben karşımdaki insana "Türk, müslüman, sünni" gibi bir pencereden değil , "insan" penceresinden bakıyorum. Bana göre herkes insan ve herkes insanca yaşamayı hak ediyor. Hatta benim yaşama hakkıma, özgürlüğüme ve eşitliğime saygı göstermeyenler bile !
Irkçılık yapıyorsan Osmanlı'yı da sevdiğini varsayabilirim. Bu notkada Osmanlı'nın Yahudilere ve diğer ırklara, dinlere yaptığını incelemeni tavsiye ederim. Osmanlı ırkçılıktan bir hayli uzaktaydı.
Zaten milliyetçilerin Osmanlı'ya bakıp ırk üzerinden politika yapmasını da oldum olası anlamadım.
Hocam bana cahil diyosun senden de cehalet akıyo.. Çekik gözlü olunca kesin Türk ırkından mı olunuyor?? Biz Türkler tarihimiz boyunca savaştığımız ÇİNLİLER sarı saçlı yeşil gözlü mü??
İkinci komünizmin kitabında dine karşı tü- kaka gibi şeyler yazmıyor diyosun fakat etrafına şöyle bir dönüp baksan dini alaya almayan neredeyse bir tane komünist gösteremezsin. İşin ekonomi boyutunu anlamam, fakat şunu söyleyeyim; eğer kendi bayrağımı,milletimi,ırkımı hiçe sayıp kızıl paçavrayı sallamaktansa pazardaki ürünü 5liraya değil 25 liraya da alırım. Osmanlı hayranı değilim hiç de olmadım.
Neticede senden ve diğer solculardan beni anlamanızı beklemiyorum. Halen daha burada bana hem Atatürk'ü seviyorum hem de komünizmi haklı buluyorum diyen varsa Atatürk'ün şu sözünü evinin duvarına assın..:
"Komünizm, Türk Dünyası'nın en büyük düşmanıdır. Her görüldüğü yerde ezilmelidir."(Faruk Şükrü Yersel, Eskişehir Gazetesi, 1926)
EMRE955 tarafından 28/Oca/14 03:48 tarihinde düzenlenmiştir -
c0nverse bunu yazdıAyro bunu yazdıc0nverse bunu yazdıAyro bunu yazdı
peki ama okuyup araştırırken nerden geldiğini unutma birazcık da olsa insan olduğunu hatırla,politika gibi bir illetin seni tek tip insan yapmasına izin verme
uluslararası ilişkiler okuyorum sabahtan akşama kadar ingilizce politika, avrupa tarihi ve ekonomi ile ilgili tonla şey okumam gerekiyor. Hoş zaten sevdiğim için dert değil.
kişisel olarak anarşizmi destekliyorum. Fakat insanların henüz o kadar "medeni" olmayacağının da farkında olduğum için, sosyal demokrasiyi daha uygun buluyorum.
Uyarın için eyvallah ama görebileceğin üzre politika adı verilen ve insanları cahilleştiren ve tek tipleştirerek kontrolü kolaylaştıran bu salak sistemin en büyük düşmanlarından birisiyim. Fakat kokuşmuş sisteme karşı bir şeyler yapmak gerek ve sistemi yıkmanın en iyi yolu da içeriden fetih etmektir.
uyarın için tekrar teşekkür ederim.
-
EMRE955 bunu yazdıAyro bunu yazdı
Hocam bana cahil diyosun senden de cehalet akıyo.. Çekik gözlü olunca kesin Türk ırkından mı olunuyor?? Biz Türkler tarihimiz boyunca savaştığımız ÇİNLİLER sarı saçlı yeşil gözlü mü??
İkinci komünizmin kitabında dine karşı tü- kaka gibi şeyler yazmıyor diyosun fakat etrafına şöyle bir dönüp baksan dini alaya almayan neredeyse bir tane komünist gösteremezsin. İşin ekonomi boyutunu anlamam, fakat şunu söyleyeyim; eğer kendi bayrağımı,milletimi,ırkımı hiçe sayıp kızıl paçavrayı sallamaktansa pazardaki ürünü 5liraya değil 25 liraya da alırım. Osmanlı hayranı değilim hiç de olmadım.
