Neden Mutlu Değiliz ?
-
"Başkalarını daha mutlu sandığımız için mutlu değiliz. " Diye bişey okumuştum dayı haklı olabilir.
-
Beyler acik konusmak gerekirse insanlarin neden huzursuz ve mutsuz oldugunu bilimsel ve ruhsal olarak biliyorum. Ornegin bir sorun soyleyin ona neden uzuldugunuzu nasil iyi olacaginizi anlatirim. Benim sorunumsa neden yasadigim. Bir cok genc oluyorken ben hayal kuramiyorum. Huzursuzum bende surekli cabalayip yasamaya gayret ediyorum da beni en cok yoran ölum ve sonrasi...
-
Tek doyumsuz mutluluk Allah aşkı ve sevgisi olduğu için, hayatına bu olguyu sokamayan insanlar sanal mutluluklar peşinde koşuyor ve mutluluğu yalanlar üzerine kurulmuş bir dünyada arıyor.
Bu yüzden maneviyata değer veren insanlar sufiyat ile Allah yoluna yönelerek gerçek mutluluk sahibi oluyorlar.Kimisi çıkıp yobaz diyebilir ve herşey gibi bunu da dine bağladın diyebilir fakat denemeden anlayamazsın.
Ben mutluyum; çünkü yaşantımı , yapacaklarımı, beklentilerimi maneviyat yolunda şekillendiriyorum.Dünya'nın bana verebileceği birşey olmadığı farkındalığıyla bütün belaların ve güzelliklerin Allah'tan geldiğini bilerek mutlu oluyorum.
Mutluluğun tek yolu, geçici ve sanal olan dünyanın getirilerinden sıyırılarak doğru yola , Allah yoluna yönelmektir bana göre.
-
pozitif düşün az .
-
zeybekustasi bunu yazdıBeyler acik konusmak gerekirse insanlarin neden huzursuz ve mutsuz oldugunu bilimsel ve ruhsal olarak biliyorum. Ornegin bir sorun soyleyin ona neden uzuldugunuzu nasil iyi olacaginizi anlatirim. Benim sorunumsa neden yasadigim. Bir cok genc oluyorken ben hayal kuramiyorum. Huzursuzum bende surekli cabalayip yasamaya gayret ediyorum da beni en cok yoran ölum ve sonrasi...
Sevdigin kızdan ayrıldın mutlu olmak için ne yapacan ?
21 Temmuzda DGS sınavına girecem huzursuzum matematikden fazla anlamıyorum ? -
Şakirtler de geldiğine göre haydi ben yattara, kendinize dikkat edin, üzülmeyin, ramazan geliyor son günlerri iyi değerlendiriin,
Son olarak ; http://www.youtube.com/watch?v=Gz0_fWB02JY
Afiyet olsun ama göbek yapmasın, seviyorum tahribat ülen seni. -
eaconda musluman olmayip senden daha mutlu insanlari gosterebilirim. sen muslumansam huzurlu olmaliyim inancina baglanmissin ve malum ölümden sonrasi icinde kafan rahat oldugu icin 4.5 milyar gayrimuslume aptal gozle bakabilir misin ? bende muslumanim fikih bilgim hayli var arabca biliyorum ve huzursuzum sence bunun sebebi iyi ibadet edememem mi saniyorsun :)
-
Esconda bunu yazdı
Tek doyumsuz mutluluk Allah aşkı ve sevgisi olduğu için, hayatına bu olguyu sokamayan insanlar sanal mutluluklar peşinde koşuyor ve mutluluğu yalanlar üzerine kurulmuş bir dünyada arıyor.
Bu yüzden maneviyata değer veren insanlar sufiyat ile Allah yoluna yönelerek gerçek mutluluk sahibi oluyorlar.Kimisi çıkıp yobaz diyebilir ve herşey gibi bunu da dine bağladın diyebilir fakat denemeden anlayamazsın.
Ben mutluyum; çünkü yaşantımı , yapacaklarımı, beklentilerimi maneviyat yolunda şekillendiriyorum.Dünya'nın bana verebileceği birşey olmadığı farkındalığıyla bütün belaların ve güzelliklerin Allah'tan geldiğini bilerek mutlu oluyorum.
Mutluluğun tek yolu, geçici ve sanal olan dünyanın getirilerinden sıyırılarak doğru yola , Allah yoluna yönelmektir bana göre.
pek de dinine bağlı biri sayılmam,bu dediklerini de yapmadım ama haklı.
