folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ne Biçim Yaratıklarız...

Ne Biçim Yaratıklarız...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı:
    -----------------------------

FireX bunu yazdı:
    İnsanlar ilk yaratıldıklarında eşitti.Zenginlikte,fakirlikte dedelerimizin yaptıklarının sonucu.Onların bize bıraktıkları miras.Dünya düzenine müdahale edilmez.Sonradan çalışır gerekenleri yaparsan belki sende olursun kim bilir yapan yapıyor.

dedemin günahını ben niye çekiyorum hocam ? banane o yapmış etmiş suçum ne onun yaptıklarına göre ben öyle sınav oluyorum ? çalışıp gereğini yapmak için bi yerde bi açık kapı olması lazım.. hiç açık kapısı olmayan en dipde olan biri ne yapsın ? .. Dünyanın diğer ülkelerinde doğup su bulamayan elektrik nedir bilmeyen bi çok şeyden bi haber bi çok şeye muhtaç günahsızlar ne yapsın ? .. yok işte adalet madalet insanlarda her istediğini yapamıyor.. bu gücün yardım etmesi lazım..

arkadaşlar edilir firex özellikle bu kafayla gitmeyelim.NEden biz torunlarımıza sağlam bir dünya su kaynakları savaş olmyan güzel bir dünya bırakmıyoruz?Böyle gelmiş böyle gider denen düzene karşı çıkıp birşeyler yapmıyourz. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

Gelecek için birşey diyemiyorum ama şu varki;
    Bazen savaş gereklidir yada ne bilim kendi çıkarları için omlet yapacaksa yumurtada kırarsın ıspanağıda kesersin...
    Eğer yumurtalar kırılmasaydı ne olurdu? Omlet yenmezdi illaki birileri incinecek birilerinin damarına dokunacak.

Tabiattada bu bu şekil ilerlemektedir.

Büyük balık küçük balığı yutar... Böyle gelmiş böyle gider... Ha eğer birilerini omlet yapmak için yumurtı kırdıysam / kendimi büyük balık olarak görüp küçük balığı yediysem eywallah cehennemde yanayım. Geri kalan trilyonlarca insanla beraber...

Cehennem i bu kadarda kötülemeyin yahu..... Trilyonlarca insan orada.... :D

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Ben sağlam bir dünya bırakmayalım demiyorum.Biz elimizden geleni yapıyoruz.Yapsakta birileri yapmıyor ve yapmayacak.Dünyanın dengesi bozulmaya başladı.Gelecekte insanlığın başına gelecek büyük felaketler kaçınılmaz.

λ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

Çevreci birçok derneğe üyeyim... Her ay adresime birçok yazılıı döküman gelir... Ama gel görki ben bile hala pet şişe kullanıyorum.. Tabiatta asırlar sonra bile toğrağa karışmayacak bir maddeyi kullanıyorum buna maddi destek çıkıyorum. Yada araba kullanıyorum egzozuyla çevreyi kirletiyorum. Yahut balık yiyorum ( bilmemki her mevsim hangi balık tutulmaz yasak varmıdır bilmeden alırım yerim yağda kızartırım ohh ) , yada sokaklarda kurban keserim bilmem ki o kadar mikrop üretirler kesim haneler varken genede sokakta keser gösteriş yaparım, yada bilmemki deterjan kullanmamam gereklidir... Ama kullanırım malum temizlik şarttır , yada bilmem ki şuan bu raya yazarken kullandığım elektrik için kullanılan elektrik santralinin çevreye zarar verdiğini... Yada bilmemki (İpne) Melih gökçek in koca koca diktiği lablaların çevre düşmanı olduğunu...

Herkes cehennemlik boşuna kasmaın düzgün olacaz diye... Bırakın trilyarlarca insan arasında olacaksınız... Bunlara karşı sarıkta taksanız kapkara çarşafta taksanız zaten başlangıçta - puan almış olursunuz.... yemeyin beni elimizden geleni yapıyoruz diye... Neyi yapıyorsunuz... Hanginiz Kyotoyu imzalayın diye yapılan imza kanpanyasına imza attunız.! Yada hanginiz bu imzayı atın diye kampanya başlattınız. Criminalin Kyoto yazısında hanginiz destek çıktınız 1000 + hit yaptınız....

Yemeyin beni :)

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Ben şahsen destek verdim kampanyaya imzam vardır yani :) Sadece oraya destek vermeklede bitmiyor iş.Bilerek bilmeyerek çevreye zarar veriyoruz.Fakat bir araba kullanmak vs.Bunlar gereklilik haline geldi bu devirde.En aza indirgemeye çalışıyoruz.

