folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ne Moral Kaldı Ne Bayram Sevinci

Ne Moral Kaldı Ne Bayram Sevinci

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

yılmaz özdil abi güzel yazmış yazmaya da işin "da" kısmı yok yazıda.

bu ülkenin gerçeği sadece o küçük yavrular değil. Bu ülkenin "koç" "sabancı" "doğan" "zorlu" gibi gerçekleri var.

ben size "koç"tan bahsedeyim.

Bu "koç" çoğunuz belki bilmez, eskiden tr de ithalat yasağı vardı. Özal geldi durum değişti. Korkunç derecede ithalat-ihracat açığı oluştu. Ülkeyi bir takım zorlu dönemeçlere soktu. 

2 mühendis ülke için yeni bir ürün yaptılar. Kurdular fabrikayı çalışmaya başladılar. "koç" geldi dediki bunlara ortak olalım.

"ortaklıktan" kasıt sen yaptın yapmasına lakin bu ülkede benim borum öter benden izinsiz ticaret nasıl yaparsın?

O 2 mühendis yahu kardeşim ülkede bu mamül üzerine tekeliz neden ortak olalım? Biz çalıştık alt yapıyı kurduk yaptık. 

Siz koskoca "koç" bunu 10 kere kurarsınız sizde yapsanıza? dediler.

"koçun" zoruna gitti. Öylemi dedi. el mi yaman yoksa "koç mu".

Bütün bayilerine dedi ki "koç": 

Felanca firmaya sipariş üstüne sipariş verin. 

2 mühendise talep yağıyor ama altyapı yeterli değil gelen talebi karşılamaya.  "Koç" hükümete bakın dedi. İç talep karşılanamıyor. Biz en iyisi

ithalat yolunu açalım ha ne dersiniz?

Hükümet baktı ki hakikaten talep karşılanmıyor.  İthalatın yolu açıldı. O 2 mühendiste battı gitti.

Şimdi ne alaka diyenler var.

Hükümetin ne suçu vardı? 

2 mühendisin ne suçu vardı?

Bu "koç"ların Bu "zorluların" iç yüzünü bilmeden kişi başı milli gelir üzerinden karalama yapmak sadece işi bilmeyenleri kandırmaktır.

Yılmaz özdil abimiz bu hikayeyi benden çok daha iyi bilir bilmesine lakin ortada karalaması gereken bir şeyler var. 

Bir gerçeği göz önüne sürüyor ama aynen bir illuzyonist edasıyla daha büyük bir gerçeği diğer eliyle saklıyor. 

Zorlular ayrı bir hikaye. 

Sabancılar bir başka.

Doğan değişik. 

Hepsinin farklı farklı hikayeleri var. Ama nedense hep suçlu ya hükümet olur yada halk olur.

Köylü demireli çok sever bilirmisiniz? 

Nedeni müthiş sübvanse vermesiydi. Allah razı olsun. İslamköylü süleyman köylüsüne yardım etti. Yüceltti. 

Mazotu 3 kuruşa verdi. Tohumu 5 kuruşa. Ama nasıl bir dış borç yaptı bilirmisiniz? Bu sübvanseler yüzünden bugüne 

kadar bir dünya dış borç ödedik hanginiz gerçek nedenleri biliyor ki? 

Kendimizi kandırmayalım. Kişi başı milli gelir nasıl hesaplanır nasıl hesaplanmaz bunu bilmeden kalkıp lüzumsuz yere haketmemiş mercileri 

suçlamak densizlikten başka nedir ki? 

doğruya doğru sadece doğruyu konuşuyorum. 

Ayrıca bir arkadaşın dediği gibi o yavrucaklara devlet eliyle bakılacak. Keşke babaları başlarında olsaydı ama.. 

tahribat.com/murid/tugrulbaba
Toplam Hit: 1750 Toplam Mesaj: 12