Din demek hayatı basite almak demek,herşeyi maneviyata bağlamak demek,ufak şeylerle mutlu olmak demek,başına gelen derde hayırlısı olsun vardı bi bildiği allahın deyip geçmek demek,hayatı değil öteki dünyayı önemsemek demek,mütevazi yaşam demek..Ee bunu yapan adam zaten mutlu olur..ama kaç kişi yapabilir o da var
-
JuMaN bunu yazdızeybekustasi bunu yazdı
Beyler acik konusmak gerekirse insanlarin neden huzursuz ve mutsuz oldugunu bilimsel ve ruhsal olarak biliyorum. Ornegin bir sorun soyleyin ona neden uzuldugunuzu nasil iyi olacaginizi anlatirim. Benim sorunumsa neden yasadigim. Bir cok genc oluyorken ben hayal kuramiyorum. Huzursuzum bende surekli cabalayip yasamaya gayret ediyorum da beni en cok yoran ölum ve sonrasi...
Sevdigin kızdan ayrıldın mutlu olmak için ne yapacan ?
21 Temmuzda DGS sınavına girecem huzursuzum matematikden fazla anlamıyorum ?
İstesigin sevsigin kizi elde etmekse bir cok yol var. Sinav icinde calisacaksin. Seni huzursuz yapan sey ne biliyor musun. Seninle konusan belki hic farkedemedigin zihnin. Surekli ileride kotu seyler olabilme ihtimalini sana hatirlatan zihnin asil sorun. Bence en buyuk idrak bu. Huzuruda mutluluguda zihin sana hatirlatiyor. Eger seninle konusani gorur bunu iyileriyle degistirirsen izdirap cekmessin. Ve disinda yasadigin hayat icinde yasadigin hayat kadar onemli degildir bu yuzden fakir ama mutlu insanlar var. genel idrak bu bana gore. :) zeybekustasi tarafından 05/Tem/13 01:50 tarihinde düzenlenmiştir -
Mutsuzum evet...
Mutsuzluğum sadece parayla değil, hayatımdaki tüm sorunlarla eş değer. Eğitimimle, işsizliğimle, parasızlığımla... Yapacak tek bir sikim yok vallahi. İş için hangi kapıyı çalsam geri çevrildim. Cebimde ahım şahım para da yok. Yaklaşık 4 aydır aylık 100-200 lirayla geçiniyorum. Uykusuzum yeterince. Gözlerimi ne zaman kapatsam titreyerek geri uyanıyorum. Şu yazın sıcağında üşüyorum inan ki.
Belki bende bir sıkıntı vardır diyorum kendime. Hayra alamet değil yoksa çaldığım binbir kapının hepsinden geri çevrilmek. Kız arkadaşımla kavga ediyoruz bazen. Üstelemiyorum. Yüzün neden asık diyor kendisi de aynı sorundan müzdarip bir şekilde yüzünü asarak bana bakarken. Her şeyin kökünün para olduğunu düşünüyorum sonra. Paramız olsa diyorum, belki mutlu olurduk bu kanserleşmiş monotonluktan sıyrılarak...
Para her derdin devası... Aynı anda her şekilde dert yaratan... İnsanlardan da tiksindim. Belki bunun da etkisi var. Muhabbetler, sohbetler açmıyor. Sıkıldım futboldu, siyasetti, karı-kızdı muhabbetlerinden. Ne konuşacağımı da bilmiyorum. Belki diyorum birisi anlar ancak kimse müneccim değil ki sen anlatmadan seni anlayabilsin.
Her şey bir yana hayal kurabiliyorum ve kurduğum hayallerde bir nebze de olsa mutlu olabiliyorum ancak gel gör ki, kafayı sıyırdım sıyıracağım. Bu gidişle şizofreni ya da ona benzer bir hastalığın baş göstermesi yakındır. Hastalığın neye benzediğini bilince ona yakalanma ihtimalimiz var mı diye düşünüyorum sonra. Çünkü bilirsiniz, şizofreni hastaları şizofren olduklarını bilmez ya da kabul etmezlerdir.
76 milyon içerisinde bir başımızayız. Temelde aynı, benzer, standartken bizler, yabancıyız birbirimize. Bunlardan da mutsuzuz. Belki ben bundan da mutsuzum. Bilemeyecek kadar karışık kafam.