Ne Kadar Zekisiniz?
-
-----------------------------
Soruda yol ve zaman belli degilki hocam 100km olsun diyosun bende 666 km olsun derim o zaman.
-----------------------------istersen 600 km de sonuç daima aynı çıkar.Şöyle ki:
600 km yol ise 50 km ile 12 saatte gider
100km ile 6 saatte gidertoplamda 18 saatte 1200 km gider.1200/18 =66.67 sonuç hiç bir zaman değişmez!
-
4. sorunun cevabı 75 mi harbiden... bi i*nelik varmış gibi geliyo sanki...
-
Hayır değil yukarda açıklamasını yaptım.
-
görmemişim saol :)
-
hepsini doğru olarak 30 sn içinde çözdüm bence öss ye hazırlananlar için çok kolay sorular
-
5 15sn gibi
5 10sn gibi
47 3 sn daa az :|
-
1. 5 tl
2. 5 dk
3. 47 gün
4. 66.67
hepsi 1 dk sürmedi
-
Ben salağım.
Ya arkadasım bırakın artık bu sacmalıkları ya kim yazmıssa yazmıs her insanın beyni sayısala mı calısıyor ? Sayısalcı zekidir öbürleri salaktır diye bişey mi var ? Bu 3 soruda da aynı sayısal mantığı var.İnternetteki 3598 + 1555 - 951 = ? IQ testlerine benzemis.
İnsanda sayısal,sözel,sanatsal zekalar vardır.
-
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------
Ben salağım.
Ya arkadasım bırakın artık bu sacmalıkları ya kim yazmıssa yazmıs her insanın beyni sayısala mı calısıyor ? Sayısalcı zekidir öbürleri salaktır diye bişey mi var ? Bu 3 soruda da aynı sayısal mantığı var.İnternetteki 3598 + 1555 - 951 = ? IQ testlerine benzemis.
İnsanda sayısal,sözel,sanatsal zekalar vardır.
-----------------------------Bunu inkar eden yok bu da sayısal kısmı.
-
1-) 5 (birkaç saniye) 2-) 5 (1dk.dan az) 3-) 47 gün (4dk.) 4-) A ile B arasını bir x yolu kabul edersek ve 50 km/h hızla t sürede alırsa aynı x yolunu 100km/h hızla t/2 sürede alması lazım (mantıken) Ortalama hız toplam yol/toplam zaman ise... 2x bölü 3t/2 dir. O da yanlış hesaplamadıysam 4x/3t ediyor. burdanda x ile t'ye hangi değeri verirsek verelim (2 tane değer verdim belki istisna olabilir) Ortalama hızı 200/3 km/h buluyorum. 4. soru biraz uzun sürdü 15dk. felan NOT: Arkadaşalr yanlışım olabilir ezmeye çalışmak yerine düzeltirseniz mantıklı bir açıklmayla sevinirim.