Neden Bu Küfür?
-
Bir insanı bir fikri bir düşünceyi otomatikman %50 lik kısım sevmez.Sonra belki büyük çoğunlğa sevdirir kendini fakat ilk anda %50 sevilmez %50 seveni olur.İnternette ekşi sözlük başlattı büyük ihtimalle bunu millete sanatçılara ağızlarına gelen küfür ediyorlardı.En kıl olduğum şey küfür hiç bir şey yapılamadığında yapılır.En son anda söylenen hakarettir acizliktir.
Neyse şimdi bakıyordum ekşisözlükte bu vardı hiç sevmem bu yüzden ekşi sözlüğü.Diğer sölüklerede sıçradı bu çıkıyor insna sevmediği ne varsa küfür ediyordu.Son zamanlarda en sinir olduğum şey youtubede de ortaya çıktı hemen iki link veriyorum;
http://www.youtube.com/watch?v=4b5f3iqkG9c
http://www.youtube.com/watch?v=yITQ7ND7rXU
bu sadece 4 yüzde.İboda işte pkklı orospu çocuğu gibi tabirlerde var.Herneyse bakalım yazılan yorumlara;
T0G1V3M3 (1 hour ago)Danalar ananızım anına gırsın sızın oclarırebrov18 (4 hours ago)4 sikik götrebrov18 (4 hours ago)böle sarkimi olur amina kodumun cocuklaribirisi yazmış sarışın nasıl sikilir ama diye.Ya biz cozutuyoruz.Bizim kadar aptal yaratık yoktur.İnternette özgürlük varya Türk üz bizde her türlü şeyi alıp mındar etmek laızm dimi?Atatürkten tutun din vb.. bir çok konuya kadar hepsini elimizde oynayıp karıştırıp mındar etcez.İşte youtubennde son hali.NEdir bu durum?Bu kadar nefret ediyorsan sevmiyorum yaz.Dinleme.Hatta girip youtubede bölümüne mesaj bile atma.MAdem sevmiyorsun nedne hit kazandırıyorsun.Tvlerde kiminle yattığını izleme kanal değiştir kimseyle bunlar hakkında konuşma milletede tanıtma.aaaa ama olur mu neyi mındar etcez.Girelim analarına bacılarına avratlarına sövelim bir iki sizi sikim tarzı mesaj atalım ana avrat kayalım kısacası.İnterneti perişan edelim.Sonra?Sonra mı ne olcak sansur.Youtube kapatıldığında, ekşi sözlük kapatıldığında yaa ne sansurcu devlet bu densin dimi bu kadar.Eğer biz herşeyin içine etmessen biz bütün herşeyin içine sıçmazsak sansur olayı ortadan kalkar.Geçen siteme gelmiş biri küfür ediyor.İsmi yok birşeyi yok işte bu kadarda korkak.İnternette her türlü delikanlıyım diye takılır, normal hayatta der erkeğim sapına kadar.Fakat isimsiz küfüre yada ana bacı küfürüne geldimi direk söv.Birşey demiyorum onun acizliği benden korkuyor adma gibi gelip söyleyemiyor yüzüme.Nedne çünkü bir güzel ağzının payını vericem.Nedir bu durum nereyegidiyoruz böyle yaptığımız şey saçmalık değil mi ? Bize sunulan her imkanın içine etmek zorunda mıyız?Sansur olmadan buna kendimiz engel koyamayacak mıyız?Ne oldu açtım konu siyasette birazcık frenliyelim diye ehrkez sen kimsin ne karışıyorsun dedi.Sonunda ne oldu derin konular ktilendi.İŞte böyle kendimizi frenlemediğimiz sürece aslında zararlı çıkan kısım biz olucaz.Gerçekten yazık internet e5 çilerine, adam gibi mesaj yazamayanlara nereye gidiyoruz? -
Küfür bir sanattır. Bu meselenin küfürle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. O youtubeda gördüğün tipleri "Mal" diye nitelendirebiliriz. Ve mal olan adam küfretmese bile maldır :D
-------------
Bir insanı bir fikri bir düşünceyi otomatikman %50 lik kısım sevmez.Sonra belki büyük çoğunlğa sevdirir kendini fakat ilk anda %50 sevilmez %50 seveni olur
-----------
Saydın mı amk :)
-
şarkı harbiden de dandikmiş
-
kufursuz olurmu amk :D
-
hoca otomatiktir yani görüşler ve zıtları vardır.Atatürk ü sevenler-sevmeyenler, tayyipi sevenler-sevmeyenler vs..
