Neden Mutlu Değiliz ?
-
zeybekustasi bunu yazdıJuMaN bunu yazdızeybekustasi bunu yazdı
Beyler acik konusmak gerekirse insanlarin neden huzursuz ve mutsuz oldugunu bilimsel ve ruhsal olarak biliyorum. Ornegin bir sorun soyleyin ona neden uzuldugunuzu nasil iyi olacaginizi anlatirim. Benim sorunumsa neden yasadigim. Bir cok genc oluyorken ben hayal kuramiyorum. Huzursuzum bende surekli cabalayip yasamaya gayret ediyorum da beni en cok yoran ölum ve sonrasi...
Sevdigin kızdan ayrıldın mutlu olmak için ne yapacan ?
21 Temmuzda DGS sınavına girecem huzursuzum matematikden fazla anlamıyorum ?
İstesigin sevsigin kizi elde etmekse bir cok yol var. Sinav icinde calisacaksin. Seni huzursuz yapan sey ne biliyor musun. Seninle konusan belki hic farkedemedigin zihnin. Surekli ileride kotu seyler olabilme ihtimalini sana hatirlatan zihnin asil sorun. Bence en buyuk idrak bu. Huzuruda mutluluguda zihin sana hatirlatiyor. Eger seninle konusani gorur bunu iyileriyle degistirirsen izdirap cekmessin. Ve disinda yasadigin hayat icinde yasadigin hayat kadar onemli degildir bu yuzden fakir ama mutlu insanlar var. genel idrak bu bana gore. :)Hayırlısı bakalım o zaman.
-
Ben daha önce böyle bi konu açmıştım
http://www.tahribat.com/Forum-Boslukta-Olmak-177714/
Aynı şey gibime geldi herşey tamam gibi gülüp eğleniyoz ama eksik birşey var amk ?
belkide tam değildir la öyle diyom
Bende o eksik şeyi bekliyorum artık geleceği varsa kendi gelsin ibine
bi söz var
arayan bulamaz, bulanlar arayanlardır..
-
Farklı ırklara yönel hacı nambi yenge senin içini karartmış anlaşılan :/
-
Sen yanlızlığın y sini dahi bilmiyorsun......
-
http://www.youtube.com/watch?v=YxPYgcHLzcQ
Kafan yerine gelsin.
-
Yeteri kadar dolaşmıyor, sevişmiyor, ilgi-saygı görmüyor ya da ekonomik ihtiyaçlarını karşılayamıyorsun.
-
Evrim 2.9 milyar yıllıktır.
Modern insan 50.000 senedir var.
50 bin senedir topluluk halinde dialog halinde yaşadık.
Savaşırken bile karşıdaki düşmandan yeni teknikler öğrendik (kılıçta vs..).***
Gel gelelim son 50 senedir TV, radyo, telefon, internet, bilgisayar girdi hayatımıza.
Dialog yok.
Herşey telefon üzerinden, internet üzerinden yapılır oldu.
Kullanılmayan yetenek ve organlar zayıflar. Kesin ve net !
Bunun bir örneği konuşmadır.
Asosyal olan, konuşma yeteneğini kaybetmeye başlar.
Dialog kurmakta zorlanır.***
Mutsuzuz, depresyondayız.
Eskilere göre daha çok şeyimiz var.
Ama aslında çok eksiğiz ; çünkü dialogumuzu yitirdik.
Tüm nedeni budur.***
PUA (pick up , kız tavlama sanatı) derslerine giden (dünyada) genelde bilgisayarla ilgili adamlar. Çok yoğunlukta.
Bilgisayar insano asosyalleştiriyor. Kesin, net ve hepimizin kısmen yada tamamen yaşadığı olaylardır.Kız arkadaşsız, arkadaş ortamsız ; sağlıklı bir ruh halimiz O-LA-MAZ !
Kız arkadaş bir çok konuda önemlidir. Evet seks ile hormonlar düzenlenir ama bunun ötesindedir.
Bencil olmayız, konuşarak yalnızlıktan ve içe kapanmadan kurtuluruz.
Dertleşiriz. Psikolojik açıdan tonla faydası var.vs.. vs.. vs..
Ben insanlığın depresyon ve mutsuzluğunu asosyalliğe dolayısıyla teknolojiye bağlıyorum.
1960'lardan sonra siyasi krizde olan Türkiye bile mükemmeldi. İnsanlar arasında bağ vardı, birbirlerini ziyarete gidiyorlardı. Sıçtımın cep telefonları falan yoktu. İnsanlar şimdiye göre daha mutluydu.
Zenginlik, ne kadar çok şeye ihtiyacınız olduğu değil ; ne kadar az şeye ihtiyacınız olduğunla alakalıdır.
Biz arabayı, iPhone'ları, bilgisayarları zenginlik zannettik. Oysa esas zenginlik bunlar değil ; çevre ve ilişkiler idi...
Umarım 50 sene içinde dünya bunun farkına varır. Geleceğin en büyük problemi ne AIDS ne veba olacak. Geleceğin en büyük problemi "asosyallik" olacak ve veba+aids ten daha fazla zarar verecek dünyaya ve insanlığa.
-
Zumsuk güzel bi yazı olmuş eline sağlık yazdıklarının çoğuda öyle günlük 10 saat veya 15 saat pc başındayız dışarı ile ilişkilerimiz kesilmiş durumda tek başımıza masa başında ilerlemeye çalışıyoruz.
-
mutsuzsun çünki bedeni doyurmana ragmen ruhunu tam anlamıyla doyurmuyorsun sana mutlu olmak icin sunulan seyler aslında gercek mutlulugu getiren degil cogu zaman mutsuzluga iten seyler. ruhunun farkına var ve bedini sadece bir arac olarak gör kontrol ede bildigin bir mekanizma ve ruhuna yönel aynı sıkıntıları bende cektim ve sorunun kaynagını buldum.
Herseyin ilacı ( ZAMAN ) bu kelimeyi dikatli düşün dikkatli oku
-