folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Neden Hala TTNET Kullanıyoruz ?

Neden Hala TTNET Kullanıyoruz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

weskeyy bunu yazdı:
    -----------------------------
    Hocam ttnetten evine internet hizmeti alan Kayseri nin develi ilçesi bilmem ne köyündeki bir vatandaş  normal telefon bağlantısı üzerinden almıyormu DSL ini.bu underground şebeke hattını bir teste soktun mu?peki İzmir Mavişehir e tellcomun bağladığı underground şebeke linerlarını gördünmü?solid katkılı bakır alaşımlı en fazla 3 katmanlı biri güvenlik kablosudur görmemişsen bu ne diyebilirsin.bunların ikisini tüm dsl bantlarında tste sok ve ve farkı gör.ben bir superonline kullanıcısıyım.şimdi vodafone da kullanıyorum neyse.ben o superonline tesisattan VDSL de alırım PON 1 devre de alırım.ama o örneğini verdiğim kayserideki altyapıdan izmir mavişehir e superonline in monte ettiği altyapıdan aynı hizmeti alamazsın en yakın altyapı kurulumcularına git sor ttnet ve superonline için 2005 ten sonra aldıkları ruhsat itibarı ile kurulacak altyapıda olması gereken malzeme.DSL için anlatacagım bu.
    -----------------------------

teknik terim konuşuyor. belli ki işi biliyor. O nederse odur.

"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DePrEm
    DePrEm's avatar
    Erkek

he ne kadar sövsekte ttnete şuan türkiyedeki en sağlam altyapı türktelekomda yani şimdi bu birinet, superonline ve smile gibi internet sağlayıcılar emin olun altyapı olarak ttnetin çok gerisindeler yoksa ttnete canlı ve cansız varlıkların bütünü girsin bununlada egosu tatmin olmuyanlar için hacmi ve kütlesi olan herşey girsin diyorum...

Yuksekten Uçanlardan Uzak... // insanlara güvenmemem konusunda insanlara güveniyorum...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Hatta telekomdakiler ttnet müşterileri ile ilgilenmezken diğer servis sağlayıcılarındaki müşterileri hiç kale almıyorlar :/

Birde şu var, ttnet de 4-5 ay borcunu ödeme adsl kapanmazken türknet de 1 ay ödeme hat kapanır ikinci ayda hizmeti iptal ederler. Diğer servis sağlayıcılar daha kötü...  Yani uzun lafın kısası telekom-ttnet bu ülkede en iyi hizmeyi sağlayan kuruluş, o yüzden bok atan herkeze söylüyorum beterin beteri var, çocukça küfür etmek yerine ttnet ile ne şekilde sorunumu çözerim diye  düşünün...

Vega saolasın dostum, cebitte tekrar görüşelim :)

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Konuyu dallandırmak istemiyorum ama yıllar once 28 kb olsun 56 kb ler olsun 90 ların sonu ya da o zamanlar da tercihim superonline dı.asıl demek istediğim ttnet yokken bu hizmeti superonline veriyordu.2003 te DSL işine girdi TT sonra TTnet peydahladı. yalan yok ortalıkta hizmet yoktu aslında sadece evimizde alo demek için kullandığımız tel kablosundan internet kullanmaya başladık ama bu hizmet hiç yenilenmedi zamana göre eski sistemlerle.sunucular bassın interneti nafile.altyapı sadece santrallerle sınırlı kalamaz ağ çok önemli bu işin lojistiği diyeyim.bu alana devlet hiç yatırım yapmadı.hepsini sadece telefon hizmeti içinde pazarlama mantığı şu anda bizi pahalı internet kullanmaya itiyor.birde sektoru özelleştirmede geç kalındı bir şirketin tekelinde hizmet kısa zamanda ancak turkiyede ki gibi olur.bakın ingiltere danimarka isveç batı avrupa ülkeleri bu alanda yatırımlarını tamaladılar son yıllarda yatırım oranı düşmüştür.yanımızdaki yunanistan ister uzaktan erişim olsun ister fiber erişim olsun şu an avrupanın  en hızlısı.2005 yılında telekomunikasyon kurulu internet pazarlama ve yatırım ruhsatı  vermeye başladı.şu an neden büyükşehirlerimizin rant bölgeleri şantiye gibi herkes bir an önce en iyi potansiyeli çekebileyim diye.ttnet olsun superonline olsun kendi altyapılarını kurmaya çalışıyorlar.Vodafone da bu alana yatırım için ruhsat aldı ama 3g işine yöneldiler gibi sanırım.ileri hızlı internet için eldeki altyapı kurtarmıyor çünkü.3g veya 4g ile fiberoptikten hızlı internet daha dünyada görülmedi.en hızlısını yine japonlarla, norveç ile etisalat arabistanda denedi diye biliyorum.bu yatırımı eğer geciktirirsek 3 dünya liginden de aşağılık oluruz bu  donanımlarımızla.VDSL2 ile 100 mpbs LTE nin fiberi diyeyim PON1 de ise 200Mpbs şu anki altyapı ile işlemez ben bunları düşünerek bazı şeyleri özetledim.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
Toplam Hit: 4433 Toplam Mesaj: 35