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=33664

λ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

------------------------------ 

Bende bu konuyla ilgili şöle düşündüm. Madem tanrı bize soracak nasıl insanlarsınız dünyayı bilmem ne ettiniz diye. O zaman tanrı bunların önüne geçsin :S savaş çıkacaksa çıkarttırmasın madem tanrı büyük o zaman yaptırmasın madem dünyayı biz yıkıyoruz madem tanrı çok büyük o zaman bunları yapanları o durdursun eee neden burdayız ?

------------------------------- 

bu soruyla bağlantılı olarak sormak istediğim bir sual var, eminim dinden benden daha cok anlayan arkadaşlar yardımcı olacaktırlar,cehaletimi mazur görün ögrenmeye calısıorum-cabalıorum...

kader die bir şey var,yanı bizim yapacaklarımız düşündüklerimiz bileceklerimiz soylıyeceklerımız vs vs yanı herşeyimizin Allah tarafından bilindiğini bilioruz...

ohalde kendi kararlarımızı nasıl veriorz?düşünüorsun veriorsun ama Allah daha onceden bilior diceksiniz belki, ohalde küresel ısınmanın olacagıda belli idi ve bu olayın sonucu da belli,ben belki şuan hic bişi yapmam ama buda kaderimde yazılıydı gbi bir düşünce üretebilirim kendi kendime?

aklım karıştı az yardımcı olun...

dipnot:madem küresel ısınma gelmesin diorsunuz benden size bir tavsiye olsun, kullandıgınız pilleri atmayın onlardan süs eşyası yapın,cop ev yapıcam ben piller bayağ oldu atmadım.(50-60)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Kader olacak olanın daha önceden allah tafından bilinmesidir;allah tarafından yazılması değildir.

Bak benim imzamda çok büzel bi şey yazıyor onu oku:)

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

http://rapidshare.com/files/25550563/05_-_And_When_He_Falleth.mp3.html 

müzik zevklerimizin benzer oldugunu bilmek hoş Antikky,bu şaheseri verelimki kimse mahrum kalmasın bu zevkten...

lakin Yüce Rabbin yazmadıgı fakat bildiği düşünceside dediğim yere cıkıor?

yapıcaklarımız bilinior,sadece biz zamanında ve yerınde onları uyguluorz?ozmn insan aklının nerde bir etkisi kalıor?bu yazdıklarımı yazacagımda daha onceden biliniordu o halde,bunnar üzerinde kafa yoracagımda biliniordu...???

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    zaten bu tip şeylere kafa yorarsan
    rabbim yaptıysa vardır bir bildiği lafını bir kenara koyarsan:)
    yaratcı varsa bizi ancak eğlence olsun die yaratmış olabilir:)
    ufak insan beyninin acizliği sığınma ve inanma içgüdüsü...

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kehanet
    Kehanet's avatar
    Erkek

holdemon yazdı:

------------------------------ 

Bende bu konuyla ilgili şöle düşündüm. Madem tanrı bize soracak nasıl insanlarsınız dünyayı bilmem ne ettiniz diye. O zaman tanrı bunların önüne geçsin :S savaş çıkacaksa çıkarttırmasın madem tanrı büyük o zaman yaptırmasın madem dünyayı biz yıkıyoruz madem tanrı çok büyük o zaman bunları yapanları o durdursun eee neden burdayız ?
    ----------------------------------------------------------------

Arkadaşlar lütfen böle cehalet fikirlere düşmeylım bıraz akıllıca dusunun ya bu soyledıklerınız sızın yastakılerın laflarımı ?..!

Allah(Tanrı lafını hristıyanlar kullanır...müslümanlar kullanmaz) her zaman büyüktür ve aklı bızım hıc dusunemıyecegımızden sonsuz kat daha coktur..ve Yüce Allah biz ınsanlara verdıgı lütuf , yaratma ve dunyaya atma.... bunun yanı sıra yaratma edenine gelırsek... Allah bız kularını sınavdan gecırmek için yarattı...İlk baslarda dunya ,ve cehennem yoktu..Lakın Adem ve Havva ebeveynlerımız yaşarken şeytan Havva annemizin aklına gırıp onun yasaklı meyveden yıyıp ,iradesıne hakım olamadıgını gosterdi...ve Yüce Allah madem sizler benım buyruklarıma karsı geldınız ıdaredenıze hakım degılsınız o zaman tum ınsanları 1 sınavdan gecırecem bana ınanan,buyruklarıma uyan,ve kendı ıradesıne hakım olanlar bu sınavı gecerek Cennetımde sonsuz ömür sürmeye hak kazanacak,bu sınavı gecemeyen kullarım ise kendı ellerıyle yaptıgı hatalrın cezasını çekip ondan sonra onlarıda Cennetıme koyacam demilştir...

