Neden Linux Daha İyi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek
    TekBuluT bunu yazdı:
    -----------------------------

ya ben de ubuntu kullanmaya başladım geçenle windowsun kilitlenmelerinden dolayı. yazıcı yeni tamirden gelmişti bi türlü tanıtamadım ubuntuya.

2 gün önce wireless kart aldım kablosuz bağlantı için onu da kuramadım iyice soğudum linuxtan. koca açık kaynak dünyası şu driver sorununa adam akıllı bi sorun bulamamış. şimdi diceksiniz. sen kuramamışsın. ben kuramadıysam bilgisayarı sadece internete girmek, oyun oynamak, chat yapmak, kullanan kullanıcılar nasıl yapıcak?

He is finding himself.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JUSTICE
    JUSTICE's avatar
    Erkek

TekBuluT bunu yazdı:

ya ben de ubuntu kullanmaya başladım geçenle windowsun kilitlenmelerinden dolayı. yazıcı yeni tamirden gelmişti bi türlü tanıtamadım ubuntuya.

2 gün önce wireless kart aldım kablosuz bağlantı için onu da kuramadım iyice soğudum linuxtan. koca açık kaynak dünyası şu driver sorununa adam akıllı bi çözüm bulamamış. şimdi diceksiniz. sen kuramamışsın. ben kuramadıysam bilgisayarı sadece internete girmek, oyun oynamak, chat yapmak, kullanan kullanıcılar nasıl yapıcak?

Aynı problemi bir arkadaşım daha yaşamıştı. Airties modemdi. Ubuntunun böyle hatalar yapmasına inanamıyorum 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turan-Mete
    Turan-Mete's avatar
    Erkek

celoron bunu yazdı:

Sürekli olarak linuxtan bahsettiğim insanlar ya önyargılı olarak "dandiktir o" diyor yada kullanmayı bilmeyen-ama-kullandığını-zanneden birinden kötü(!?) olduğunu duyup, olumsuz cevap veriyor.

bunu diyenler hic bir zaman belkide linux kurmamis olanlar veya kurupta kasmayan cift tik kulturune alisan ibislerdir.

Nasıl ki doyurulmayan açlık bir müddet sonra, açlık hissinin iptali ve neticede ölüme yol açıyorsa, okuma ve fikretme davası için de aynı şeyler sözkonusu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek

TekBuluT bunu yazdı:

2 gün önce wireless kart aldım kablosuz bağlantı için onu da kuramadım iyice soğudum linuxtan. koca açık kaynak dünyası şu driver sorununa adam akıllı bi çözüm bulamamış. şimdi diceksiniz. sen kuramamışsın. ben kuramadıysam bilgisayarı sadece internete girmek, oyun oynamak, chat yapmak, kullanan kullanıcılar nasıl yapıcak?

benim laptobun  ekran kartı sis671. sis firması linux için driver çıkartmayacağını söylemi(ve çıkartmamış). ama açık kaynakçılar sağolsun 2d driver yapivermişler. eğer vaktin ve biraz bilgin varsa bazı istisnalar hariç bütün driverları kurabilirsin. bu arada şunu söyliyim ubuntu 7 yüklediğim zaman ethernet hariç hiçbir driver çalışmıyordu(ses,ekran kartı,kablosuz), fakat 8 i yüklediğimde sesi kolayca hallettim ekran kartına 8 için kolay bir kurulum buldum, kablosuzu ise kendiliğinden tanıdı. artık zamanla dahada gelişecek. sonuçta açık kaynak kod bu işten para kazanmadığı için windows kadar mali bakımdan güçlü değil. bu yüzden açık kaynak kodlu birçok şeyi gönüllüler geliştiriyor.

evde birde eski masaüstü bilgisayar vardı, ubuntu 8 i kurduğum anda herşeyi tanıdı. xp kurduğumda ise hepsini kendim yüklemek zorunda kalıyordum :)

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dreamtn
    Dreamtn's avatar
    Erkek

Virüs derdi var... Linux tabanlı virüs veya saldırıda yapılabilir.. Ama Microsoft kadar yaygın olmadığından .. O kadar çok yazılmamıştır..

Hızlıdır..

Özgürdür..

Bedavadır..

Fakat : Bir işletim sistemini herkez geliştirir.. Ama Ubuntu Red Hat bu gibi firmalar Microsofttan büyük olmadığı sürece altyapı olsun destek olsun .. Veya geliştirmek olsun Özgürlük bu konuda yanlışa götürür .. Çok özgürleşirsen amaca ulaşamazsın..

Benim en çok hoşlandığım linux işletim sistemide Ubuntudur.. :) Tavsiye ederim..

Toplam Hit: 3710 Toplam Mesaj: 16