Ne Demek Bu Ya "Sınırlı Bağlantı Ve Ya Bağlantı Yok" !
-
Merhaba, sorunlarım:
Dosya indirirken başka bir işlem yaparsam (ya da bazen messenger ile aynı anda internet explra girersem) birden bilgi akışı kesiliyor.
Kullandığım modem minton 4 port MDSL 210.
Modeme aynı anda 2 bilgisayar bağlı. Benim bağlantım kesilmesine rağmen , ikinci bilgisayarımızın bağlantısı devam ediyor.
Ağ bağlantısı simgesine sağ tıklayıp durum a bastığımda ise giden bölümüde 0 bayt gösteriyor.
Onar dediğimde ise onaramıyor ve verdiği son mesaj ise sinir edici türden: "Sınırlı bağlantı ya da bağlantı yok" .
Yardımlarınızı bekliyorum...
-
dns lerin doğrumu¿
-
şöyleki modemin sana ip vermekte zorlanıyo olabilir. otomatik ip yerine elle ip ver. wireless bağlantı ise bir zayıflık soz konusuda olabilir. kabloda da arıza olabilir.
-
yerel ağ bağlantısı sağ tık onar olmadı ipleri elle ver
-
bence adam gibin modem al at onu çöpe modem ip veremiyor sana o yüzden o hatayı alıyorsun radyo filan yapıyodu bu minton modem de yapmaya kalmışlar radyosunu bilmem ama modemin dandik olduğu kesin :)
-
Kablolarda problem vardır büyük ihtimal.
Kabloların çalıştığına kesin emin ol.
Benim başıma geldi.
-
IP ve DNS ayarlarını el ile ayarladım şimdi eskisinden daha iyi gibi ama sorun var yine de. Anlamadım ya. Aslında minton aldığıma pişman oldum da diyebiliriz. 50 milyon fazla verip biraz daha iyi birşey alsaydım diyorum. Neyse olan olmuş artık. Kabloları daha kontrol etmedim düşük bir olasılık diye ama bakmakta fayda var tabi.
Sağolun..
-
minton aldın hak ettin bunları...mintonun birçok ürününde kablo sorunu var 2arkadaşım da minton aldı onlarda kesilme sorunu yoktu ama download çok yawaştı ara kabloları değiştirdiler biraz düzeldi...ayrıca modemin otomatip ip ve dns yeteneği sıfır deneck kadar elle versen bile kabloyu değiştirmen gerek sen git yeni modem al yeşil sermaya böyle işte dikkatli olun....öncelikle modem alırken seçtiğin modeli google da bi arat ancak türkiye sayfalarında değil yabancı sitelerde eğer modemi bulursa o modemi köşeye yaz...demekki o modem dünyanın birçok yerinde kullanılıyor ve kaliteli(basit bir ölçüt)...birçok firma buna asus inca siemens fos ürünleri türkiye iran bulgaristan gibi ülkerede piyasaya sürüyor....dikkatli ol...iyi araştır...tomshardware den adsl test sonuçlarına bak...öyle al...((((((((İnca adsl2/2+ IM-251)))))kullanıyorum.
-
aynen katılıyorum usta! bi dandik inca yüzünden makinaya format attım(gerçi baya yavaşlamıştı orası ayrı konuda) modem alırken harbi ince eleyip sık dokumak lazım,önemli bi donanım olduğu gerçeğini bizzat yaşadım..!
-
handycafe kullan bedavaya kullanabiliyorsun üyeliğinide hemen acıyorlar siteden üye oluyorsun sana mail yoluyorlar şifreni falan acılıyor bence handy cafe kullan adres
-
us.robotics modem üstüne tanımam bu konularda..