Neticede senden ve diğer solculardan beni anlamanızı beklemiyorum. Halen daha burada bana hem Atatürk'ü seviyorum hem de komünizmi haklı buluyorum diyen varsa Atatürk'ün şu sözünü evinin duvarına assın..:
"Komünizm, Türk Dünyası'nın en büyük düşmanıdır. Her görüldüğü yerde ezilmelidir."(Faruk Şükrü Yersel, Eskişehir Gazetesi, 1926)
Cahilliğinin kaynağı komünizm üzerinedir. Geri kalan konularda bilgini tespit etmem haddime değil.
Ortaasya'da yaşayan insanlara bakarsan, fizikler özelliklerini daha rahat görecebilirsin.
**
Benimde tanıdığım bir çok dindar Atatürk'ü düşman olarak görüyor. o halde din Atatürk'e karşı mı ? Hayır. Ne Atatürk islama, ne islam Atatürk'e karşı olamaz.
Komünizm, işin ekonomik boyutu ile ilgilidir. Kişisel fikrim ; komünizm ile kapitalizm arasında bir noktada buluşulmasından yani ekonomide devlet kontrolü olmasından yanadır (ki ekonomi konusunda 'critical view' yani eleştirel görüşe daha yakınımdır).
Sağlam bir tarih hocamız vardı, kitapları falan olan ; bu konuda konuşurken şöyle demişti , zaten asırlarca tek adam tarafından yönetilmeye alışan bir milletin komünist bir yapılanmaya birden geçmesi imkansızdır ve Atatürk muhtemelen bunu görmüştür. Fakat şu üstteki söze güvenemiyorum bir türlü.
Çünkü Atatürk ; bir çok görüşe açık bir insandı ve gerçekçiydi. Her görüşü ve fikiri dinler, sonrasında karar alırdı. Bana göre Türk milleti Gezi Parkı olaylarıyla birlikte demokrasi ve Atatürkçülüğü algılamaya ve sahip çıkmaya başlamıştır. Yani onlarca asır (yaklaşık bin yıl) civarı sürekli padişahlık ve "tek adam" felsefesiyle yönetilen bir halkın demokrasi ayak uydurması için 90 sene gibi bir süre ancak yetmiştir.
Kaldı ki nüfusun 10%'u üniversite, 30%u lise mezunudur. Lisede ve üniversitede verilen eğitimlere de baktığımızda ; demokrasi yani başka fikirlere karşı saygılı olabilme kabiliyetimizin ne derece gelişmiş olduğunu analiz edebiliriz.
**
Türkiye'nin diplomasi masasında sürekli yenilmesinin ve ülke içinde büyük sorunlar yaşamasının en büyük nedeni budur. Müzakere etme yeteneğimiz yok. Başka fikirlere tahammül edemiyoruz. Bize göre bir anlaşma ve tartışmada taraflardan sadece birisi kazanır.
İngiltere 13. yüzyılda parlamenter sisteme geçemeye başladı, Türkiye 90 yıl önce, Arap ülkeleride hayatında ilk defa Arap baharı ile demokrasiye ulaşmaya başladılar. Hoş Arap ülkeleri henüz ulaştı mı tartışılır.
Yani sevgili kardeşim ;
Komünist, faşist, şeriatçı, demokrasi yanlısı, Türkçü, liberal, sömürge olmak isteyen, sünni, alevi kısacası binbir çeşit adam bir araya gelip ; anlaşabileceğimiz bir karar almayı öğrenemediğimiz sürece ; 21. yüzyıl ve sonrasında kaybeden ülke olmaya mahkumuz.
Örnek : meclisteki 4 parti ve seçmenleri 82 anayasası yani darbe anayasasından rahatsızken, yeni bir anayasa ortaya çıkartamıyorlar. Saçmalığın daniskasıdır. Müzakere yeteneğimizin ve demokrasi anlayışımızın ne kadar gelişmiş(!) olduğunu gösterir.
bu hayatta her şey hep benim istediğim gibi olsun dersen; hiçbir şey, hiçbir zaman senin istediğin gibi olmaz. Ortak bir yol her zaman var ve o bulunmalıdır. Bu yeteneğe millet olarak kavuşana kadar ; başımıza çok büyük işler açılacak çoooookkkk....
