Neden Hala TTNET Kullanıyoruz ?
-
Türkiyedeki internet kullanıcılarının bana göre %90 nını elinde bulundurup heryere internet servisiiş bağlamasından dolayı olabilir mi ?
-
Turkiye de en mukemmel interneti benim bildigim superonline pazarlıyor.ttnet kurulmadan superonline vardı.ama altyapısını turk telekom dan alıyordu şu an kendi alyapısını kurdu.hayatım da 2 kere ttnet kullanmışlığım vardır benide bafiledi.1. 8 ay kulladım 18 ay parası aldı.2. çok muthiş ittiriyordu.Hemen kestim attım.superonline kullanıpta buralarda şikayetçi olan neden se hiç görmedim.5 senedir bu forumlara takılırım.şu an dial up ta normal adsl de ve quicknet te en kalitelisi superonline.ki bunlar bakır kablolarla verilmiyor superonline da ttnet te ki eski alcatel montajı 90 ların tesisatları gibi hiç değil.bu tür altyapıyı kurmak için Vodafona ruhsat aldı ama neden başlamadılar bilmiyorum.türk telekom eski sistemlerle biraz daha vatandaşı bafilemeye devam edecek bu aşikar.
-
weskeyy
superonline kullanıpta şikayetçi olanı pek bulamazsın çünki ttnet yanında superonline kullanan sayısı cok az kalıyor.
bide bakır kablolarla verilmiyor demişsin neyle veriliyor abi
eski model 90 ların alcatel tesisatı ne yav bide onu açıklasan -
aah ah demekten başka ne gelir elden... 3g 3g diye tutturcaklarına, fiberoptiği yaygınlaştırsınlar da
ttnet azabından kurtulalım. 3g yerine buna yoğunlaşsalar bence patlama olur.
-
Hocam ttnetten evine internet hizmeti alan Kayseri nin develi ilçesi bilmem ne köyündeki bir vatandaş normal telefon bağlantısı üzerinden almıyormu DSL ini.bu underground şebeke hattını bir teste soktun mu?peki İzmir Mavişehir e tellcomun bağladığı underground şebeke linerlarını gördünmü?solid katkılı bakır alaşımlı en fazla 3 katmanlı biri güvenlik kablosudur görmemişsen bu ne diyebilirsin.bunların ikisini tüm dsl bantlarında tste sok ve ve farkı gör.ben bir superonline kullanıcısıyım.şimdi vodafone da kullanıyorum neyse.ben o superonline tesisattan VDSL de alırım PON 1 devre de alırım.ama o örneğini verdiğim kayserideki altyapıdan izmir mavişehir e superonline in monte ettiği altyapıdan aynı hizmeti alamazsın en yakın altyapı kurulumcularına git sor ttnet ve superonline için 2005 ten sonra aldıkları ruhsat itibarı ile kurulacak altyapıda olması gereken malzeme.DSL için anlatacagım bu.
-
vegapc bunu yazdı:
-----------------------------
weskeyy
superonline kullanıpta şikayetçi olanı pek bulamazsın çünki ttnet yanında superonline kullanan sayısı cok az kalıyor.
bide bakır kablolarla verilmiyor demişsin neyle veriliyor abi
eski model 90 ların alcatel tesisatı ne yav bide onu açıklasan
-----------------------------süperonline fiberoptik kablolarla veriyor internetini.
-
kullanma ozaman zorlamı silah dayamış kulanacaksınmı diyor yok hangisi işine gelirse onu kulanırsın.
-
Superonline alt yapısı o kadar iyi değil.
Birde şu var, sorun yaşayan ttnet abonelerinin %85 inden fazlası kendi sorunlarını ttnet e yükleyip hizmet vermiyor diyen grup. Aslında ttnet in alt yapısı bazı bölgelerde mükemmel. Öyle çok ttnet müşterisi varki yıllardır kullanıp bir kez bile arıza kaydı açtırmamışlar. Devlet kurumu olduğu için bir de halk daha çok güveniyor ttnet e.
Şuan türk net de çalısıyorum, bir çok konuda müşteri odaklı ve ttnet den kat kat daha iyi. Bir çok işlemi telefon ile yapabiliyorsun. Ben ttnet de iken insanları kullan yada kullanma adam yerine katmıyorlardı ama türk net öyle değil. Yalnız ttnet telekomun olduğu için, türknet müşterileri ile ilgilenmiyorlar. Bu diğer servis sağlayıcılar içinde geçerli. Türk telekom pazarın hala %98 elinde tutuyor, diğer servis sağlayıcıları sadece %2 lik bir kullanım hakkına sahipler. Bu şekilde tekelcilik olduğu sürece ülkede gelişme çok yavaş işler.
Tek düşüncem bundan 3-4 yıl sonraki 3G teknolojisisnin kat ettiği yol. Kablo olmadan sabit hat olmadan istediğin yerde bağlanabilme özgürlüğü. Tabi bütçe lazım, alt yapı lazım, birde bir kaç gsm şirketi daha açılmalı, 3 şirket türkiyeye az,pazar ne kadar kızışırsa o kadar iyi hizmet alırız...
-
heh işte emirin dediği gibi süperonline da olsa türknetide olsa yaptıkları şey farklı değil.
sadece araya fazladan 1 adam daha katıyorsunuz ve belkide arıza sırasında telefonda karşınıza daha çok veya daha anlayışlı birisini buluyorsunuz.
ayrıca sen weskeyy İzmir Mavişehir e tellcom un fiber çekip fiberden bakıra çeviricilerle evlere dagıttıgı zengin bölgelerde yaşayabilirsin.
ama anadolu da yaşıyorsan ve o çok övdüğün tellcom senin şehrini yatırım yapmayı göze almadığı-düşünmedği-kale almadığı için ANKARA İSTANBUL İZMİR in lüks semtlerinde ikamet edemeyen vatandaş tellcomdan internet alacağı zaman türktelekomun altyapısını kullanmak zorunda. senin oturduğun yer özel bi yer. o dediğin yerlere aynı hizmeti TT türkcellden seneler önce götürdü zaten ama özelleri öldürmemek için ve tekeli arttırmamak için Telekomünikasyon kurumu türktelekomun elini ayağını bağlıyor. yoksa telekomda bilir o hizmeti onların yarı fiyatına götürmeyi çogunluğa göre konuşsak daha iyi olur. yoksa millet galeyana geliyor.
emirreis hayırlı olsun bu arada -
borcum olduğu için hala ttnetteyim =) borç kapanırsa smile e geçmeyi düşünüyorum