Neden Hiç Kötülere Bişey Olmaz?
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------
kötülük kime yapılır kime zarar verilir insan kiminle sınanır hepsinin tek cavabı vardır oda insan din insanla gelmiş ve duyurulmussa aksi idda edilemez.Ve Tanrının cehennemi olmasaydı ona kim inanıcaktı..
''kötülük kime yapılır kime zarar verilir insan kiminle sınanır hepsinin tek cavabı vardır oda insan''
Kötülük Kediyede Yapılır Kediyi Taşlar Zavallı Hayvanı Mundar Edersin Kafasını Yararsın Oda Bi Can
Köpek Hayvandır Bilmez Seni Isırır Yada Sana Havlar Sen Ona Vurursun Yada Öldürürsün,, İşte O Anda Sınanırsın
Bakalım Senin Kadar Zeki Olmayan Yaratıklara Ne Kadar İnsaf Edebiliosun,Sabır Gösterebiliyorsun,Büyüklük Edip Hayvandır Bilmez Nerden Bilsin Deyip Hoşgörebiliyorsun
Din İnsanla Geldi Evet Zaten İnsandan Başka Zararlı Varmı Şu Dünyada ?
Tanrının Cehennemi Olmasaydı Ona Kim İnanacaktı Heheheh Peki Cehennemin Olup Olmadığını Nerden Bileceksin ki O Zaman
Ayrıca Ben İnanırdım,,İnsan Kapının Arkasını Kapıyı Açmadan Göremez 'tamamen kişisel seçimlerle alakalıdır isteyen kapıyı açar isteyen başka kapı arar' Ben O Kapıyı Açmaya Karar Vermişim Ölünce Açılır Görürüm İnandığım Şeyin Gerçek Olup Olmadığını... -
Kötülere çok şey olur hoca, Fakat hayatlarının sonunda. Ee önemli olanda sondur zaten... Allah sonumuzu hayır eylesin.
-
şimdi, bir köyde ufak bir anlaşmazlık varsa kim çözer? muhtar. peki kavga yaralama olursa ? jandarma ve mahkeme.
peki köydeki bir adam pkk ya katılır ve o örgüt adına cinayet işlerse ? ağır ceza ya direkt.
iyilerin cürümü fazla olmadığı için muhtarlık kanalı yada basit bir mahkemede iş bitiyor.
kötülerin cürümü kötülük adına dahada arttığı için direk olarak ağır cezaya gidiyor.
basit mahkeme bu dünyadır.
ağır cezada öbür taraftır.
o yüzden iyilerin hesabı hemen bu dünyada kapatılır. büyük mahkemeye iş bırakılmaz.
kötüler ise bu dünyada serbesttirler .hesabı burada görülmez çünkü yanması, birazcık ısınması gerekmektedir.
-
Dos_Attach bunu yazdı:
BAAL bunu yazdı:
kötülük kime yapılır kime zarar verilir insan kiminle sınanır hepsinin tek cavabı vardır oda insan din insanla gelmiş ve duyurulmussa aksi idda edilemez.Ve Tanrının cehennemi olmasaydı ona kim inanıcaktı..
''kötülük kime yapılır kime zarar verilir insan kiminle sınanır hepsinin tek cavabı vardır oda insan''
Kötülük Kediyede Yapılır Kediyi Taşlar Zavallı Hayvanı Mundar Edersin Kafasını Yararsın Oda Bi Can
Köpek Hayvandır Bilmez Seni Isırır Yada Sana Havlar Sen Ona Vurursun Yada Öldürürsün,, İşte O Anda Sınanırsın
Bakalım Senin Kadar Zeki Olmayan Yaratıklara Ne Kadar İnsaf Edebiliosun,Sabır Gösterebiliyorsun,Büyüklük Edip Hayvandır Bilmez Nerden Bilsin Deyip Hoşgörebiliyorsun
Din İnsanla Geldi Evet Zaten İnsandan Başka Zararlı Varmı Şu Dünyada ?
Tanrının Cehennemi Olmasaydı Ona Kim İnanacaktı Heheheh Peki Cehennemin Olup Olmadığını Nerden Bileceksin ki O Zaman
Ayrıca Ben İnanırdım,,İnsan Kapının Arkasını Kapıyı Açmadan Göremez 'tamamen kişisel seçimlerle alakalıdır isteyen kapıyı açar isteyen başka kapı arar' Ben O Kapıyı Açmaya Karar Vermişim Ölünce Açılır Görürüm İnandığım Şeyin Gerçek Olup Olmadığını...