Yani demek istediğim mesela ilk bu siteye girersin 3-5 mesaj atartsın %50 lik kısım sever, %50 si sevmez.Daha sonra yazıların şu bu ile sevilme oranını %80-90 lara çıkartabilirsin yada %10 lara indirebilirsin (benim gibi).Yani ilk anda seven ve sevmeyen vardır.
Adam sevmeye bilir hiç sorun değil fakat ne bileyim girip sözlüklerde, youtubede başka yerde ağzına geleni sallamak hoş birşey değil.Yani ananızın amına girsin, sarışın nasıl sikilir, orospu cocuğu tarzı mesajları hoş bulmuyorum.Küfür edenlerin anasına bacısına sövsek?Her ne kadara gruba gıcık olsada sonucta o grup üyeleride birilerinin çocuğu, abisi-ablası, kardeşi, annesi vs.. olabilir.Yani ona gröe davranmak şart neden mındar edelim.
edit:
&ladybey
hocam küfürsüz olmaz.Arkadaş ortamında bile aq, lan, vay şerefsiz denir.Bunalr kötü niyet beslemek.Ama sitede biri sana orospu cocuğu dediği an o çocuğu öldürmek bile istersin.Yani dozajı var.Eğer sevdiğimiz biri işte şerefsiz,ibne herif falan der bi yere kadar tamam.Fakat bunlar tanımıyorlar.Yani yaptıkları şey ayıp ötesinde.
& simsiyah
hocam dediğim gibis evmeye bilrsin.Küfür edip, onunla ilgili konuşmak yerine çıktığı kanalı izleme, youtubede vidoelarına bakma, yorum yazacaksan hiç sevmem yaz.Küfür etmek niye anlatabildim mi isteyen isteidğini sever-sevmez ona karışamayız ama bu şekilde bir acizlik içine girmek gerçekten rahatsız etti.
Çünkü bu aptallıktır bu mallaıktır şerefsizliktir.Kimsenin kimse hakkında bu biçimde konuşmaya hakkı yok.Konuşanlarında buna izin verenlerinde bir şekilde cezalandırması lazım.Youtube kapatılsaydı keşke.NEdne beyazın piknik tube sinde böyle birşey yok?NEdne küfüre izin yok.Saçmalık birazcık.Özgürlüğün içine böyle edilmemesi lazım.
-
Ben bu %50 meselesine katılmıyorum. 10 Kişi okuyosa yazılarını bu ilk seferde 10 da 9 da olabilir 10 da 1 de olabilir. Hatta bu her daim değişebilir bişeydir.Bu tür %50 gibi genel yargılara varabilmemiz için değerlendirmeye aldığın "bütün" insanlarla birlikte test yapman gerekir ki bu bile sadece senin fikir edinmeni sağlayabilir.
-
Kreston bunu yazdı:
-----------------------------Ben bu %50 meselesine katılmıyorum. 10 Kişi okuyosa yazılarını bu ilk seferde 10 da 9 da olabilir 10 da 1 de olabilir. Hatta bu her daim değişebilir bişeydir.Bu tür %50 gibi genel yargılara varabilmemiz için değerlendirmeye aldığın "bütün" insanlarla birlikte test yapman gerekir ki bu bile sadece senin fikir edinmeni sağlayabilir.
-----------------------------
yav hoca snein fikrindir o.Bende fikrimi söyledim.Tabi konuya bakanların 10 u aynı görüşteyse sever.Fakat şuvar televizyon eve destursuz giren geniş kitlelere hitap eden bir araçtır.Oray ekin mi eyin mi kimse o ingilizcesini vurgulayan eleman varya mesela.Televizyonda magazin şu bu ile hiç değilse 20 milyon rahatça izledi.İşte bu 20 milyon içinde sevende olacak sevmeyende.Ona katılanda katılmayanda.Bu oran %50 değildir %30 a %70 miştir.Ama bu benim fikrim.Sonradan anladım ki bir görüşü sevende olur sevmeyende.Ama televizyon gibi bir ortamda şunları düşünürdüm; beyaz,cem yılmaz, metin-zeki bunlar aklıma gelenler.Bunları herkez sever diye düşündüm.Fakat birazcık insanlarla konuışunca bu kişileri sevmeyenlerin oranınında büyük olduğunu gördüm.
