Neden Linux Daha İyi
-
Sürekli olarak linuxtan bahsettiğim insanlar ya önyargılı olarak "dandiktir o" diyor yada kullanmayı bilmeyen-ama-kullandığını-zanneden birinden kötü(!?) olduğunu duyup, olumsuz cevap veriyor.
fakat linuxcu bir mürid olarak bu önyargıyı kırmaya çalışacağım.
şuana kadar birçok kişiye neden linuxun daha iyi olduğunu çok farklı örnekler vererek açıklamya çalışmıştım(virüs derdi yok,hızlı,özgür,bedava, vs..)
fakat buradaki sitede Manu Cornet tarafından yazılıp türkçeye çevrilen "Why Linux is Better" başlıklı yazıda bütün nedenlerini görebilirsiniz.
http://www.whylinuxisbetter.net/index_tr.php
önyargılı davranmayın.
-
valla hiç linux kullanmadım fazlada anlamam bu işlerden xp kullanıyom internetime giriyom işlerimi görüyom haa belki bilgisayar ilk geldiğnde linux kurulu olsaydı ve sen neden xp(vista 98 95) daha iyi diye konu açsaydın cevabım heralde aynı olurdu...
-
o zaman arkadaşım denemelisin mutlaka linux u
en baştaki alışma evresi biraz sorun yaşatıyor ama sonrasında herşey daha güzel oluyor emin olabilirsin...
-
daha önce okumuştum çok ibişçe örnekler de var haklı yazıların yanında =))
şimdi de reklamlara tıkladım...
-
o değilde saf linux mu kullansam yoksa pardus mu?
-
baris_ekin bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------bu linux'un kaç çeşidi var.
-
baris_ekin bunu yazdı:
-----------------------------saf linux varsa ver de biz de kullanalım =D
ubuntu kullan, pardus daha yol alıcak kullanılmayı haketmek için. 2009 versiyonu iyi olur umarım.
-
PyramiD bunu yazdı:
-----------------------------baris_ekin bunu yazdı:
-----------------------------bu linux'un kaç çeşidi var.
-----------------------------linux çekirdek üzerinden geliştiriciler tarafından yapıldığı için bi çok çeşidi var
ubuntu var
pardus var
mandriva
mandrake
opensuse
red hat
vs.
100lerce vardır heralde :)
en yaygını ubuntu çünkü eve ücretsiz cd gönderiyolar :)
-
Sigara mı Nargile mi?
-
ubuntu en iyisi tabii
-
ya ben de ubuntu kullanmaya başladım geçenle windowsun kilitlenmelerinden dolayı. yazıcı yeni tamirden gelmişti bi türlü tanıtamadım ubuntuya.
2 gün önce wireless kart aldım kablosuz bağlantı için onu da kuramadım iyice soğudum linuxtan. koca açık kaynak dünyası şu driver sorununa adam akıllı bi çözüm bulamamış. şimdi diceksiniz. sen kuramamışsın. ben kuramadıysam bilgisayarı sadece internete girmek, oyun oynamak, chat yapmak, kullanan kullanıcılar nasıl yapıcak?