-----------------------------insanla insanın etkileşimi hayvanın ki ile bir olmadıgı için insanın insana tahamulu daha azdır hayvanlara göre insan hayvana neden zarar verir durduk yeremi yoksa psikolojik nedenlerle mi peki insan dogar dogmaz pskolojik olarak mı hasta dogar yoksa baska bir insanın yaptıkları sayesinde mi sonuc olarak yine insan la insanın etkileşimidir.
cehennem yada cennet gibi kavramların dogrulugunu ispatlayıcı bir sey söylemedim ki sadece dini litaraturde yer alan kavramları taban alarak insanın Tanrı ile arasında ki bagı kendi görusmle acıklıyorum.Hee sen diyosun ki ben inanırım gerisine karısmam öldugum zaman ya vardır ya yoktur ben işimi garantiye alıyımda mantıgı yine o kendini inanmak zorunda hissettgin dindede yer alan ve yasak olan bir seydir nede olsa islamda niyet önemli degilmdir eger sen işini garantiye alma mantıgı ile yaklasıyorsan kendi inancına zaten bastan hatalısın.Yine tekrerlıyorum ben sadece yazılan söylenen seyleri taban alarak yorum yaparım kutsal kitapları ne ben yazdım nede bana vahi geldi o yüznden cennet ve cehennemin dogrulugu hakkında kesin vardır demem diyemem bunu siz inanan muminler bize buna neden inandıklarını acıklıyarak kendi imanları test etsinler işte fırsat...Sen yahut baskası sadece korkular yüzüden iman ettigniz saklamaktan vazgecin söyleyin rahatlayın yoksa sana yapılan kötuluklerin cezasına vermiyecek olan bir Tanrıya simdiki inancın oldugu kadar inanırmıydın.
-
bana göre dünyaya imtihan için gönderildiğimizden dolayı
iyiler devamlı imtihana tabi tutulur ve sadakatinin ispatı istenir..Bundan dolayı gelecek sıkıntı verici durumlra..vb. katlanabileceğini veya isyana gideceğini ise iradesi belirler..
kötülere nie elliceksinki zaten sapmış yolundan..
imtihanın değerlendirmesini kim yapıyor biliyosunuz..nası bi sonuç çıkacağını kimse bilemz..kötü die cehenneme,ii die cennete gidecek die bişe yok..
-
BAAL bunu yazdı:
insanla insanın etkileşimi hayvanın ki ile bir olmadıgı için insanın insana tahamulu daha azdır hayvanlara göre insan hayvana neden zarar verir durduk yeremi yoksa psikolojik nedenlerle mi peki insan dogar dogmaz pskolojik olarak mı hasta dogar yoksa baska bir insanın yaptıkları sayesinde mi sonuc olarak yine insan la insanın etkileşimidir.cehennem yada cennet gibi kavramların dogrulugunu ispatlayıcı bir sey söylemedim ki sadece dini litaraturde yer alan kavramları taban alarak insanın Tanrı ile arasında ki bagı kendi görusmle acıklıyorum.Hee sen diyosun ki ben inanırım gerisine karısmam öldugum zaman ya vardır ya yoktur ben işimi garantiye alıyımda mantıgı yine o kendini inanmak zorunda hissettgin dindede yer alan ve yasak olan bir seydir nede olsa islamda niyet önemli degilmdir eger sen işini garantiye alma mantıgı ile yaklasıyorsan kendi inancına zaten bastan hatalısın.Yine tekrerlıyorum ben sadece yazılan söylenen seyleri taban alarak yorum yaparım kutsal kitapları ne ben yazdım nede bana vahi geldi o yüznden cennet ve cehennemin dogrulugu hakkında kesin vardır demem diyemem bunu siz inanan muminler bize buna neden inandıklarını acıklıyarak kendi imanları test etsinler işte fırsat...Sen yahut baskası sadece korkular yüzüden iman ettigniz saklamaktan vazgecin söyleyin rahatlayın yoksa sana yapılan kötuluklerin cezasına vermiyecek olan bir Tanrıya simdiki inancın oldugu kadar inanırmıydın.
