Neden Birsey Uretemiyoruz?
-
dodobig bunu yazdı:
-----------------------------Menderes özal başa geçti. Üretim tesisleri yerine montaj tesisleri kurdular abd den parçaları sözde ucuz diye
getirttiler. sonra bir montaj parçasını traktör fiyatına sattı adamlar bizde s.ke s.ke aldık.
kapanan uçak otomobil fabrikalarımız kapatılmasaydı şimdi üretimde avrupayla yarışırdık.
-----------------------------
hele gelecek karayollarında deyip tren ve deniz yollarının aksatılması tam fiyasko.
nerde? 3 tarafı denizlerle çevrili ülkem.nerde? demir ağlarla sarılı ülkem.
edit:ama dışa açılma işinden %100 zararlı çıktık diyemiycem
-
icat çıkarma diye azarlıyorsa daha ne konuşuyorsuki amk o nebiçim bir deyim ne biçim bir atasözüdür :s
son satır size söylediğim bişi değil yani konuşuyosunki demişim öle çıktı işte yani birnize bişi demiom
:DD puhaha Harbi bu anneler alem ya -
simdi bizde destek sorunu var cekemezlik sorunu var bence nedense biri iyi bir is yapsa onu kotuleriz bir fikra varya cehennemde turklerin kazaninin basinda zebani olmadigini goren adam soruyo bu neden boyle onlar turk biri kazandan cikcagi zaman digeri onu tutup geri cekiyor diye ne guzel acikliyor
aslinda halkimiz cok uretkende destek yok mesala biir programda gordum koylu adam hayvanlarin diskisindan gaz uretiyordu ve acagini bunla yakiyordu zekaya bak uretkenlige bak bunun gibi pek cok var boyle aslinda ama bir de su var bizler disa bagli kalmak zorunda birakilmisiz yapilan anlasmalarla elimizi ayagimizi baglamislar dis gucler izin vermiyor gelismemize su iradeyi gucu bir bulsak silkelensek hersey degisecekte nedense yapamiyoruz, her basa gelenlee hep bir haller oluyor neyse derin bir konu ben yattim :d
-
neden üretemiyoruz çünkü hala laiklik gidiyo başörtüsü tartışmalarındayız türkiye irana dönecek felan filan .iran bile bişeyler icat ederken biz hala kimlik tartışmasındayız
yok kürt yok türk yok laz yok arap yok çerkez.abd kaç milet yaşıyo hiç böyle tartıştıkları yok.bide bizde bi icat yapan biri teşvik için devlete başvursa alır mı yardım sizce
ticaret odalarının devlet teşviki sizce nerelere gidiyo. bişeyler üreten adamı burda bulumadıgı yardımı yurt dışında buluyo. yani bilerek devlet kaçırıyo buda devlet politikası haline gelmiş.
-
Odysseus bunu yazdı:
-----------------------------teknoloji değilde
Anadoluda elinden pirinç tanesi dü$se topraktan pirinç fı$kıracak ama...
Anadoluda elinden pirinc du$urecek kadar pirinci olan var mi acaba?... =) -
malesef ki jeopolilik konumuzdan dolayı şu an da ülkemiz bu halde
-
yok öyle birşey.Türkiye çok şey üretiyor aslında,hiçbirşey yanlış kelime,ilgi alanım savunma sanayii ve bu alanda yüzde 3o yüzde 4o lık üretim ypabiliyoruz (yerli).İnsansız hava araçları,balistik füzeler,stamp sistemler,tanklar,gemiler vs .
Bunun yanında arçelik ve vestel gibi firmalarımız,turkcell gibi firmalarımız var(aselsan,havelsan,roketsan,sabancı ve koç grubundan bir takım şirketlerde).üretme sorununa gümrük birliği de nedne oluyor tabi.yabancılar istedikleri gibi mallarını ve kendilerini gezdirirken biz rekabet edemiyoruz,aynı şekide bankaların yabancılara satışı da bunda etkili...ne etkisi var diyenler olursa açıklarım şimdi çıkmam lazım -
Aslında (uçak bile) üretiyorduk. Malesef,
bakın Türkiye gazetesi yazarlarından İrfan Özfatura lojistikkulubu.org adresine
Türkiyede Uçak Üretimi-1 başlıklı yazısında ne yazmış
http://www.lojistikkulubu.org/modules.php?name=News&file=article&sid=154
Türkiyede Uçak Üretimi-2
http://www.logisticsclub.com/modules.php?name=News&file=article&sid=160
-
arkadaşlar Atatürk'ten sonra gelen hükümetler dış ülkelerin güdümüyle daima tüketmeye zorlamışlardır.
-
Arkadaşlar Gercekten bende haklısın diyorum.. Ve şöyle bir örnek veriyorum ...
Okuldayken hocalara sürekli sorular soruyordum çok meraklıyımdır..Fakat hiçbiri adam akıllı kalaya bile almıyodu ders dışında tartışamıyordum bile şuan dersanede
öss hazırlanıyorum dersane hocalarını sıkıştırdığımda alıyorum cevabı ama bilmiyorum ,ya ben kendimi aşmaya çalışırken hocaları aşıyorum, yada hocalar da bilmiyor
Bu konuda gerçekten çok sıkıntı çekiyorum...
Düşündüğüm projeleri veya bağlantıları birine anlatsam adamlar direk bana deli gözüyle bakıyor .."Çok ayrıntılı düşünme .." ," Öğrenip ne yapıcan..?", "Bunlar işine yaramaz.." vs gibi sözler işte...
Aramızda öğretmenler varsa ricam çok soran öğrencilere kızıp başlarından atmasınlar ...:DArkadaşlar anlamsız cümle kurduysam affola...
Arkadaşlar bu arada uçak üretmiyorduk parçalarını birleştiriyorduk diye biliyorum...