Neden Ebike Tarzı Mevzularda Yüksek Voltaj Kullanılmıyor?
-
sorduğun soru neden yüksek voltaj kullanılmadığı bende sebebini anlattım. farklı şekilde sorar mısın tam olarak kafanda neyi oturtmak istiyorsun
-
-
zalimadam bunu yazdı
sorduğun soru neden yüksek voltaj kullanılmadığı bende sebebini anlattım. farklı şekilde sorar mısın tam olarak kafanda neyi oturtmak istiyorsun
abi şimdi :
3.7 volt 3000 mah 18650 hücrelerim var diyelim elimde 50-60 tane
bunlardan yan yana 60 tane bağladım. 220 volt 3amper bi bataryam oldu.
gidecek akım sadece 3 amper olduğu için incecik kablo kullanabilirim vs vs. detayları önemli değil.
ama hiç bir ebike da böyle bir şey yok. adamın elinde 60 hücre varsa bunu :
(13 x 3.7v seri = 48v) şeklinde 4 paket yapıp bunları paralel şeklinde bağlıyolar. 12 amp total çıkış oluyo.
neden direkt hepsini seri bağlamıyolar ? ya da voltajı yükseltip amperi düşürmüyolar.
şimdi iki devre var elimde :
a. 2 amper * 50 volt
b. 50 amper * 2 volt
ilki daha mı verimsiz ?
-
KAAMOS bunu yazdı
neden böyle olsun ? voltajın artınca amperi düşürebilirsin. bağlama şeklin kapasiteni değiştirmez ki
-
Olayın büyük çoğunluğu güvenlikle ilgili.
100V üzeri hayati tehlike oluşturur.
Bütün gün 53V 200Amper batarya grubuyla çalıştık.
Ama 220V 30mA dahi olsa büyük tehlikeydi.
-
real_agabey bunu yazdı
yani bana pek mantıklı gelmedi bu. o zaman evde de 220 kullanmayalım. sanayide 380 kullanmayalım vs vs
-
yolbulucu bunu yazdıreal_agabey bunu yazdı
yani bana pek mantıklı gelmedi bu. o zaman evde de 220 kullanmayalım. sanayide 380 kullanmayalım vs vs
Senin mantığına göre değil neyseki.
Evde sanayide zaten kaçak akım rölesi kullanarak bu sorunu çözüyorsun ve yalıtım olayı var kaçma kurtulma ihtimalin var.
Araç üzerinde en ufak darbede kablo sıyrığında veya su sızıntısında direk çarpılırsın.
Ve bu cihazlar darbeye ve su temasına çok uygun cihazlar.
-
real_agabey bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıreal_agabey bunu yazdı
Senin mantığına göre değil neyseki.
Evde sanayide zaten kaçak akım rölesi kullanarak bu sorunu çözüyorsun ve yalıtım olayı var kaçma kurtulma ihtimalin var.
Araç üzerinde en ufak darbede kablo sıyrığında veya su sızıntısında direk çarpılırsın.
Ve bu cihazlar darbeye ve su temasına çok uygun cihazlar.
e tesla neden 400 volt kullaniyo? lucid neden 950 volt kullaniyor ?
-
Çok detaylı bir soru.cevabı e-bike escooter için verdim.
Aynı sorun elektrikli arabalar içinde geçerli olmasına rağmen gereken standartlarda koruma mevcut elektrikli arabalarda. Heryeri sensör zaten biliyorsun. Ayrıca elektikli araçlar genel olarak AC akımı DC ye çevirerek bataryaları redresör mantığıyla şarj ederler.Redresörlerin maliyeti ve termal sınırlamalardan dolayı 75A sınırlaması vardır.
Ve aküleri aslında pil hücre gruplarından oluşur.
-
zalimadam bunu yazdı
ac akım uzun mesafelerde verimlidir. kısa mesafelerde dc akım vazgeçilmezdir. kısa mesafede voltun önemi yoktur önemli olan verebildiğin amperdir.
2 volt 50 amper güç kaynağı ile elektrikli ızgara çalıştırabilirsin ama 500 volt 1 amper ile çalıştıramazsın.
durum böyle hocam.
Çok güzel anlatmışsın ama esas son iki satırı sormuş arkadaş. ben de senin kaleminden okumak isterim şahsen :)