Ne Görmemişler Var Şu Memlekette!
-
Yorumlardan gördüğüm kadarıyla bu bir memleket sorunu haline gelmiş :)
-
FireX bunu yazdı:
-----------------------------
Sabahın 8'in de zurna davul sesiyle ansızın uyandım. Baktım 500 metre ilerde bir tabur insan sabahın köründe düğüne gelmiş. Bütün gün burda kafam şişti. Saat şu an 19 ve hala çalmaya devam ediyorlar. Tam 11 saattir çalıyor. Ne kadar devam edecek bilmiyorum. Sanki sadrazamın oğlu evleniyor. Beledeyiye düğünlere yer mi ayarlamalı ne yapmalı bilmiyorum. Sabahın 8'inden akşamın bilmem kaçına kadar o müzikleri dinlemek zorunda değilim. İşin suyu çıktı.
-----------------------------ananızı sikm görgüsüz ayılar de sonra kaç :D bu arada bu konuyu geyik center'da açsana la bakalım yorumlar nolcak :D
-
bizim mahallenin ameleleri ellerinde bi telefon sabahtan akşama kadar biyerden siren sesi bulmuşlar biri siren sesi açar biride don dale dinler akşama kadar öyle biyerdeyim kafayı yemek üzereyim :D
dale don daleee :D
-
Öğlen film izliyorum, birini askere uğurluyorlar. wale wale bağırmalar kornalara abanmalar, tam da filmin en can alıcı noktası, bu amacsız gurultu yuzunden hicbirsey anlamadım, sigortalarım atmak üzereyken sustular, aradan 2dk gecmedi yeniden basladılar, yine hicbirsey duyamadım dogal olarak, sondaki konusmayı duymadıktan sonra filmi izlesen dahi hic bir zkim anlamayacagın abzürt filmlerden biriydi, yani ben 2 saat izledim ve son 2-3 dk lık bolumunu kacırdım ve bi zkim anlamadan film bitti. O an yasadıgım sinir krizini tarif edemem, cama cıkıp agzıma geleni soylesemde sinirimi yatıstıramadım, haydarı alıp indim aşşa dovup rahatlayayım diye adamlar siktirmiş gitmiş. Hayır kardeşim, asker uğurluyorsun anlıyorum da, hayatında geçmediğin bu sokaktan geçerek beni rahatsız etmenin mantığı nedir. burada ne akraban var ne bir bağın var. rastgele İstanbul sokaklardan gecip kornalara abanmanın bir mantıgı yok. Kendi oturdugun mahallede kutla askerliğini. Kutsal vazife emrin gelmiş, tabiki kutlayacaksın, ama şuursuzca olmayacak böyle çıldırtmayacaksın insanları.
-
FireX bunu yazdı:
Yorumlardan gördüğüm kadarıyla bu bir memleket sorunu haline gelmiş :)
Dostum Sen farkında olmadan topplumsal bi yaraya parmak bastın!! -
asker ugurlayanların tek en büyük asker bizim asker şeklinde bagırmaları + davul zurna sesinden yegdir
-
ya millet yapmayın allah aşkına sonuçta komuşunuz adam kırk yılda bir evleniyor sanki her gün düğün yapıyor... göz yumun gitsin. birde halay çekmek kıroluk değildir halay bizim öre ve adetlerimizde bulunan oyunlardan biridir...
-
memleketteki görgüsüzler o kadar ki mezarlığa vefat eden insanı gömmeye giden vatandaşın önünde düğünlerde konvayların önündeki kameracılar gibi iki üç eleman
ayarlamışlar çekim yapıyolar mezarlığa vefat eden insanın getilişini defnetme işlemini yani bu kadar abartmanın alemi ne! o videoyaya bakıp düğünlerdeki gibi zevk
almak yerine burda neyi amaçlıyor bunu yapatıran insanlar onu hala çözemedim ama görgüzlük katsayısının kendini beğenmişliğin ne kadar haddini aştığını o gün
gördüm.Aklıma geldikçe sinir oluyorum.
-
Bizim burdada öyle kanqa yaa harbi görgüsüzlük :|
-
dreammaker bunu yazdı:
ya millet yapmayın allah aşkına sonuçta komuşunuz adam kırk yılda bir evleniyor sanki her gün düğün yapıyor... göz yumun gitsin. birde halay çekmek kıroluk değildir halay bizim öre ve adetlerimizde bulunan oyunlardan biridir...
-----------------------------sabahın saat 8 inden akşam saat 1 e kadar sen ne dediğinin farkındamısın :S etrafta hiçmi tanımadık yok onlarda hezeyan die boş vir komşum biz keyfimize bakalım çalll uleeen deyip davranıolarmı ? halay a bişi diyen yok saten o halk oyunu bence güzelde yani :) kültürel bir olay.