Yani şuda var bu bilinç altındadır.Diğerlerinden zeki, komik, yakışıklı insanlar pek sevilmez.Bir çok kısım bilinç altından dolayı böyle görebilir.yani sevmiyorum der ama bahanede yoktur işte olay bilinç altında.İşin özü bir görüşü insanı sevende vardır sevmeyende.Benim anlatmak istediğim %90 sevmeyen olsa hepsinin anabacı küfür etmesi mi gerek ?
-
Sevmedikleri şeyleri neden sevmediğini açıklama kapasitesine bile sahip olmayan adamlar doğal olarak küçüklüklerinden bu yana öğrendikleri şeyi yapıyorlar: Küfür etmek.
-
Artık normal gelmeye başladı.Youtubeda küfürsüz mesaj varmı hoca.
-
firex genelde böyle başlıyor zaten.Önce bi borlar satılcak dendi eskişehirde bütün eskişehir ayağa kalktı.Sonra 2-3 kez daha halk yoklaması oldu.İlerleyen zamanlarda satılcakta.Halkımıza bir takım şeyler normal gelmeye başlıyorum.Mesela magazinler.İşte orda kameramanlara karşı hiç bir engellenmenin olmayışı acayip bence.Şikayet ediyorsun bir şey yapmıyor.Rahatsız olanlar varsa kameramanlara birşey diyemiyor.
Sonuçta biz ne yapıyoruz oturup izliyoruz.Başkasının özel hayatı bize normal geldi.Hiçbir şekilde bunu kasten yapanlara yada bu kişilerle ilgili bir görüşüm yok ben genele bakıyroum bence başkasının özel hayatı onu ilgilendirir.Bir çok elemanda var istemiyor çekmesini bunalr üstüne gidiyor.Önlem alamıyorsun.
Kısacası nromal birşey gibi gözüktü ama yazık gerçektende.Ben sevmyiorum ordaki iki çocuğuda.Neden mi sesleri çok sade geliyor hele bir tanesi var şarkı başında 2. söyleyen erkek o süt çocuğu gibi böyle kıl oldum.Top gibime geliyor ondan.Ben kalkıp küfür etmiyorum.Bunalrının çıktığı hiç bir kanalı izlemiyorum.Rastgele arkadaş verdi.Bende gördüm baktım çok yazık.
NErdeyse bütün videolarda böyle bir olay çıktı fakat pinik tubede yok.NE bileyim nereye kadar gidicez?İnsanı diğer hayvanlardan ayran özellik akıldır.Biz kavga ettiğimizde aklımızı yani insna olduğumuzu hiçe sayıyoruz.Buda aynı şey bence küfür.He şu var sen gidip adama lan ne baktın diye girersen faklı olay ben kavga ettim çok ama hiç birinde bençıkartmamıştım zorunluluktu.
Yani küfür etmekte acizlik hayvanlık bence.Ben sevmiyorum diyor nedeni yok.Adamlar ünlü, adamlar kızlarla gözüküyor bu yüzden bilinç altında sevmeye bilir.Ama sevmiyorum diyor.Çok kızla gezenleri, zekileri yakışıklıları sevmeyiz.Bilinç altında bizden daha iyi diyedir.Bunuın gibi nedenini yazmak yerine bir ton küfür ayıp..
-
böyle sitelerde birisi söver. diğeri de ona bakar "aaa sövmüş has etmiş. bende söviyim" der o da ayzar bi küfür. yani böyle aciz karakterli, başkalarının fikirlerini uygulayan, özenti veya kişiliksiz kişiler yapar daha çok bu oLayı.
16-19 yaşlarında küfür etmeyen bir erkeğe oğlan veya hanımevladı gözüyle bakılıyor atık. bu yüzden yavaş yavaş onlar küfüre başlıyor, birçoğuda daha mantıığını anlamadan veya kendine göre bir anlam çıkarmadan habire küfür ediyor + küfür etmeyi adamlık sanıyor.
küfür yeri ve zamanında, dozajında yapmak gerrek. küfür sanattır :)
birde bu işi sanalda yapanlar var dediğin gibi. anca klavye başından yzar küfürünü. hiçbir bilgisini vermez. yer, isim filan. gerçek hayatta belki de ezik birisidir. 1-2kere kavga etmiştir. böyle yavşağın tekidir.
buna bende katılıyorum : "Bir insanı bir fikri bir düşünceyi otomatikman %50 lik kısım sevmez.Sonra belki büyük çoğunlğa sevdirir kendini fakat ilk anda %50 sevilmez %50 seveni olur"
ama zumzuk abi bazı fikirler de var ki yani insana "gel de küfür etme aq" dedirtiyor. onlar hak ediyo bence :S