folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Neden Yaşıyoruz? (Felsefemptrak)

Neden Yaşıyoruz? (Felsefemptrak)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    GrayWolf bunu yazdı:
    -----------------------------

zumsuk madem bu kdr yazdin söylim çeliskidesin eger müslümanim diyosan Kurana inanicaksin kuran öyle bi gün pat diye tepemize inen bi kitap deil.. onu okumalisin ama bi kez deil okuyup tam anlayana kadar..

mesela ben biraz felsefi bi kitap okumustum kafam bi olaya takilmisti sonra bi gün kuran okuyunca ayni konuyla ilgili bi sure gördum o zaman felsefi kitaptaki olayin dogru oldugunu anladim ama o sureyi düsünmeden okusaydim o kadar derinlere inmicektim..

yoo çelişkide değilim dine inanmıyorum tek bir şeye allaha inanıyorum oda yaratıcı var ona allah diyoreum.Herşey kendiliğinden olumaz.Diye fakat gel gelelim allah doğmamış doğrulmamıştır tarzı bir olayda kitleniyorum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graywolf
    tulu
    tulu's avatar
    Dişi

zumsuk bunu yazdı:
    yoo çelişkide değilim dine inanmıyorum tek bir şeye allaha inanıyorum oda yaratıcı var ona allah diyoreum.Herşey kendiliğinden olumaz.Diye fakat gel gelelim allah doğmamış doğrulmamıştır tarzı bir olayda kitleniyorum.

o olaya mi kitleniyon yani :D benim düsuncem basit allah her zaman vardi bir sekli yok her yerde, bi çesit enerji gibi ve çok zeki. bizlerde o zekanin birer parçasiyiz veya o ruhun birer parçasiyiz..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Allah'ın kurduğu düzeni açıklamaya insan aklı yetmez.O yüzden birçok şey askıda kalıyor.Örneğin Allah yaratılmamıştır.Ne başı vardır ne sonu.Bunun cevabını kim verebilir? Başı olmayan birşey nasıl olabilir? İşte insan aklının son bulduğu nokta..

λ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    VisualBoy bunu yazdı:

aklıma bi soru geldi geçen gün:

Allahın herşeyi bildiğini biliyoruz,

Allah karşımıza çıkan yollardan hangisini seçeceğimizi biliyor...

madem Allah herşeyi biliyor, ben dogmadan once benim ileriki tarihlerde yapacagım, öldükten sonra cennet yada

cehennemden nereye gideceğim vs. gibi konularıda biliyordur.

peki benim anlamadıgım şu: madem sonucu belli, neden yaşıyorum?

bu hayat bir sınav derler; ama bu sınavın sonucu Allah tarafından bilinmekte ise neden bizi dünyaya gönderdi Allah?

bu sorunun cevabını Allahtan baskası veremez.  

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noel_baba
    noel_baba's avatar
    Erkek

baq şimdi şöyle düşün..  / ..yada hiç yazmiim ..o kadar uzatırsam ..içinden çıkamayabilirim ..zaten %85 önemli olan anlatmak deil ama anlamak :D ..Harun yahya'yı bende tavsiye .. / Graywolf'un bahsettiği felsefe sanırım Matrix  ..ve harun yahya Matrix felsefesini kurana göre ayetlerle açıklamıştır ..okuyan  büyük bi anlama sıkıntısı yoghsa anlar / anlayan itiraz edemez [mantık dışı] diyemez ( mantık anlayşı farklı değilse ) ]  ve  büyük bi soruya net bi cvp almış olur...

DkN_JaN demüş ki:

bu sorunun cevabını Allahtan baskası veremez.  

-------------------------------------------------------------------------------------

Bu sorunun cvbı kuran ve Peygamber efendimiz (s.a.v), ve İslam Alimleri aracılığı ile net olarak verilmiştir. Araştır!

Kral nerde diye Sorma. SENde ..BENde ..SİZde ..Onda Çıplak giyen kral olur ..Taç giyen oturur tahtına::. Emeğe Saygı ..kürtaja hayır!! Soruya bak: Dünyaya Tekrar Gelseniz Ne Yaparsınız ? E dedim ben; Eminim herkez yine aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşardı... Hani sözüm ona; ..Ben siktiğim eşşeğin huyunu bilmem mi? die ...E sen söyle bilmem mi usta :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek

FireX in dediği gibi bazı şeyler vardır ki  insanın aklı yetmez onları anlamaya. Mesela ölümden sonraki yaşayacağımız sonsun hayat. insanın aklı sonsuzluk kavramını algılayamaz.Mantığına uygun gelmez. işte Kuran-ı Kerim  burada devreye girer. insanlar boşluğa düşmesin diye birtakım açıklamalar vardır ve bunlar sorgusuz sualsiz kabul edilmelidir bence. çünkü sorgulayacak olursan ciddi bir boşlukta bulursun kendini. Mesela Allah ın doğmamış ve doğrulmamış olması. Ölümden sonraki sonsuz hayat.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

edit: konu nisanda açılmış yeni farkettim :S forumda arama yaparken karşıma çıktı cvp yazdım soradan farkettim :/ 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karat
    karat's avatar
    Erkek

Allah herşeyi bilir ve tüm yaptıklarınızı görür.Gel gelelim sizin sorunuza Allah bizi niçin yarattı diyen arkadaşlara cevabım

Allah insanları onların kendisine kulluk etmeleri için yarattı ve bütün insanlığa aynı iradeyi verdi.Tüm insanların beynini özgür bıraktı neye inanmaları gerektiğini gösterdi ve kıyamete kadar serbest bıraktı.Allah teala sizin ne yapacağınızı önceden bilir ki bu onun ilim sıfatından gelir.O sonsuz ilme sahiptir.Şimdiki bilim adamları 20 yıl sonra şu saatte güneş tutulması olacak dediğinde bu onların farklı olmasından değil ilmi bilgilerinin fazlaca olmasından kaynaklanır.Bu yüzden Allah herşeyi bilir ki evrende dünya bi karınca izi kadar bile değildir  biz bu köçük aklımızla onu biranda anlamaya çalışamayız.Daha doğru dürüst bilgisayarı kullanamıyoruz bile kaldı ki bu makineyi bi insan yaptı ve biz kullanamıyoruz bile.Cep telefonunu anlayan var mı ben hala anlamış değilim.Televizyon telefon hepsi insanın icadıdır ve biz bunları daha anlayamamışken Allah ın evrenini kanunlarını anlamaya çalışıyoruz.Bu zor iş kardeşim siz Allah ın varlına kalpten inanmadıkça şeytan daima beyinlerinize sorular sorarak karıştırmaya çalışacaktır.Bunlardan kurtulmanın yolu zikirdir ve zikrin yol Kuran ı Kerim dir.Zikir Allah kelamı anlamındadır ve o Allah kelamı kalblerin ilacıdır .SAYGILAR

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Misanthrope
    Misanthrope's avatar
    Erkek

ben neden yasadigimi bilmiyorum.. zaman zaman farkli cevaplar verdim kendime ve gecistirdim.. ama tatmin edici bir neden bulamadim hicbirzaman..

kendimi anlamaya calisiyorum.. yasami.. insanlari.. dilleri.. her defasinda farkli bir perspektif ekleniyor.. hepsi aptalca ama.. dünya kücük insanlarla dolu.. kurallarla yasamaya ihtiyaci olan insanlarla..

ve esitlik diye bisey yok.. özgürlük de yok... bir bok yok kodugumun dünyasinda..  

Was mich nicht umbringt,macht mich stärker! Nietzsche
Toplam Hit: 6288 Toplam Mesaj: 40