-
EMRE955 bunu yazdı
@wasd hocam sen de haklısın da internette şöyle bir dolaşsan göreceksin, nerede komünistler çokalaşsa islam'ın bütün yanlarıyla alay ediyorlar, bu da benim de birçok kişinin de canını sıkıyor. İnanmayan adam inanmaz kimse de birşey diyemez. Bunlar dini aşağılayınca ellerine birşey geçtiğini zannediyorlar.
Tarih boyunca Türkler genel anlamda gök tanrı inancından sapmamışlardır hocam. maniheizm gibi ağaca kuşa böceğe tapan Türkler de Türklüklerini kaybetmişlerdir.
Hocam bir de sen bana nazi destekçisi olduğum için kızıyosun ama sovyetler dağılmadan önceki yapılan Türk katliamlarına şöyle bir baksan bana da hak vereceksin.
Nazi destekçisi olduğun için kızıyor muyum? :D Ben birşeyi bilmeden peşinden gitme diyorum, naziliğe birşey dediğim yok.
Şimdi şöyle düşün; 2 düşmanın var, bunlar seni yenemiyorlar. Eğer kavga ederlerse en çok nefret ettiğinin karşısındakinin yanında olacağını biliyorlar. Kavgalıymış gibi görünürler, sen birinin yanına gittiğin zaman ikisi bir olup seni tuzağa sürüklerler. Bu yüzden "düşmanımın düşmanı dostumdur" diyerek birşeyleri bilmeden savunmak saçmalıktır dedim.
Mani dinine inananlar asimile olmuştur diyorsun, doğrudur, bilgim yok. Peki İslam Türklerde asimilasyon yapmıyor mu? Sarıklı cüppeli sakallı Türkler? Kendi kanından olanı unutupta, yüzyıllardır sorun yaratmaktan başka bir şeye yaramamış araplara yardım etmeye çalışan Türkler?
İlk dediğinde haklısın din ile çok dalga geçen insan var ve çoğunluğu sol görüşlü. Dediğin gibi ellerine birşey geçmiyor ve hassas konularla oynuyorlar, saçma. Ama din ile ideolojiler ne kadar bağdaştırılsalarda farklı şeyler.
+her çekik gözlü Türk değildir ama her Türk çekik gözlüydü deniliyor. (Gözlerdeki değişim kanın karışmasından mı oldu yoksa başka koşullar yüzünden mi bilmiyorum.) Biyolojik olarak pek birşey araştırmadım ama genel olarak bildiğim çekik göz, tam ortası birleşmeyen sarkık bıyık, kafanın arkasındaki kafatası çıkıntısı. Ama farklı Türk boyları var falan, ondan bayaa bir araşma gerektiren mevzular bunlar.
-
Hocam bayrağı bilemiyorum fakat tarihi eser koleksiyonumda nazilerden kalma çok güzel iki bozuk param var, fazla değerli olmasa da en sevdiğim parçalardan ikisi. Bir arkadaşımda da var, maddi sıkıntılarından dolayı uygun fiyattan satışını yapacağını söylüyor, ilgilenirsen haberin olsun.
-
XanTos bunu yazdı
Hocam bayrağı bilemiyorum fakat tarihi eser koleksiyonumda nazilerden kalma çok güzel iki bozuk param var, fazla değerli olmasa da en sevdiğim parçalardan ikisi. Bir arkadaşımda da var, maddi sıkıntılarından dolayı uygun fiyattan satışını yapacağını söylüyor, ilgilenirsen haberin olsun.
yok hocam bize sadece bayrağı lazım :D ancak olay büyüdü gitti.BAYRAk SADECE TEMSİL İÇİN OYUNDA KULLANILACAK.GÖRÜŞLERLE ALAKASI YOKTUR!
-
Adam bayrak sormuş konunun gidişatına bak. :)