Ne Nalet Bir Virüstür Yardım!!!(Sabaha Kadar Halletmem Lazım)
-
laa adam sabaha kadar düzeltmem lazım demiş saat bu saat olmuş hala msj yazıyorsunuz konuya,arkadaşın akıbetini merakla bekliyorum kanka kaçınılmaz olandan zevk almaya bak bari (kızmaa şakaa)
-
linux cd si ile bilgisayarı aç, dosyalarını elle sil.
-
bilie_jean bunu yazdı:
-----------------------------
öncelikle şunu söyleyeyim.bahsettiğim sorunla ilgili defalarca tbt ta konu açılmış.emin olun her mesajı tek tek okudum denedim.sorunum çözülmedi.google danda birçok alternatif bulup denedim.sonuç yine aynı.sorun devam ediyor.
eminim bu sorunu çözecek taşşaklı bi mürit tbt ta mevcuttur.
soruna gelecek olursak;
-görev yöneticisi açılmıyor verdiği hata : görev yöneticisi yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı.
-gpedit.msc açılmıyor verdiği hata : MSIMG32.dl (dikkatinizi çekerim tek l var yani dll değil.)
-bu sorunun virüs,trojan kaynaklı olduğunu anladım.
denediğim yöntemler;
-internetten bulduğum komutlarla reg,vbs,bat kayıtlarını düzenleyip görev yöneticisini açmaya çalıştım olmadı.
-güvenli modda combofix le tarattım bir kez açıldı.açıldığında gpedit.msc den görev yönetici ayarını ve ctrl alt del ayarını kapatmayı devre dışı bıraktım.sonuç yine aynı.
-2 tane antivirüs programı(avira,kaspersky avirüs 2011) kurmaya çalıştım.kurmuyor.sonradan öğrendimki bu da virüs kaynaklı.(virüs adı win32 sality)yani kısacası antivirüs kuramıyorm.
-kaizer killer la tarama yaptırdım olmadı.
işin kötüsü bu bilgisayar sabaha yetişmeli ve benim format atma şansım yok.zaten fotmatlada düzeleceğini sanmıyorum.sonuçta yedek almam gerekecek.
-----------------------------regedite erişebiliyorsan görev yöneticisi için;
Hive: HKEY_CURRENT_USER
Key: Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
Name: DisableTaskMgr
Type: REG_DWORD
Value: 1=Enablethis key, that is DISABLE TaskManager
Value: 0=Disablethis key, that is Don't Disable, Enable TaskManager-----------------------------
bozuk dosya için;
http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?msimg32
-----------------------------
-
hocam engüzeli net bağlantısı olmayan bir sanal pc de saklıycan önemli verilerini pcye bişi olursa linux live cd ile açıp sanal pcnin belleğini çekicen sonrada format
yani bundan sonrası için konuşuyorum
-
hocam tüm yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim.beklediğim kadar tepki gösterilmedi.fakat yine o bilgisayarı ben düzelmek zorundaymışım.kısa bir zaman içinde (2-3) gün içinde halledemessem yandım.
yazdığınız çözümleri tek tek deniyorum.
baya bi remove tool la tarattım inş. exe lere birşey olmamıştır.ozaman hakketen tutarım işte.
ayrıca alternatif çözüm yolları varsa yazmaya devam edin.ben bu sorunu elinde sonunda çözeceğim.sonucunu yazarım.