Neden Hiç Kötülere Bişey Olmaz?
-
"kötülere birşey olmaz" sözünü illa ki bir yerde duymuşsunuzdur..
eski filmlerde falan kullanılırdı daha çok, dilimize de bir deyim olarak giriş yaptı :)
herneyse sizlere de oluyo mu bilmiyorum ama, ben şimdiye kadar kötülerin başına bişey geldiğini görmedim.
ama etrafımda ne kadar iyi insan varsa başı beladan kurtulmuyor.
mesela okulda wc de fırlamanın biri sigara içsin, o bitirip çıktıktan sonra garibanın biri içeri girer tam o sırada hoca gelir onu götürür, kötüye gene bişey olmaz.
duruma bilimsel yaklaşırsak;
acaba dedim iyi kişiler etrafa sürekli pozitif enerji yaydıkları için mi negatif enerjiyi çekiyorlar?
ya da herşey birer tesadüf mü?..
ben şimdiye kadar şirinler çizgi filmi dışında kötülerin başına bişey geldiğini görmedim :)
sizin düşünceleriniz nedir bu konuda?
-
çok detaylı araştırmak lazım bu konuyu ama ilginç bi durum tabikide
-
kötüye bişi olmaz, iyiyide allah korur, onun için hep en uç noktalarda yaşamak gerekir...
-
şöle olabilir mi
kötü başına gelen şeyi umursamaz
aynı şey iyinin başına gelse o işten uzaklaşır kaçar üzülür
-
Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
-----------------------------şöle olabilir mi
kötü başına gelen şeyi umursamaz
aynı şey iyinin başına gelse o işten uzaklaşır kaçar üzülür
-----------------------------evet bu da güzel bir bakış açısı, dediğin gibi de olabilir :)
konuya katılım biraz artsa daha birçok ilginç fikrin çıkacağına eminim
-
valla kardes uzun zaman yasarlar ama olduklerı zaman ahırette kotulere sopada sokarlar :D
-
Athzai_Khaine bunu yazdı:
-----------------------------
kötüye bişi olmaz, iyiyide allah korur, onun için hep en uç noktalarda yaşamak gerekir...
-
hp32 bunu yazdı:
Athzai_Khaine bunu yazdı:
-
Kötüye bir şey olmaz . Ama neden ?! Şimdi şöyle bir durum var . Kötü , arkadaşın dediği gibi başına geleni umursamaz . George Orwell'in 1984 romanından yola çıkarak da "bilgisizlik kuvvettir." diyebiliriz . Bu yüzden , kötünün gözü önünde sevdiklerini kesseniz , sesi çıkmaz . Daha çok kudurursunuz . O yüzden kötülere bir şey olmaz .
-
Chingis bunu yazdı:
Kötüye bir şey olmaz . Ama neden ?! Şimdi şöyle bir durum var . Kötü , arkadaşın dediği gibi başına geleni umursamaz . George Orwell'in 1984 romanından yola çıkarak da "bilgisizlik kuvvettir." diyebiliriz . Bu yüzden , kötünün gözü önünde sevdiklerini kesseniz , sesi çıkmaz . Daha çok kudurursunuz . O yüzden kötülere bir şey olmaz .
Hala bu tür kitaplardan misallerle yorum çıkarılmasına sevndim ve şaşırdım, üstelik benim demek istediğimi kelimesi harfine demiş Chingis.. Eyvallah -
Bunun 2 bilimsel açıklaması var:
1- Insanlar hayata pozitif / iyimser / tecrübesiz olarak başlar...
Zamanla tecrübe ve acı edinince ise kızıp daha "agresif, acımasız" yani kötü
Olurlar. Tecrübeli oldukları ve bunu fark edecek zekada oldukları, aynı zamanda
Kurallara uymak zorunda kalmadıkları için işleri daha rahat yürür,
Bu yüzden de sırtları yere gelmez.2- Murphy Yasaları.