Hocam Sanırım Beni Anlamıyorsun Sorduğun Soruların Cevaplarını Veriyorum Ama Bu Sefer Soruyu Değiştirip Yeniden Soruyorsun Bak Şimdi
1-insanla insanın etkileşimi hayvanın ki ile bir olmadıgı için insanın insana tahamulu daha azdır,,,, Nerden Geldide Yazdın Bunu Hocam :S
Ne Demeye Çalışıyorsun Hocam Etkileşimden Bahseden Kim Açık Açık Güzel Güzel Yazsana
İnsan Hayvana Neden Zarar Verir Durduk Yeremi Yoksa Psikolojik Nedenlerlemi :S Nedenleri Ne Olursa Olsun Zararsız Bir Canlıya Zarar Vermeyi Aklın Mantığın Alıyormu Güzel Kardeşim
İnsanın İnsanla Etkileşimiymiş Tamam Öyle Olabilir Bişe Demiyorum Ben Senin Yazdıklarına Karşılık Veriyorum Hocam
Diyorsunki; ''Kötülük Kime Yapılır Vs.. Tek Cvp Var İnsan'' Ben Sana Tek Cvp İnsan Olmadığını Gösterdim
Konu Dağılıyor Hocam Neyse Tartışmaya Gerek Yok Eğer Genede Konuşmak İstersen Msn'den Devam Edelim :)
Edit: İnancıma Deyinmişsin Hocam Ben Sana Cvp Verirken Senin Sorduğun Tarzda Mantıkta Cvp Veriyorum Aynen Senin
Mantığınla Örneklendirdiğim İnanç Türü Gibi
Sen Kendi Mantığını Yadırgıyorsun Bak :) -
Dos_Attach bunu yazdı:
-----------------------------BAAL bunu yazdı:
insanla insanın etkileşimi hayvanın ki ile bir olmadıgı için insanın insana tahamulu daha azdır hayvanlara göre insan hayvana neden zarar verir durduk yeremi yoksa psikolojik nedenlerle mi peki insan dogar dogmaz pskolojik olarak mı hasta dogar yoksa baska bir insanın yaptıkları sayesinde mi sonuc olarak yine insan la insanın etkileşimidir.cehennem yada cennet gibi kavramların dogrulugunu ispatlayıcı bir sey söylemedim ki sadece dini litaraturde yer alan kavramları taban alarak insanın Tanrı ile arasında ki bagı kendi görusmle acıklıyorum.Hee sen diyosun ki ben inanırım gerisine karısmam öldugum zaman ya vardır ya yoktur ben işimi garantiye alıyımda mantıgı yine o kendini inanmak zorunda hissettgin dindede yer alan ve yasak olan bir seydir nede olsa islamda niyet önemli degilmdir eger sen işini garantiye alma mantıgı ile yaklasıyorsan kendi inancına zaten bastan hatalısın.Yine tekrerlıyorum ben sadece yazılan söylenen seyleri taban alarak yorum yaparım kutsal kitapları ne ben yazdım nede bana vahi geldi o yüznden cennet ve cehennemin dogrulugu hakkında kesin vardır demem diyemem bunu siz inanan muminler bize buna neden inandıklarını acıklıyarak kendi imanları test etsinler işte fırsat...Sen yahut baskası sadece korkular yüzüden iman ettigniz saklamaktan vazgecin söyleyin rahatlayın yoksa sana yapılan kötuluklerin cezasına vermiyecek olan bir Tanrıya simdiki inancın oldugu kadar inanırmıydın.
Hocam Sanırım Beni Anlamıyorsun Sorduğun Soruların Cevaplarını Veriyorum Ama Bu Sefer Soruyu Değiştirip Yeniden Soruyorsun Bak Şimdi
1-insanla insanın etkileşimi hayvanın ki ile bir olmadıgı için insanın insana tahamulu daha azdır,,,, Nerden Geldide Yazdın Bunu Hocam :S
Ne Demeye Çalışıyorsun Hocam Etkileşimden Bahseden Kim Açık Açık Güzel Güzel Yazsana
İnsan Hayvana Neden Zarar Verir Durduk Yeremi Yoksa Psikolojik Nedenlerlemi :S Nedenleri Ne Olursa Olsun Zararsız Bir Canlıya Zarar Vermeyi Aklın Mantığın Alıyormu Güzel Kardeşim
İnsanın İnsanla Etkileşimiymiş Tamam Öyle Olabilir Bişe Demiyorum Ben Senin Yazdıklarına Karşılık Veriyorum Hocam
Diyorsunki; ''Kötülük Kime Yapılır Vs.. Tek Cvp Var İnsan'' Ben Sana Tek Cvp İnsan Olmadığını Gösterdim
Konu Dağılıyor Hocam Neyse Tartışmaya Gerek Yok Eğer Genede Konuşmak İstersen Msn'den Devam Edelim :)
-----------------------------yahu biraz düz mantık bakma olaylara derinlere in orda bana,hayvanı örnek göstermişsin evet ama nasıl islam derin bir felsefe ise inanmayanlara bu konuda verdigin örnege karsılık verdigim cevapta düz mantıkla bakıldıgında görülmeyen algılanamayan bir cevap gibi görünüyor.Simdi tabikide zararsız bir hayvana durduk yere zarar vermek mantıklı degil ama insanı hayvana eziyet etmeye iten sebep nedir ? kimse dogar dogmaz sadist duyglularla dunyaya gelmez bak 1879 da psikoloji pozitif bir bilim olmustur yani bilimsel olarak insanın bir davranısı vardır bunada butun olarak psikoloji denir yani kanıtlanmıs bir sey.Acı cektirmek eziyet ettirmek zamanla bozulan insan davranısıdır.Dogamız geregi biz insanlar içinde dogar insalar içinde büyürüz ve dolaylı olarak bizi insan etkiler yani zamanla davranısımızdaki bozukluk insan kaynaklıdır bir hayavan yada zarasız bir canlıya zara vermekte bu bozuklugun bir parcasıdır.Yani nedeni ne olursa olsun demek yanlıs sen bu mantıkla gidersen zihin özurlu birisnden normal birymiş gibi davranmasınıda istersin.
