NEDEN ALO DERİZ BİLİR MİSİNİZ??????????

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CLK-J35
    CLK-J35's avatar
    Erkek

NEDEN ALO DERİZ ?

alo meselesini çoğunuz biliyordur ama ben geçen günlerde gördüm. yine de paylaşayım dedim

................................................................

Telefonda hemen hemen hergün kimbilir kaç kez kullandığımız "Alo" sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır. Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo'dur. Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell'in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu. Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu "Ale Lolos" diye karşıladı. Çalışmaları uzadıkça Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve öne iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad "Alo" idi. Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka birşey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla başbaşa bırakıp onu terketti.Yaşlı Bell, sevgilisinin birgün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı. Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu "Alo" diyerek açıyor ve artık herkes "Alo" diyordu. O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak "Alo" demeye başladı. Bugün tümümüzün kullandığı "Alo" sözcüğü işte o günlerden günümüze uzanmaktadır.

CeLeKatireJeotuzbeş
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hmm bence daha basit bir açıklaması var.

bu telefonu herşey gibi gevurlardan aldık zamanında.

onlar telefonu açınca hello diyorlar. bizde bu lafi turkceye uydurmusuz anladiim kadariyla.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NightShower
    NightShower's avatar
    Erkek
    evet arkadasin soyledigi dogru. Ben bir ansiklopedide okumuştum ve bir binbaşıdan duydum.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Connection
    Connection's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı:

Hmm bence daha basit bir açıklaması var.

bu telefonu herşey gibi gevurlardan aldık zamanında.

onlar telefonu açınca hello diyorlar. bizde bu lafi turkceye uydurmusuz anladiim kadariyla.

saygı değer şeyh'im aLo itaLyanca telefonuda itaLyan icat etti

"Çevrelerine uymak için kendini yontanlar,tükenip giderler" Connection® MSN: koray@maviates.org
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tatarramazan
    tatarramazan's avatar
    Erkek

ben efendim ? diorum

alessanro lolita osvaldoyu tanımıom

bi tane lolita tanırım onu da yazmıım buraya :) 

Bu niymiş la?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    abd liler alo demiyo :D
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Abiler kim ne derse desin ben Efendim diorum ceptense kafama göre ne var lan diorum bazen açıyorum sanki ben aramışım gibi bekliyorum wardır
    Bana göre Hellodan geliyor zamanla değişerek alo olmuş olabilir açıkcası bünyem bi kronun kız arkadaşınn adını günde 10 defa sölediğime inanmamı istemyor.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arahman
    arahman's avatar
    Erkek
    Ben bunu 2 ay önce okumuştum.

Life's been getting harder, but I'm hanging in there
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    4.sınıfa giderken(ilkokul) graham bell konusunu okurken hoca anlatmıştı bunu

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orangejuice81
    orangejuice81's avatar
    Erkek
    bence sallama bi hikaye. alo hallo dan geliyo olabilir. hello gibi bişey dir heralde....

İlkokul Çağlarımdan 24 Yaşıma Kadar Varlığım TÜRK Varlığına Armağan Olsun !!!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tatarramazan
    tatarramazan's avatar
    Erkek

hacı alessandro lolita lolita osvaldo

olabilir mi  

Bu niymiş la?
Toplam Hit: 3101 Toplam Mesaj: 14