Ve Allah bu sınavda tum ınsanların ne yapacagını onceden bılır fakat müdahele etmez ve kader konusuna gelırsek kimsenin kaderı onceden yazılmamıştır...kaderı degıstırmek ınsanı elındedır..ama Rabbim kimin vebalinin önceden ne olacagını bılıyor fakat mudahele etmıyor..kaderle bu konuyu karıstırmayalım...

ve dediğim gibi herkes kendınden mesuldur ve bu hayat bır sınavdır...Allah mudahele etmez  ınsan dunyada tek basınadır ve yapacaklarından kendisi sorumludur herkes kendi ayaklarından asılır...iyilik yapmıssa Cennetle mukafatlandırılır...Cahilce bu dunyayı adaletsız bı ceza olarak gorup yanlıslar yapmıssa da Cehennemle cezalandırılır...Ve senın yaptıgın bı nevi şirk koşmak gıbı oluyor holydemon Allahın işinden saul sorulmaz...Yani dunyayı kötüye de cevıren iyiyede cevıren gene insanlardır...

------------------------------------------------------------- 

Adalet diye bişey yok bu dünyada.. kimisi zengin kimisi fakir.. arada uçurumlar var.. zengindeki de akıl fakirdekide akıl 2 tarafta insan.. 2 tarafta görünüşte eşit.. ama zenginler de ne varsa artık sürekli şans onlara gülüyor fakirler sıkıntı çekiyor.. anlamı ne şimdi dünyanın ? .. sınav yeri.. fakirler açlıkla parasızlıkla sınav oluyor zenginler parayla.. bana nie para veripde parayla sınav etmiyo bu güç? ben nie fakirlikle sınav oluyorum ? haksızlık değil mi bu! .. kimisi barış içinde sınav oluyor kimisi savaşla.. masumlar savaşta ölüyor.. onların ne günahı varda onlar öyle sınav oluyor ! nerde adalet eşitlik ? .. saçma bi düzen.. ben mi istedim buraya geleyim diye sordumu bu güç beni buraya atarken ? veya anne baba denilen şeyler nie yaptı beni sordular mı bana.. bence burası cehennem..

+ HolyDemon katılıyom sana abü..

-----------------------------------------------

Ha sen şimdi dersınkı pekı neden tum ınsanlar eşit degılız..ben neden bazı ınsanların sahıp oldugu güzel şeylere sahıp degılım...o zamanda Allah şöyle buyurmuştur...herkese aynı derecede mevki ve dünyevi varlık verılmemiştir ama diğerlerınden daha fazla zorluk yaşayan...kendı iradesı dısında calısıpta elde edemedıgı guzel hayat ve bazı ınsanların sahip oldugu güzelliklere sahıp olmadıgı herşey ahirette hayır olarak gerı donecektır...yanı ben neden dıgerlerı gıbı zengın degılım..neden ben baskaları kadar yakısıklı degılım neden benim evıme ayda bır de olsa yarım kilo et bıle girmiyor diyorsan Yüce Allah ınsanların cektiği hersey ıcın ahırette bunları kat kat sevaba donusturecektir...

Ve sen doğmadan once mılyonlarca canlı hücreden(spermden) tek bi tanesı yaşamaya hak kazanıyor ve buda sensın..dunyanın bu guzellıklerını ve sadece Allahın bızım soyledıgı ve daha ıyı bır yere gelmemız ıcın Cennetine gırmemız ıcın sadece soledıği buyrukları yerıne getırmemiz yeterlıdir...sana bunca güzellik ve sonsuz bi hayat verılırken sana bu şans verılırken senın geklıpte bu duzeni sovmen Allahın işini begenememen doğru mu sence ?...bence hic doğru değil..!!!

madem aklında oyle sorular var ....bazen çelişki içine dusuyorsun...hıc merak etmıyormusun Allah bızı ne ıcın yaerattı neler solemıstır mutlaka bızler ıcın soledııklerı ve yaptıgı herseyın bı nedenı vardır diye merak edıp burda boyle hayatı sorgulmak yerıne Allahın bızler ıcın soyledıklrını okuman daha ii degılmıdır...

Benimkisi kuvvet, zevk ve kudret. Benim adım "Kehanet"
Toplam Hit: 2790 Toplam Mesaj: 22