Yani dedigim gibi Kötuluk yine insandan baskasına yapılmaz cunku senin davranıslarını bozanda bir insandır sende gider zarasız bir hayvana gidip zarar verirsen bu inanc dolayısı ile gunaha girmiş ve gunahda kötu bir sey oldugu için senin davranısını (psikoloji) bozanda dolaylı olarak sana kötuluk etmiş olur sonuc yine insan insan kötuluk eder hayvan ise aklı ve mantıgı olmadıgı için aractır dolayısı ile Kötülük sadece insana yapılır.
-
BAAL bunu yazdı:
yahu biraz düz mantık bakma olaylara derinlere in orda bana,hayvanı örnek göstermişsin evet ama nasıl islam derin bir felsefe ise inanmayanlara bu konuda verdigin örnege karsılık verdigim cevapta düz mantıkla bakıldıgında görülmeyen algılanamayan bir cevap gibi görünüyor.Simdi tabikide zararsız bir hayvana durduk yere zarar vermek mantıklı degil ama insanı hayvana eziyet etmeye iten sebep nedir ? kimse dogar dogmaz sadist duyglularla dunyaya gelmez bak 1879 da psikoloji pozitif bir bilim olmustur yani bilimsel olarak insanın bir davranısı vardır bunada butun olarak psikoloji denir yani kanıtlanmıs bir sey.Acı cektirmek eziyet ettirmek zamanla bozulan insan davranısıdır.Dogamız geregi biz insanlar içinde dogar insalar içinde büyürüz ve dolaylı olarak bizi insan etkiler yani zamanla davranısımızdaki bozukluk insan kaynaklıdır bir hayavan yada zarasız bir canlıya zara vermekte bu bozuklugun bir parcasıdır.Yani nedeni ne olursa olsun demek yanlıs sen bu mantıkla gidersen zihin özurlu birisnden normal birymiş gibi davranmasınıda istersin.Yani dedigim gibi Kötuluk yine insandan baskasına yapılmaz cunku senin davranıslarını bozanda bir insandır sende gider zarasız bir hayvana gidip zarar verirsen bu inanc dolayısı ile gunaha girmiş ve gunahda kötu bir sey oldugu için senin davranısını (psikoloji) bozanda dolaylı olarak sana kötuluk etmiş olur sonuc yine insan insan kötuluk eder hayvan ise aklı ve mantıgı olmadıgı için aractır dolayısı ile Kötülük sadece insana yapılır.
Hani Az Önce Dedim Ya Hocam Dünyada İnsandan Başka Zararlı Varmı ? Diye Evet Bak Zaten Ben Senin Düşünceni Desteklemişim :)
İşte Birde Şöyle Bi Durum Var Hocam
Şimdi Etkilenip Etkilenmemek Senin Karakterine Kalmış Bişey,,Duygusal Olursun Etkilenirsin Üzüntülü Olursun Kızar Sinirlenir Etkilenirsin
Dünyaya Küsersin İki Gereksiz İnsan Yüzünden
Canına Kıyarsın Sevgilin Terketti Diye
Evet Dai Haklısın İnsan İnsanı Etkiliyor
Ama Benim Yaşım 20 Olmuş Hiç Bi İnsanoğlu Yüzünden Tutup Bi Hayvana Yada Başka Bi İnsana Zarar Vermedim Hocam
Sevgilimle Kavga Edip Anneme Bağırmışımdır Durduk Yere Evet Bak Etkilenmişimdir :)
Ama Hocam Elimden Geldiğince Mantıklı Kontrollü Davranmaya Çalışıyorum Bi Anlamda Bu Psikopat Dolu Dünyada Etkilenmeden Kimsenin Kalbini Kırmadan Günaha Girmeden Hayatımı Sürdürmeye Çalışıyorum Kardeşim
Eğer Devam Etmek İstersen Msn Vereyim Pm'den Ekle Konuşalım Her Zaman :) -
kötüye bişey olmaz
iyiyi de Allah korur,
eee?
napcaz şimdi?